31.05.2024

دو مقام آمریکایی: واشنگتن از معرفی سپاه به‌عنوان «سازمانی تروریستی در سراسر جهان» حمایت می‌کند

صدای آمریکا: دو مقام ارشد دولت آمریکا روز پنجشنبه ۱۰ خرداد در اظهاراتی جداگانه ضمن معرفی سپاه پاسداران به عنوان «خطری برای جهان» از طبقه‌بندی این نهاد تحت‌نظر علی خامنه‌ای به عنوان «سازمانی تروریستی در سراسر جهان» حمایت کردند.

آبرام پیلی معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در«ایکس» نوشت: «ما قطعا از تلاش‌ها برای طبقه‌بندی سپاه پاسداران به عنوان سازمانی تروریستی در سطح جهانی حمایت می‌کنیم. آمریکا سپاه را به عنوان یک سازمان تروریستی می‌شناسد و این گروه تهدیدی برای جهان محسوب می‌شود.»

ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم در کنفرانس خبری روز پنج‌شنبه و همزمان با افشای بیشتر نقش سپاه پاسداران در «فعالیت‌های شرورانه در خارج از کشور و قتل مخالفان در داخل»، گفت: «بگذارید خیلی واضح بگویم، سپاه پاسداران خطری برای جهان است.»

این پاسخ پاتل به این پرسش بود که آیا آمریکا موافق است آلمان و دیگر کشورها سپاه را گروه تروریستی طبقه‌بندی کنند یا خیر.

پیشتر و بر اساس گزارش‌ها اعلام شده که چند کشور عضو اتحادیه اروپا قصد دارند با استناد به یک حکم دادگاه دوسلدورف آلمان در مورد پرونده آتش‌سوزی در عبادتگاه یهودیان در شهر بوخوم، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان‌های تروریستی این اتحادیه قرار دهند.

خبرگزاری دولتی آلمان، د پ آ، روز دوشنبه ۷ خرداد گزارش داد براساس اطلاعاتی که از نشست اخیر وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل به‌دست آورده، سرویس حقوقی شورای اروپا تأیید کرده که حکم دسامبر گذشته دادگاه دوسلدورف می‌تواند برای اضافه کردن نام سپاه پاسداران به فهرست تروریسم این بلوک اروپایی کافی باشد.

در عین حال، تعطیلی سفارت‌خانه‌ها و مرکز جمهوری اسلامی و قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی، از اصلی‌ترین خواسته‌های معترضان ایرانی ساکن آلمان از ابتدای اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در این کشور بوده است.

ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت سپاه عامل تروریسم است و «ما صد در صد از طبقه‌بندی سپاه پاسداران به عنوان سازمانی تروریستی در همه جای دنیا حمایت می‌کنیم.»

حمایت آمریکا از گنجاندن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی در حالی است که کمیته بریتانیا برای آزادی ایران نیز روز پنجشنبه ۱۰ خرداد، خبر داد که «بیش از ۵۵۰ تن از نمایندگان دو پارلمان عوام و اعیان این کشور» در بیانیه مشترکی نگرانی عمیق خود را از «سرکوب بی‌رحمانه مردم ایران از جمله اقلیت های قومی و مذهبی توسط رژیم ایران» ابراز داشتند و خواستار شناخته شدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی شدند.»
آنها با اشاره به گزارش های منتشر شده در مورد تیراندازی عمدی نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی به سوی معترضان در تظاهرات سال ۱۴۰۱ «نقض آشکار حقوق بشر، به ویژه سرکوب زنان» را محکوم کردند و خواستار پاسخگویی عاملان اعدام هزاران زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷ به خاطر ارتکاب به جنایت علیه بشریت شدند.
امضاکنندگان بیانیه با تاکید بر «نقش مخرب رژیم ایران در خاورمیانه و سیاست های جنگ طلبانه آن»، خواستار اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی و نیز برقراری تحریم های نفتی علیه جمهوری اسلامی شدند.
در بیانیه اشاره شده که سپاه پاسداران «از طریق گروه های نیابتی، تروریسم را گسترش می دهد» و مانع صلح و امنیت درمنطقه و جهان است. این نمایندگان تاکید کردند که «رژیم ایران نیروی محرکه جنگ در خاورمیانه و حملات به کشتی های تجاری در دریای سرخ است» و افزودند: «سر مار در ایران است.»
سپاه پاسداران در سال ۱۳۹۸ توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی شد. این نخستین بار بود که ایالات متحده، واحد نظامی یک دولت را به عنوان یک گروه تروریستی معرفی می‌کرد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates