23.04.2023

واکنش‌ کاربران به خروج اسماعیلیون از “منشور همبستگی مهسا”


دویچه‌وله: خروج حامد اسماعیلیون یکی از مخالفان برجسته جمهوری اسلامی از “منشور همبستگی مهسا” در شامگاه جمعه اول اردیبهشت (۲۱ آوریل) غیرمنتظرانه بود. با این وجود بلافاصله در شبکه‌های اجتماعی بحث‌های زیادی میان موافقان و مخالفان به راه انداخت.

“منشورِ همبستگی و سازماندهی برای آزادی (مهسا)” که “سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی در فرآیندی خشونت‌پرهیز و رسیدن به حکومتی سکولار دموکراتیک” را هدف خود قرار داده بود راه پر فراز و فرودی را طی کرده است. اما این منشور اکنون با خروج یکی از بنیان‌گذاران آن با چالش بزرگی مواجه شده است.

متن “منشور همبستگی مهسا” را حامد اسماعیلیون، نازنین بنیادی، رضا پهلوی، شیرین عبادی، مسیح علی‌نژاد و عبدالله مهتدی امضا کردند.

تا کنون اعضای یاد شده واکنشی به کناره‌گیری اسماعیلیون نشان نداده‌اند.

با وجود آنکه هنوز بسیاری از شخصیت‌های سیاسی اپوزیسیون درباره خروج اسماعلیون اظهارنظر نکرده‌اند اما در میان کاربران موافق و مخالف بحث‌های زیادی را در توییتر برانگیخته است.

کاربری به نام فریبا خطاب به اسماعیلیون نوشته: «باز هم می‌شود با شما حماسه خلق کرد.»

کاربری دیگر با اشاره به اینکه اسماعیلیون “تنوع و تکثر را پذیرفته و به کردی و بلوچی توییت زده” خطاب به او نوشته است: «جامعه ایران و به ویژه ایرانیان خارج به شخصیت‌های سیاسی مثل شما نیاز دارند‌. شما ده‌ها هزار ایرانی خارج را جمع کرد‌ید و امروز شما تنها نیستید همه ایران و ایرانیان خارج پشت شما ایستاده‌اند‌.»

مانا، کاربری دیگر پیشنهاد کرده که اسماعیلیون حزب تاسیس کند تا اصناف داخل کشور هم تقویت شوند و از طریق او با هم ارتباط پیدا کنند.

اما در این بین مخالفان هم به حامد اسماعیلیون تاختند و او را به باد انتقاد گرفتند. کاربری بنام “ارباب” انتقاد کرده است: «شماها دور یه میز هم نمی‌تونید بشینید چه برسه حکومت ائتلافی! بیچاره ملت ایران …»

بیشتر بخوانید: رضا پهلوی: در پیوستن کاندیداهای پیشنهادی به منشور اجماع حاصل نشد

کاربری به نام “عجیب‌زاده” هم نوشته است “از دیشب همه دارند به هم تبریک می‌گویند؛ حال یک عده از سر شعف و یک عده از لبریزیِ حرص”.

کاربر دیگری به نام “طاهیر قاسمی” نویسنده و فعال سیاسی کرد درباره کناره‌گیری اسماعیلیون از “منشور مهسا” خواسته است که او توضیح دهد “اشکال کار از کی و کجا بود؟” این کاربر خواسته که اسماعیلیون به خاطر “ضربه‌ای که با این اشتباه” به انقلاب وارد کرده از مردم عذرخواهی کند.

کاربری به نام اردلان هم نوشته است ایده همبستگی برای انقلاب قطعا ایده درستی است و اینکه به این شکل جواب نداد اشکالی ندارد ولی اگر همبستگی حول یک هدف کوچک‌تر و مشخص‌تر مثل “اینترنت آزاد” باشد موثرتر خواهد بود.

آنچه جنبش “زن، زندگی، آزادی” در ایران تغییر داد

دستگاه تبلیغاتی جمهوری اسلامی جنبش “زن، زندگی، آزادی” را “اغتشاش” خواند و پس از سرکوب خشن، پایان آن را اعلام کرد. همزمان با روز جهانی زن، شاهد تصاویری از زنان ایرانی هستیم که نشانگر تن ندادن آنها به حجاب اجباری است.

عکس: Morteza Nikoubazl/NurPhoto/picture alliance

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates