ریزش نیروهای اصولگرا زیر ذرهبین؛ از «حضور در حلقه معتمدین رهبری» تا مزار مهسا امینی
صدای آمریکا: ریزش نیروهای اصولگرا زیر ذرهبین؛ از «حضور در حلقه معتمدین رهبری» تا مزار مهسا امینی
حضور مهدی نصیری مدیرمسئول پیشین روزنامه کیهان بر مزار مهسا امینی -در آستانه سالگرد کشته شدن او در بازداشت گشت ارشاد- واکنشهای مختلفی را در میان رسانهها و کاربران فضای سیاسی و مجازی در پی داشته است.
مهدی نصیری که در سالهای نه چندان دور، مدیرمسئول روزنامه تندروی کیهان و از «حلقه معتمدین رهبر جمهوری اسلامی» بود، چند سالی است به یکی از منتقدان نظام بدل شده و اخیرا با پوششی متفاوت بر مزار مهسا امینی حضور یافته و در پیامی ویدئویی، مرگ مهسا را مرگ بشریت خوانده است.
این فعال سیاسی در یادداشتی که روز بیست و یکم تیر در «رسانه تحلیلی _خبری تحکیم ملت» منتشر شده تصریح کرد: «بعد از گذشت ٤٤ سال، به برکت فضای مجازی، بر همگان روشن شده که مسبب اول وضعیت کنونی کشور، رهبری نظام از آغاز تاکنون بوده و اگر این دو رهبر، بر ولایت مطلقه و بدون نظارت خود پای نمیفشردند و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی آنها منتقدان را با شدیدترین وجه سرکوب و محصور نمیکردند، امروز جمهوری اسلامی به پروسه سریع خودبراندازی و گسست کامل با اکثریت قاطع مردم وارد نمیشد.»
سایت بولتننیوز نزدیک به نهادهای امنیتی روز دوشنبه ۲۶ تیر، در مقالهای با تیتر «مارقین زمان و جماعت نمکنشناس» نوشته است: «مهدی نصیری» شخصیت پرکار و شلوغ این روزهای کشور که پیشتر که به عنوان یک اصولگرا شناخته میشد اخیراً از موضع انقلابی خود نزول کرده و به یک التهابآفرین عرفی تبدیل شده است. در واقع آنچه نصیری از آن عدول کرده است در معنای واقعی آن عدول از بنیاد، بنیان، چارچوبهای تعریفی در اصل و ماهیت انقلاب اسلامی است.»
سایت خبری الف نیز با اشاره به حضور مهدی نصیری بر مزار مهسا امینی نوشته است: «آقای مهدی نصیری با حضور بر سر مزار مهسا امینی که فینفسه بسیار هم کار خوبی است این حضور را بر سر مزار «حضرت ژینا» و «حضرت مهسا» خوانده و با مدد طلبیدن از او ملغمه عجیبی از مفاهیم و تعابیر را بکار گرفته که به خوبی گویای وضعیت آشفته فکری او در این سال هاست.»
مهدی نصیری بهرغم اظهارات تند علیه علی خامنهای و نظام جمهوری اسلامی در چند سال گذشته، به دلیل عملکردش در روزهایی که دستی در قدرت داشت، کماکان از سوی بسیاری مورد انتقاد قرار دارد.
عطا هودشتیان، پژوهشگر و استاد علوم سیاسی در پاسخ به پرسش صدای آمریکا مبنی بر این که در جامعه امروز ایران چه تحولی در جریان است که شاهد پیوستن چهرههایی هستیم که در همین سالهای نه چندان دور در ردههای بالای جمهوری اسلامی خود صاحبمنصب بودند میگوید: «باید کمپ انقلاب را وسیعتر دید و آنانی که مردد هستند و هنوز به رژیم وابستگیهایی دارند، پذیرفت، اما همچنان باید مراقب نفوذ افراد ناپسند باشیم.»
امیرفرشاد ابراهیمی، روزنامهنگار نیز معتقد است عملکرد جمهوری اسلامی در چهاردهه اخیر این چهرههای انقلابی را به آنجا رسانده که پذیرفتهاند جمهوری اسلامی هرگز آن نظامی نبوده که ادعایش را داشته، از این رو آنها به سمت مردم روی میآورند.
از دیگر نکات مورد بحث در شبکههای اجتماعی و درباره چهرههایی که در ردههای بالای نظام سمتی داشتهاند، این است که در مواجهه با ریزش این افراد، جامعه چه رویکردی باید داشته باشد.
عطا هودشتیان، استاد علوم سیاسی معتقد است در وهله اول باید پذیرای این افراد بود تا به مرور زمان بتوانند این تغییر رویکرد را با عملکرد خود اثبات کنند.
امیرفرشاد ابراهیمی روزنامهنگار در دیدگاهی متفاوت، معتقد است با پیوستن چهرههای شناخته شده در نظام جمهوری اسلامی، دیگر افرادی که در بدنه حاکمیت دچار تردیده شدهاند به دقت رویکرد جامعه در پذیرفتن این افراد را زیر نظر دارند، پس میبایستی برای به سرانجام رسیدن مسیر یک انقلاب از هر تحول اینچنینی از سوی نیروهایی که به نظام پشت کرده اند، استقبال کرده و پذیرای آنها باشیم.
در جریان تحولات چند سال اخیر و به خصوص پس از جنبش «زن، زندگی، آزادی» افکار عمومی بارها بر این موضوع تاکید داشته که جمهوری اسلامی به پایان رسیده و چهرههای تاثیرگذار در شرایط کنونی باید موضع خود درباره تحولات جاری ایران را مشخص کنند.
در پی این تاکید، چندین تن از چهرههای سرشناس ورزشی، هنری و سیاسی، چه در داخل و چه در داخل ایران با اعلام برائت از جمهوری اسلامی و با اتکا به پشتوانه اعتباری که از مردم می گیرند به حمایت از مخالفان جمهوری اسلامی پرداختند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.