ابراز نگرانی فرمانده سپاه از سالگرد ناآرامیها؛ اعتراضات پارسال «قویترین و خطرناکترین پیکار» علیه جمهوری اسلامی بود
رادیوفردا: فرمانده سپاه پاسداران روز سهشنبه، ۱۰ مرداد، نسبت به ازسرگیری اعتراضات پاییز ۱۴۰۱ در سالگرد آن ابراز نگرانی کرد و گفت که آن اعتراضات، «قویترین، خطرناکترین، جدیترین، نابرابرترین و وسیعترین پیکار» به ادعای او «جهانی»، بر ضد نظام جمهوری اسلامی بود.
حسین سلامی که در همایش «مسئولین بسیج سراسر کشور» سخنرانی میکرد، مدعی شد که «دشمن قصد دارد در سالگرد حوادث پاییز ۱۴۰۱ بار دیگر فتنهانگیزی کند» و راهکار مقابله با آن را «پیشگیری» دانست.
او تأیید کرد که نیروهای سپاه و بسیج در سرکوب گسترده اعتراضات پس از مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد مشارکت داشتند و گفت که این نیروها «با تدبیر، ثبات قدم، اعتماد به نفس بالا و امید زیاد در میدان» حاضر شدند.
در جریان اعتراضات پارسال که دامنه آن تا به امروز در مقاومت زنان و دختران ایرانی در برابر حجاب اجباری حکومت جمهوری اسلامی ادامه دارد، صدها تن به ضرب گلوله نیروهای امنیتی کشته شدند و دهها هزار نفر نیز بازداشت شدند.
مقامهای جمهوری اسلامی ایران به مانند فرمانده سپاه پاسداران از این اعتراضات به عنوان «فتنه» و «اغتشاش» نام برده و مدعی هستند که «دشمنان» جمهوری اسلامی در این اعتراضات دست داشتند.
از آن زمان، علاوه بر این اعتراضات، دامنه مشکلات و نارضایتیهای اقتصادی، کمبود آب، تخریب بیشتر محیط زیست و تحریمهای بینالمللی گستردهتر شده و اعتراضات صنفی و کارگری را به دنبال داشته است.
حسین سلامی در بخش دیگری از اظهارات روز سهشنبه خود، این اعتراضات را برای جمهوری اسلامی «تلخ» خواند، ولی مدعی شد که «فتنه» سال قبل «درسها و نبردهای بزرگی برای ما داشت و اگر ما میخواستیم چنین فتنهای را با تمام ابعادش در کتاب یا مقالاتی مطالعه کنیم، نمیتوانستیم به آن دسترسی پیدا کنیم، اما در این فتنه آن را کامل و جامع دیدیم».
در این اعتراضات که نقاط زیادی از کشور را درگیر خود کرد، معترضان ضمن «خونخواهی» برای جانباختن مهسا امینی، دختر ۲۲ ساله سقزی، در بازداشت گشت ارشاد، علیه مقامهای جمهوری اسلامی بویژه آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، شعار داده و سیاستهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی حکومت را رد کردند.
اوج مخالفتها با حکومت جمهوری اسلامی در این اعتراضات که همچنان ادامه دارد، در مبارزه علیه حجاب اجباری نمایان شد، به گونهای که هماکنون بسیاری از زنان و دختران نه تنها آن را کنار گذاشتهاند بلکه تصاویر مربوط به آن را نیز در شبکههای اجتماعی منتشر میکنند.
این اقدامات سبب شده که نهادهای مختلف جمهوری اسلامی تلاش کنند با تصویب قوانین، پلمب کردن کسبوکارها، مسدودسازی وبسایتها و پروندهسازی برای طرفداران حجاب اختیاری، با این موج مقابله کنند.
مجلس یازدهم که ماههای آخر دوره خود را سپری میکنند، موضع شدیدتری گرفته و لایحه «حجاب و عفاف» دولت را که «فقط ۱۵ ماده» داشت دچار تغییرات اساسی کرد و مفاد آن را به «۷۰ ماده» افزایش داد.
زهره سادات لاجوردی، دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در این زمینه گفت: «لایحه دولت در خصوص حجاب و عفاف فقط ۱۵ ماده داشت و فقط جرم انگاری داشت و بازدارنده هم نبود. به همین دلیل تغییراتی اساسی در لایحه ایجاد کردیم و به ۷۰ ماده رسید».
این لایحه که مورد مخالفت حقوقدانان و کارشناسان قرار گرفته، جریمههای سنگینی برای مخالفان حجاب اجباری در نظر گرفته است تا به ادعای آن، «فرد دوباره اقدام به بی حجابی نکند».
دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس ضمن اینکه میگوید «تقریباً با ۸۰ درصد لایحه» موافق است، ولی انتقاد کرده که «۱۰ ماه سکوت کامل در مقابل بی حجابی داشتهایم و اگر به یکباره بخواهیم تمام جرایم این لایحه را به قوه قضائیه ارسال کنیم حجم پروندهها افزایش مییابد».
او افزوده که «برای حل این مشکل پیشنهاد دادهایم که در ابتدا نیروی انتظامی جمهوری اسلامی با این مسائل برخورد کند نه قوه قضائیه».
نیروی انتظامی در حالی قرار است دوباره مسئولیت برخورد با مخالفان حجاب اجباری را برعهده گیرد که مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد این نیرو در شهریور پارسال، جرقه اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» را رقم زد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.