اعتراضات پرستاران و پرسنل اورژانس در دستکم ۹ شهر ایران؛ شماری از معترضان در بوشهر بازداشت شدند
صدای آمریکا: با ادامه اعتراضات مسالمتآمیز پرستاران، کادر خدمات درمانی و پرسنل اورژانس در دستکم ۹ شهر اصفهان، نیشابور، بندرعباس، کرمانشاه، تهران، بوشهر، همدان، یزد و ایلام در روز سهشنیه ششم شهریور، ماموران حکومتی در بوشهر با تجمعکنندگان کارکنان اورژانس ۱۱۵ درگیر شدند و شماری از آنها را بازداشت کردند.
به گزارش کانال تلگرامی «اعتراض مدنی بازار»، شماری از پرستاران و کارکنان فوریتهای پزشکی در بوشهر بازداشت شدهاند.
تاکنون تعداد بازداشتشدگان مشخص نیست و مقامهای امنیتی جمهوری اسلامی در این مورد اطلاعرسانی نکردهاند.
بر پایه تصاویر منتشرشده در شبکههای اجتماعی، حضور ماموران جمهوری اسلامی در اعتراضات پرستاران تهران هم پررنگ بود که درصد بودند پرستاران معترض را پراکنده کنند.
با اینحال، معترضان با تاکید بر ادامه اعتراضات تا تحقق مطالباتشان شعار دادند: «فکر میکنید امروزه، قرار ما هر روزه.»
پرستاران معترض در همدان هم با تجمع در مقابل ساختمان استانداری در این شهر شعار دادند: «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه»، «استاندار محترم، حمایت حمایت.»
شعارهای اعتراضی در تجمع پرستاران کرمانشاه هم تکرار شد. معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار «پرداخت شفاف تعرفه پرستاری» و «اجرای کامل قانون بهرهوری طبق خدمات پرستاران» شدند.
در یزد هم پرستاران معترض در بیمارستان «صدوقی» اعتصاب کردند و با تحصن در راهروها شعار دادند: «پرستار میمیرد، ذلت نمیپذیرد»
پرستاران در بیمارستان «عیسی بن مریم» در اصفهان هم شعار دادند: «اضافه کار ۲۰ تومن، خجالت خجالت»
در بندرعباس هم پرستاران معترض با تجمع در مقابل ساختمان استانداری هرمزگان شعار دادند: «وعده وعید نمیخوایم، ما حقمونو میخوایم» و «پرستار داد بزن، حقتو فریاد بزن»
پرستاران و کادر درمانی بیمارستانهای دولتی با تاکید بر تحقق مطالبات صنفی و معیشتی خود از نیمه دوم مرداد اعتراضات و اعتصابات خود را دستکم در ۱۶ استان ایران تشدید کردهاند. بنا بر گزارشها، تاکنون شماری از معترضان به اتهام «اخلالگر» بازداشت شدهاند.
پرستاران به اجرا نشدن قانون تعرفهگذاری، اضافهکار اجباری و دستمزدهای ناچیز اعتراض دارند و میگویند وزارت بهداشت باید صدای آنها را بشنود و مطالباتشان را برآورده کند.
تاکنون گروهی از تشکلهای مستقل صنفی، کارگری، معلمان و بازنشستگان حمایت خود را از مطالبات پرستاران معترض ابراز داشته و از برخوردهای حکومتی با معترضان انتقاد کردهاند.
در همین حال، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، روز سهشنبه عنوان کرد که «بخش اول مطالبات بهحق پرستاران» به دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت شده است. اما اشاره نکرد که در این مرحله چه میزان از مطالبات پرستاران پرداخت خواهد شد.
او قبل از این، مجموع مطالبات پرستاران را ۷.۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرده و گفته بود «مصوب شده که تمام حق و حقوق و مطالباتشان در اسرع وقت پرداخت شود.» با این همه، وزیر بهداشت هفته گذشته گفته بود که «انتظارات مالی پرستاران را در حد توان کشور پیگیری می کنم.»
در سالیان گذشته، مقامات جمهوری اسلامی در واکنش به اعتراضات صنفی در ادبیات مشابهی، وعده تحقق آنها را دادهاند. اما در عمل، بخشی از این وعدهها اجرا شده و یا اصلا تحقق نیافتهاند.
به گفته محمد شریفیمقدم، دبیرکل خانه پرستار، «در طول ۱۰۰ سال تاریخ پرستاری مدرن ایران، برای اولین بار است که اعتراض بهشکل دست کشیدن از کار اتفاق میافتد» و «وضعیت بهجایی رسیده است که برای پرستار مهم نیست اگر اعتصاب کند اخراج میشود.»
بر اساس گزارشهای منتشر شده در رسانههای ایران، برخوردهای امنیتی و اداری با پرستاران معترض ادامه دارد و آنها به دلیل پیگیری مطالبات صنفی خود تهدید میشوند. این تهدیدها حتی از زمان آغاز به کار دولت مسعود پزشکیان ادامه یافته است.
در این ارتباط، وبسایت «تجارتنیوز» روز دوشنبه پنجم شهریور نوشت: «مسئولان به جای اینکه در رفع مشکلات و احقاق مطالبات پرستاران تلاش کنند، با ارسال نامه و تماسهای تلفنی دست به تهدید پرستاران زده و آنها را مجبور به ادامه کار در همین شرایط غیراستاندارد و غیرقانونی کردهاند.»
آقای شریفیمقدم در این مورد به تجارتنیوز گفت: «آنچه پرستاران مطالبه میکنند حقوق قانونیشان است و میخواهند قانون بهدرستی اجرایی شود» و افزود: «این رویه ناصواب تهدید و ارعاب نهتنها مشکلات را حل نمیکند که ممکن است به وخامت اوضاع بینجامد.»
او تاکید کرد: «تهدید پرستاران به کسر از حقوق در حالی که دریافتی یک پرستار در بسیاری از شهرها حتی کفاف هزینه رفتوآمد او به بیمارستان را هم نمیدهد چطور قرار است باعث بازگشت به کار پرستار شود.»
در همین حال، خبرگزاری ایلنا روز سهشنبه به نقل از نیروهای پیمانکاری اورژانس اجتماعی در مورد مشکلات معیشتیشان نوشت: «نه سختیِ کار به ما تعلق میگیرد و نه حتی پول اضافهکاری، جمعه کاری و حق تخصصمان را دریافت میکنیم.»
آنها گفتند: «همکاران مجرد با مدرک فوق لیسانس و دکتری کمی بیشتر از ۱۲میلیون تومان حقوق میگیرند و بیشترین حقوق برای یک فرد متاهل با حق اولاد و حق تاهل حتی به ۱۵ میلیون تومان هم نمیرسد..»
پیام برای این مطلب مسدود شده.