جزییات بیشتر در مورد کشته شدن محمد میرموسوی: ماموران با کابل، میله و باتوم کتک زدند، اهالی صدای تیر هم شنیدند
صدای آمریکا: روزنامه شرق روز شنبه دهم شهریور در گزارشی خبر داد که محمد میرموسوی، فرزند نایب رئیس پیشین شورای شهر لنگرود، که در بازداشت نیروی انتظامی کشته شد، از ناحیه کمر هدف گلوله ماموران قرار گرفته بود.
این روزنامه با اشاره به ویدیوی مربوط به غسالخانه که محل اصابت تیر در کمر محمد میرموسوی را نشان میداد، اضافه کرد که اهالی منطقه که در بیرون پاسگاه «ناصرکیاده» لاهیجان، محل بازداشت این شهروند، تجمع کرده بودند، صدای شلیک تیر را شنیدهاند.
شرق به نقل از یکی دیگر از ساکنان روستای ناصر کیاده نوشت: «سر درگیری و نزاعی که درگرفته بود، سیدمحمد را به درختی بسته بودند و ماشینش را آتش میزنند؛ «البته ماشین برای پدرش بوده است. بعد او را به پاسگاه میبرند و آنجا هم او را به صندلی یا ستونی میبندند و با کابل و آهن و میله و باتوم کتکش میزنند و بر اثر همین ضربات او کشته میشود.»
هیرکانی، رسانه حقوق بشر و محیط زیست البرز، گزارش داده بود که محمد میرموسوی، ۳۶ ساله و فرزند عبدالله میرموسوی، نایب رئیس پیشین شورای شهر لنگرود، در جریان یک درگیری با «افراد بسیجی» در روستای «بالا رودپشت»، از توابع شهر لاهیجان، به وسیله ماموران نیروی انتظامی پاسگاه «ناصرکیاده» «با ضرب و جرح» بازداشت و به این پاسگاه منتقل شد.
روزنامه شرق هم بدون نام بردن از «بسیج»، به نقل از اهالی محلی گزارش داد که طرف دعوای محمد میرموسوی «وابسته به یکی از ارگانها» بوده و برای همین هم «دعوا بالا گرفته است» و ماشین محمد هم به آتش کشیده شده است.
روزنامه اعتماد گزارش داده که ماموران پاسگاه پس از حضور در محل درگیری «فقط محمد میرموسوی» را با خود بردهاند.
این در شرایطی بوده که به نوشته شرق، یکی از هممحلیهای محمد میرموسوی گفته «وقتی مأمورها میرسند دعوا فیصله پیدا میکند. اهالی به مأمورها میگویند شما بروید. در همین میان دعوای لفظی پیش میآید. ما که آنجا نبودیم اما بعضی میگویند مأمورها بد حرف زدند و به محمد فحشهای ناموسی دادند. بعضی هم میگویند سیدمحمد چون از دعوا هنوز عصبانی بوده خودش به مأمورها فحاشی میکند. مأمورها هم که میبینند دوباره جو دارد متشنج میشود، تماس میگیرند تا نیروی کمکی برایشان بفرستند».»
رسانه حقوق بشری هیرکانی، زمان کشتهشدن این شهروند در بازداشت ماموران انتظامی را روز شنبه، سوم شهریور، ذکر کرده است.
به گزارش روزنامه شرق، ماموران حکومتی به خانواده محمد میرموسوی گفته بودند که از رسانهای کردن خبر کشتهشدن فرزندشان در بازداشت خودداری کنند.
هیرکانی هم گزارش داده است که دادستان شهرستان لاهیجان خانواده این شهروند را تهدید کرده و آنان را از هرگونه افشاگری منع کرده بود.
بر اساس این گزارش، دادستان لاهیجان حتی به خانواده این جوان کشته شده هشدار داده بود که در صورت انجام افشاگری، با پروندهسازی و بازداشت مواجه خواهند شد.
به گزارش روزنامه شرق، پنج مامور حاضر در پاسگاه «ناصرکیاده» به محمد میرموسوی گفتهاند که «به مامور دولتی فحاشی کرده پس باید کتک بخورد.»
در پی انتشار گزارشها دراین باره، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی که ابتدا «حادثه فوت» محمد میرموسوی را ناشی از «هیجان» و «خشم» ماموران توصیف کرده بود، از عزل فرمانده پاسگاه ناصر کیاده و «بازداشت موقت» پنج تن از ماموران خاطی خبر داد.
درباره هویت و درجه نظامی ماموران خاطی بازداشتشده اشارهای نشده است.
در این حال، با ادامه انتقادهای گسترده از عملکرد نیروی انتظامی و مطرح شدن رفتارهای مشابه از سوی این نیرو در سالیان گذشته در شبکههای اجتماعی، عزل حمید محمدینسب، فرمانده انتظامی لاهیجان، در روز جمعه نهم شهریور نیز اعلام شد.
در اطلاعیه شماره ۳ مرکز اطلاعرسانی فراجا، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی در روز جمعه، باز هم از کشتهشدن محمد میرموسوی در بازداشت ماموران نیروی انتظامی تحت عنوان «فوت» یاد شده و تشخیص دلیل جانباختن او منوط به گزارش پزشکی قانونی شده است.
این مرکز در اطلاعیه خود از آنچه «خدمات شبانهروزی» ماموران پلیس نامید، تمجید کرد و کشتهشدن این شهروند را «اتفاقی استثنایی» خواند.
دادستان کل کشور، محمدکاظم موحدی آزاد، هم روز شنبه «تمرد از دستور مامور نیروی انتظامی» را جرم دانست و گفت «همه دادستانها وظیفه دارند از نیروی انتظامی دفاع کنند.»
تاکنون گزارشهای متعددی درباره بدرفتاری ماموران حکومتی با بازداشتشدگان و شکنجه آنان در بازداشتگاههای جمهوری اسلامی منتشر شده است اما مقامات حکومت ایران شکنجه بازداشت شدگان را تکذیب میکنند.
این در شرایطی است که پس از کشته شدن محمد میرموسوی، شماری از کاربران شبکههای اجتماعی به سخنان حسن مفخمیشهرستانی، فرمانده نیروی انتظامی استان مازندران، در خرداد سال جاری اشاره کردند که به نیروهای تحت امرش دستور داده بود: «هر کسی در این استان هنجارشکنی کرد، به حکم قانون گردنش را بشکنید و پاسخش با من.»
فاطمه رجبی، روزنامهنگار، در مورد کشته شدن محمد میرموسوی با اشاره به عملکرد نیروی انتظامی نوشته است: «میدونید《جوجه کردن》یعنی چی؟ اگر نمیدونید از کسی که سر و کارش حتی در حد چند روز به آگاهی شاپور افتاده بپرسید تا قشنگ روانتون بهم بریزه.»
در روزهای اخیر، شماری از فعالان مدنی و صنفی از جمله محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان، که در گذشته زندانی شده بودند، تاکید کردند که شاهد زندانیانی بودند که در بازداشتگاه های نیروی انتظامی به شدت تحت ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفته بودند.
فعالان و نهادهای حقوق بشری بارها به شدت از بدرفتاری با بازداشتشدگان و شکنجه آنان انتقاد کرده و سازمانهای بینالمللی خواستار توقف این رفتارها شدهاند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.