کمیسیون آزادی مذهبی آمریکا خواستار ارجاع مقامات حکومت ایران به دادگاه کیفری بینالمللی شد
بیبیسی: کمیسیون آزادی مذهبی آمریکا از دولت این کشور خواست وضعیت اقلیتهای دینی در ایران را به دادگاه کیفری بینالمللی ارجاع دهد و خواستار پیگرد مقامات جمهوری اسلامی برای نقض حقوق بشر و جنایت علیه بشریت شود.
این گزارش همچنین به دولت آمریکا توصیه میکند حکومت ایران را به دلیل نقض سیستماتیک، مستمر و وخیم آزادی مذهبی در فهرست کشورهایی قرار دهد که دربارهشان «نگرانی خاص» وجود دارد.
کمیسیون آزادی مذهبی بینالمللی، نهادی وابسته به دولت آمریکا، هر سال گزارشی درباره وضعیت آزادی مذهبی در کشورهای مختلف دنیا منتشر و بر اساس آن، توصیههایی به دولت میکند. در صفحه اول گزارش امسال عکس مهسا امینی نقش بسته است.
بخش مربوط به جمهوری اسلامی ایران با بررسی اعتراضات سراسری از شهریور ۱۴۰۱ در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و واکنش حکومت به معترضان آغاز شده است.
گزارش در بخش مربوط به ایران با این نکته آغاز میشود که در سال ۲۰۲۲ وضعیت آزادی مذهبی در ایران به شدت تنزل پیدا کرد.
در این گزارش آمده زنان و دختران ایرانی، پیشآهنگان این حرکت اعتراضی، با سرکوب شدید حکومت مواجه شدهاند.
گزارش به کشته، زخمی، معلول شدن و همچنین بازداشت و حبس هزاران نفر پرداخته و مشخصا به کیان پیرفلک، نیکا شاکرمی و آرمیتا عباسی اشاره کرده است، کودکانی که در اعتراضها کشته شدند.
این گزارش شامل اسامی شماری از زندانیان سیاسی و مذهبی در ایران است و حکومت ایران را متهم کرده به تعهدات بینالمللی خود در زمینه حقوق بشر عمل نکرده و به جای آن شهروندان خودش را بشدت سرکوب میکند.
به گفته این گزارش، حکومت ایران دهههاست که به شیوهای نظاممند بهاییان، مسیحیان، دراویش گنابادی، زرتشتیها، یارسانیها، مسلمانان سنی، مسلمانان شیعه با تفکر متفاوت و افراد غیرمذهبی را آزار و اذیت، بازداشت، حبس طولانی مدت، تبعید و محروم از فعالیتهای سیاسی و اجتماعی کرده است.
بهاییان بر اساس این گزارش، طی سال گذشته با تشدید سرکوب، ممانعت از دسترسی به اماکن مذهبی خود، مصادره اموال، محرومیت از حقوق اجتماعی از جمله جلوگیری از تحصیل در دانشگاه مواجه بودهاند.
نویسندگان گزارش از کنگره هم خواستهاند به پناهجویان ایرانی که به خاطر اعتقاد دینی از کشور خود گریختهاند کمک کند.
تحریم اشخاص و نهادهای مرتبط با سرکوب آزادیهای مذهبی نیز از دیگر توصیههای این گزارش است.
از جمله توصیههای دیگر این گزارش به دولت آمریکا، «اعمال تحریمهای هدفمند علیه نهادها و مقامات دولتی ایرانی است که مسئول نقض شدید آزادی مذهبی» بودهاند؛انجام این تحریمها از طریق مسدود کردن داراییهای آن فراد یا ممانعت از ورود آنان به ایالات متحده عنوان شده است.
جامعه بهایی در ماه های اخیر بویژه در مورد افزایش فشارها بر آنها به شدت ابراز نگرانی کرده بود.
بهاییان ایران می گویند که از جمله این فشارها که در در چند سال اخیر هم مشاهده شده است روند مصادره اموال آنها است که توسط «ستاد اجرایی فرمان امام» سازماندهی و هدایت می شود؛ نهادی که زیر نظر آیتالله خامنهای فعالیت می کند.
سازمان ملل متحد و گروههای طرفدار حقوق بشر بارها در بیش از چهل سال گذشته جمهوری اسلامی را به نقض گسترده حقوق شهروندی بهاییان متهم کردهاند.
جامعه جهانی بهاییان و فعالان حقوق بشر پیشتر کمپینی برای مقابله با نفرتپراکنی و دروغپراکنی علیه بهائیان در ایران به راه انداختند.
مسلمان سنی در ایران خصوصا در سیستان و بلوچستان هم با سرکوب های مستمر حکومتی روبهرو هستند. این وضعیت درباره نوکیشان مسیحی هم وجود دارد و اعضای این گروه به طور مداوم در خطر دستگیری و زندانی شدن هستند.
اقلیتهای جنسی و جنسیتی در جمهوری اسلامی به رسمیت شناخته نمیشوند و با تبعیض و محکومیتهای شدید مواجهاند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.