جنجال صدور ویزا برای زاکانی، دامن نخستوزیر بلژیک را هم گرفت
بیبیسی: نخست وزیر و وزیر امور خارجه بلژیک به نمایندگان پارلمان کشورشان گفتند که نمیخواستند با عدم صدور ویزا به هیات ایرانی و روس، یک جنجال دیپلماتیک تازه ایجاد شود و آزادی امدادگر بلژیکی و سه شهروند اروپایی دیگر را از زندانهای ایران به مخاطره بیندازند
جنجال صدور ویزای اعضای هیأتهای ایران و روسیه برای شرکت در نشست شهری بروکسل، پای نخست وزیر و وزیر امور خارجه آن کشور را هم وسط کشاند.
گزارش خبرگزاری رویترز حاکیست که عصر گذشته الکساندر دی کرو، نخست وزیر و حاجا لحبیب، وزیر امور خارجه آن کشور در پارلمان به پرسشهای نمایندگان در این باره پاسخ دادند.
هفته گذشته علیرضا زاکانی شهردار فعلی تهران و یکی از فرماندهان پیشین سپاه پاسداران از جمله مدعوین کنگره شهرداران شهرهای بزرگ جهان در نشست بروکسل بود.
خانم لحبیب، به ویژه با بررسی موشکافانه نمایندگان پارلمان کشورش روبروست. چون وزارتخانه او برای اعضای هیاتهای دو کشور تحت تحریمهای بینالمللی، ویزا صادر کرده است.
جلسه پرسش نمایندگان از دولت بلژیک در حالی برگزار شده که تنها سه هفته پیش اولیویه وندکاستیل، امدادگر بلژیکی از زندان ایران آزاد شد.
آقای دی کرو و خانم لحبیب به نمایندگان پارلمان بلژیک گفتند که نمیخواستند با عدم صدور ویزا و ایجاد یک جنجال دیپلماتیک، آزادی آقای وندکاستیل و سه شهروند اروپایی دیگر را مخاطره بیندازند. اما هم نمایندگان احزاب مخالف و هم نمایندگان احزاب ائتلاف با دولت در پارلمان، این استدلال آنها را به چالش کشیدند.
در این میان نمایندگان مخالف دولت خواهان کنارهگیری نخست وزیر بلژیک شدهاند و نمایندگان حزب مخالف راست افراطی نیز میگویند که خانم لحبیب باید استعفا دهد.
بلژیک و ایران روابط پرتنشی را در ماههای گذشته پشت سر گذاشتهاند. بروکسل عملا با تصویب قانونی راه معاوضه اسدالله اسدی را در مقابل آزادی یک امدادگر بلژیکی و سه اروپایی دیگر فراهم کرد.
اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی است که به اتهام «تروریسم» در جریان توطئه برای بمبگذاری در مجمع سازمان مجاهدین محکوم شده بود.
پیشتر وزیر امور خارجه بلژیک از مقامهای شهرسازی و امور بینالملل شهرداری بروکسل، به دلیل میزبانی از هیأت ایرانی به سرپرستی شهرداری تهران، به شدت انتقاد کرده بود.
خانم لحبیب گفته بود که دعوت از هیات ایرانی و روس برای شرکت در کنگره شهرداران شهرهای بزرگ، تصویر پایتخت را به گفته او «لکهدار» کرده است.
پاسکال اسمت، مسئول شهرسازی و امور بینالملل شهرداری بروکسل هم سرانجام پس افزایش انتقادها به میزبانی او از این دو هیات از مسئولیت خود استعفا داد.
دریا صفایی، نماینده پارلمان بلژیک نیز در توییتی در واکنش به استعفای این مقام شهرداری بروکسل گفت: «این که پاسکال اسمت، مسئولیت خود را برعهده می گیرد، صحیح، اما مسئولیت نهایی برعهده وزیر خارجه است، او نمیتواند در سمتش باقی بماند.»
پیام برای این مطلب مسدود شده.