مدیر سابق صداوسیما: اگر مسئول بودم اعتراف اجباری سپیده رشنو را پخش نمیکردم
بیبیسی: ابراهیم داروغهزاده، از مدیران پیشین صدا و سیما و وزارت ارشاد اسلامی ایران و همچنین دبیر سابقه جشنواره فجر در برنامه زنده «جام جم»، در شبکه یک صدا و سیما گفت که اگر مسئول بود، اجازه نمیداد «اعترافات اجباری» سپیده رشنو از تلویزیون پخش شود. این نخستین بار است که در تلویزیون دولتی ایران یک مقام پیشین از «اعتراف اجباری» نام میبرد و وقوع آن را تایید میکند.
او میگوید: «من اگر اینجا نشسته بودم اجازه نمیدادم که در حقیقت اعترافات اجباری سپیده رشنو از تلویزیون پخش بشود.»
او سپس درپاسخ به سوال مجری که میپرسد: «چرا اعترافات اجباری؟ اینجوری چرا؟ نظر شماست»، تاکید میکند که «من میگویم اعترافات اجباری. من نمیگذاشتم [پخش شود] و لج مردم را در نمیآوردم.»
سپیده رشنو، در هفته پایانی تیرماه پارسال، به دلیل اعتراض به رایحه ربیعی، زن محجبهای که به او تذکر حجاب داده بود، دستگیر شد.
سپس اعترافات اجباری او از صدا و سیما پخش شد که اعتراضات زیادی را در پی داشت.
در فاصله کوتاهی بعد از پخش این اعترافات اجباری، خبرگزاری هرانا به نقل از منابع مطلع گزارش داد که او پیش از پخش این برنامه، به دلیل ضرباتی که به شکمش وارد شده بود، به بیمارستان منتقل شد و ساعاتی زیرنظر پزشکان بود.
آقای داروغهزاده همچنین در این برنامه از سیاستهای صدا و سیما انتقاد کرد و گفت «صداوسیما باید نگاه ملی داشته باشد و بین اصلاحطلب و اصولگرا تفاوتی قائل نباشد.»
او همچنین گفت که «قرار شد سلبریتیهای حامی روحانی در سال ۹۶ تنبیه شوند.» و افزود که مسئول به راه انداختن جریان «سلبریتیستیزی» در جامعه جناحی است که «در هر رقابتی که میخواهد وارد شود رقیبش را حذف میکند.»
آقای داروغهزاده بدون اینکه از این جناح نام ببرد گفته است «این جناح وقتی میخواهد وارد مجلس شود میگوید شورای نگهبان کمک کند تا رقبای من حذف شود.»
او در پاسخ به صحبتهای مجری برنامه که گفته بود بعضی از سلبریتیها و مجریان «تشویق اذهان عمومی» کردهاند، گفت که امامان جمعه و نمایندگان مجلس هم این کار را میکنند و محمود احمدینژاد هم در دوران ریاستجمهوریاش هر روز تشویش اذهان عمومی میکرد اما چرا تنها «چسبیدهایم به تشویش اذهان عمومی توسط چهار تا هنرمند؟»
او همچنین در بخشی از صحبتهایش گفت که در دو سالی که در معاونت سینمایی مسئول نظارت و ارزشیابی بوده است نهادهای امنیتی در حوزه فرهنگ «دخالتهای بیجا میکردند» و از او انتظار داشتند به ۳۵ فیلم مجوز و اجازه اکران ندهد و به همین دلیل برایش «پرونده قضایی» درست کردند.
آقای داروغهزاده در همین سمت در سال ۹۵ به فیلم «کاناپه»، ساخته کیانوش عیاری، اجازه اکران نداد چون بازیگران در نقشهایی که در خانه داشتند با حجاب اسلامی نبودند و از کلاه گیس استفاده کرده بودند. این فیلم هیچگاه اجازه پخش نگرفت.
ابراهیم داروغهزاده بارها مواضعی در مخالفت با جریان تندرو داشته است.
او هنگامی که دبیرجشنواره فجر بود پس از سرنگونی هواپیمای اوکراینی، صحبتهای وحید یامینپور، مجری وقت تلویزیون را درباره مسعود کیمیایی، کارگردان سرشناس ایرانی «توهین» به این کارگردان خواند.
آقای داروغهزاده در آن موقع در توییتر خودش نوشت: «توهين به يك كارگردان بزرگ و پيشكسوت سينما به هر دليلی درست نيست» و «تألم و احساس همدردی با خانواده های بازماندگان هراپيمای مسافری از طرف هنرمندان طبيعی است» و «جشنواره فيلم فجر با حضور سينماگران معنی پيدا میكند.»
وحید یامینپور پس از انصراف مسعود کیمیایی در اعتراض به واقعه هواپیمای اوکراینی از حضور در جشنواره فیلم سال ۹۸ خطاب به وی نوشته بود: «یک آدم منقضی شده در همصدایی با ترامپ گفته برای اعلام اعتراض فیلمم را از جشنواره میکشم بیرون.».
آقای داروغهزاده همچنین پس از اعدام مجیدرضا رهنورد، از معترضان اعتراضات سراسری ایران، در واکنش به شعارهایی که علیه آقای رهنورد بر دیوار خانه پدریاش نوشته بودند، در توییتی نوشت : «بچهمردم را اعدام کردهاند. چرا اینگونه به خانه و خانوادهاش تعدی میکنند؟ مملکت قانون ندارد؟ اینها حقی ندارند؟»
پیام برای این مطلب مسدود شده.