ترامپ: اگر ایران با آمریکا توافق هستهای نکند، «بمباران» میشود
رادیوفردا : دونالد ترامپ اعلام کرد اگر ایران درباره برنامهٔ هستهای خود با آمریکا به توافق نرسد، «بمباران» خواهد شد.
اظهارات رئیسجمهور آمریکا در یک مصاحبهٔ تلفنی با شبکه خبری انبیسی ابراز شد که این شبکه آن را روز یکشنبه ۱۰ فروردین منتشر کرد.
آقای ترامپ دربارهٔ ایران گفت: «اگر آنها توافق نکنند، بمباران اتفاق میافتد. طوری بمباران میشود که قبلا هرگز مشابه آن را ندیدهاند».
او خواستار آن شد که با توافق جدید، تضمین شود که ایران قصد رسیدن به سلاح هستهای را ندارد.
آقای ترامپ همچنین تهدید به وضع «تعرفههای ثانویه» علیه ایران کرد و در عین حال خبر داد که مقامهای آمریکا و ایران «در حال گفتوگو هستند».
رئیسجمهور ایالات متحده روز هشتم فروردین گفت که ترجیح میدهد با تهران دربارهٔ برنامه هستهایش به توافق برسد اما اگر چنین نشود، اتفاقات خیلی خیلی بدی برای ایران در راه خواهد بود.
آقای ترامپ اواخر بهمن اعلام کرد ترجیح او این است که با ایران به توافق برسد تا اینکه «شدیداً آن را بمباران کند» و همچنین وعده داد اگر توافقی انجام شود، اسرائیل ایران را بمباران نخواهد کرد.
او در ادامه و روز ۱۷ اسفند اعلام کرد نامهای برای علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در زمینهٔ مذاکره برای توافق هستهای جدید با ایران نوشته و سپس اعلام کرد: «به لحظات نهایی رسیدهایم. نمیتوانیم اجازه بدهیم که به سلاح اتمی دست یابند».
این در حالی است که روز یکشنبه رئیسجمهور ایران خبر داد پاسخ رهبر جمهوری اسلامی به نامه دونالد ترامپ تحویل عمان شده و به دست طرف آمریکایی نیز رسیده است.
او اعلام کرد علی خامنهای با مذاکره مستقیم با آمریکا مخالفت کرده اما موافق مذاکره «غیرمستقیم» با دولت دونالد ترامپ است.
نامه رئیسجمهور آمریکا توسط انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیس امارات متحده عربی، به ایران تحویل داده شده بود و عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، هفتم فروردین گفت که پاسخ ایران از طریق عمان برای دولت آمریکا ارسال شده است.
یک مقام آمریکایی و دو منبع آگاه از محتوای نامهٔ رئیسجمهور آمریکا روز ۲۹ اسفند به اکسیوس گفتند که ترامپ در نامه خود دو ماه به تهران برای دستیابی به یک توافق هستهای جدید با واشینگتن ضربالاجل داده است.
این در حالی است که رهبر جمهوری اسلامی یک روز بعد از آن که آقای ترامپ اعلام کرد نامهای برای او ارسال کرده است، گفت که ایران با «دولتهای قلدر» مذاکره نخواهد کرد.
ایران و شش قدرت جهانی در تیر ۱۳۹۴ به توافق هستهای موسوم به برجام دست یافتند و آقای ترامپ که همواره منتقد مفاد این توافق بود در اردیبهشت ۱۳۹۷ خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد.
ایران تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای را رد میکند اما پس از خروج آمریکا از برجام از تعهدات برجامی عدول کرد و میزان غنیسازی اورانیوم را به ویژه در یک سال گذشته به شدت شتاب داد.
رئیس جمهور ایالات متحده میگوید از اینکه ولادیمیر پوتین، اعتبار و توان رهبری همتای اوکراینیاش را زیر سوال برده، «به شدت عصبانی و ناخشنود» است.
دونالد ترامپ روز یکشنبه دهم فروردینماه همچنین با اشاره به سخنان رئیس جمهور فدراسیون روسیه دربارۀ ولودیمیر زلنسکی تأکید کرد که «ابراز چنین نظراتی، ما را به مسیر درستی نمیرساند».
رئیس جمهور آمریکا گفت ولادیمیر پوتین از عصبانیت و نارضایتی او آگاه است؛ اما با اشاره به «روابط بسیار خوبش با همتای روس» گفت «اگر ولادیمیر پوتین کار درست را انجام دهد، این عصبانیت به سرعت برطرف خواهد شد».
پیشتر خبرگزاری فرانسه گزارش داده بود که ولادیمیر پوتین روز جمعه هشتم فروردین خواستار تشکیل یک دولت انتقالی در اوکراین شده بوده است؛ موضوعی که در عمل به معنای کنار گذاشتهشدن ولودیمیر زلنسکی از قدرت خواهد بود.
دونالد ترامپ در گفتوگویی تلفنی با شبکۀ خبری انبیسی گفت «اگر نتوانیم با روسیه به توافقی برای توقف خونریزی در اوکراین دست پیدا کنیم، و اگر به این نتیجه برسم که مقصر این موضوع، روسیه بوده است، که البته الزاماً اینطور نخواهد بود، اما اگر به چنین نتیجهای برسم، آنوقت تعرفههای ثانویهای را بر همۀ نفت صادراتی روسیه وضع خواهم کرد».
رئیس جمهور آمریکا در توضیح تعرفههای «ثانویه» گفت، این بدان معنا خواهد بود که اگر کشوری دیگر از روسیه نفت بخرد، فرصت کار و تجارت در ایالات متحده را از دست خواهد داد. دونالد ترامپ همزمان هشدار داد که اگر توافق آتشبس حاصل نشود، ظرف یکماه تحریمهای ثانویه علیه روسیه اجرایی خواهند شد.
رئیس جمهور ایالات متحده در عین حال یادآوری کرد که قرار است طی روزهای آتی، بار دیگر با ولادیمیر پوتین صحبت کند.
سخنان تازۀ دونالد ترامپ در حالی مطرح شد که او پیشتر با انتقاد تند از ولودیمیر زلنسکی گفته بود «از عملکرد او در زمینۀ ادارۀ جنگ خسته شده است». رئیس جمهور آمریکا حتی همتای اوکراینیاش را، بهدلیل برگزارنکردن انتخابات، «دیکتاتور» خوانده بود.
هفتۀ پیش روسیه و اوکراین برای توقف عملیات نظامی در دریای سیاه و علیه زیرساختهای انرژی یکدیگر توافق کرده بودند. توافقی که هر دو کشور، طرف مقابل را به نقض آن متهم میکنند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.