ترامپ: در صورت عدم توافق هستهای اتفاقات «بسیار بسیار بدی» برای ایران رخ خواهد داد
بیبیسی: دونالد ترامپ روز جمعه هشدار داد که در صورت عدم توافق هستهای، «اتفاقات بسیار بدی» برای ایران رخ خواهد داد. هشدار دونالد ترامپ پس از آن منتشر میشود که امروز مقامهای ایران درباره لحن تهدیدآمیز نامه رئیس جمهوری آمریکا به ایران، هشدار داده بودند.
اکنون دونالد ترامپ در دفتر خود در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «ایران در فهرست مسائل مورد توجه من است و به همین خاطر اخیرا برای آنها نامهای نوشتم. آنها باید در هر صورت به تصمیم برسند.»
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، اوایل این ماه گفته بود که نامهای به آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، ارسال کرده است. ایران هم به تازگی اعلام کرد که پاسخ این نامه را از طریق عمان به آمریکا ارسال کرده است.
اکنون رئیس جمهوری آمریکا در تازهترین اظهارنظرش بار دیگر تکرار کرد «ترجیح اصلی من این است که با ایران به توافق برسیم. اینها را نه از روی ضعف میگویم و نه از موضع قدرت. اما اگر به نتیجهای نرسیم، اتفاقات بسیار بسیار بدی برای ایران رخ خواهد داد.»
رئیس جمهوری آمریکا ضمن صدور دستور «فشار حداکثری» علیه ایران، در هفتههای گذشته هشدار داده بود که «دو راه برای برخورد با ایران وجود دارد: راه نظامی یا توافق.»
قالیباف در مراسم روز قدس: تعرض به حریم ایران کل منطقه را منفجر میکند
ساعتی پیش محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران گفت در صورتی که آمریکا به خاطر عدم دستیابی به توافق هستهای جدید، تهدید نظامی خود علیه ایران را اجرایی کند، پایگاههای آمریکا در منطقه «در امان» نخواهند بود.
رئیس مجلس ایران در سخنرانی امروز (جمعه ۲۸ مارس- ۸ فروردین) خود پیش از برگزاری نماز جمعه گفت «آمریکاییها اگر به حریم ایران تعرض کنند مثل جرقهای در انبار باروت است که کل منطقه را منفجر میکند.» او سپس هشدار داد «آن وقت پایگاههای آنها و متحدانشان در امان نخواهد بود.»
او در سخنرانی خود گفت که «مذاکره همراه با تهدید یعنی مذاکره نمایی برای تحکم کردن و تحمیل کردن خواستهایشان بر ما» و افزود «سردمداران آمریکا می خواهند نه فقط منافع اقتصادی ملت ایران را نادیده بگیرند بلکه امکانات دفاعی ما را می خواهند بگیرند برای همین از مذاکره دم می زنند منظور آنها از مذاکره تحکم برای خلع سلاح ایران است.»
آقای قالیباف همچنین گفت «مذاکره برای قبول اجباری خواست دشمن، مقدمه جنگ است.»
پیش از این رهبر ایران، درخواستهای آقای ترامپ مبنی بر مذاکره را «فریبکارانه» توصیف کرده بود.
عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران هم روز گذشته (پنجشنبه ۷ فروردین) گفته بود که مذاکره بدون آنکه واشنگتن به سیاست «فشار حداکثری» خود پایان دهد، غیر ممکن است.
این اظهارات یک روز پس از آن بیان شد که تهران اعلام کرد به نامه رئیسجمهور آمریکا درباره مذاکره پاسخ داده است.
عراقچی: در نامه ترامپ هم تهدید وجود دارد و هم تلاش شده پنجرهای برای
دیپلماسی باز شود
توضیح تصویر، عباس عراقچی در جریان تظاهرات روز قدس و نماز جمعه
عباس عراقچی هم امروز جزئیات بیشتری از نامه دونالد ترامپ را اعلام کرد. بنابر اعلام وزیر خارجه ایران، این کشور نامه دونالد ترامپ را به دقت بررسی کرده است و از طریق عمان «پاسخ مناسبی» ارسال کرده است.
او گفت «این نامه ابعاد مختلفی دارد و بخشهایی از این نامه تهدید دارد و ما اجازه نمیدهیم هیچکسی با زبان تهدید با مردم ایران صحبت کند.»
آقای عراقچی اضافه کرد «البته در این نامه تلاش شده پنجرهای برای دیپلماسی باز شود.»
محمدکاظم آل صادق، سفیر ایران در بغداد هم امروز در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی عراقی گفته است انحلال گروههای «مقاومت» و حشد شعبی که یک نهاد نظامی عراقی است، از جمله موارد نامه اخیر دونالد ترامپ به رهبر ایران بوده است. او گفت که درخواست انحلال حشد شعبی به ایران مرتبط نیست و این گروهها بخشی از سیستم امنیتی دولت عراقاند.
محمد شیاع سودانی نخست وزیر عراق هم گفت «هیچ درخواستی مبنی بر انحلال حشد شعبی دریافت نکرده است و هیچ کشوری هم نمیتواند عراق را مجبور به این کار کند.»
در ادامه پاسخها به نامه دونالد ترامپ، آقای قالیباف هم در سخنان امروز خود گفته است «در نامه دونالد ترامپ هیچ حرفی از رفع تحریم نیست. رفتار آمریکا در این نامه رفتار آمریکایی گنده لاتی است.»
علی شمخانی مشاور سیاسی آیتالله خامنهای هم امروز گفت «پاسخی که ایران در این نامه داده «خویشتندارانه» است.»
علی شمخانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی ایران در ادامه گفته است «ایران همواره گفتگوهای غیرمستقیم با آمریکاییها داشته است، لذا در این نامه گفته شده است که ایران برای گفتگوهای غیرمستقیم آمادگی دارد و در صورتی که گفتگوها از موضع برابر باشد، آمادگی وجود دارد که گامهای بعدی برای گفتگو نیز برداشته شود.»
دونالد ترامپ در دوره اول ریاستجمهوریاش از توافق هستهای سال میان ایران و قدرتهای جهانی در سال ۲۰۱۵ (برجام) خارج شد. او در همان زمان تحریمهای گستردهای را هم علیه ایران به اجرا گذاشت.
ایران در واکنش به خروج آمریکا از توافق، قانونی را به اجرا گذاشت سطح غنیسازی اورانیوم را مرحله به مرحله افزایش داد و از توافقهای مندرج در برجام عبور کرد.
قدرتهای غربی ایران را به تلاش مخفیانه برای دستیابی به توانایی ساخت سلاح هستهای متهم میکنند، اما ایران میگوید برنامه هستهایاش صلحآمیز است.
مقامهای ایرانی اظهارات امروز خود را در «روز قدس» در تهران بیان کردند که حکومت هر ساله با هدف حمایت از فلسطینیها برگزار میکند.
در این تظاهرات حاضران پلاکاردهایی با شعارهای «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» حمل میکردند.
علاوه بر تهران این تظاهرات در شهرهای دیگر ایران هم جریان داشت.
پیام برای این مطلب مسدود شده.