07.04.2025

بمب‌افکن‌های بی-۲ در آسمان یمن؛ حملات به حوثی‌ها تاکنون چه خرجی روی دست آمریکا گذاشته است؟

ارونیوز: به گفته پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، دور جدید حملات آمریکا به مواضع حوثی‌ها در یمن که از روز ۱۵ مارس به دستور دونالد ترامپ آغاز شده، بسیار گسترده‌تر از حملات در زمان بایدن است. اما این حملات «گسترده» چه هزینه‌ا‌ی روی دست مالیات‌دهندگان آمریکایی گذاشته و چقدر مؤثر بوده است؟
به گزارش سی‌ان‌ان به نقل از سه منبع آمریکایی، ایالات متحده در دور جدید حملات به مواضع حوثی‌ها که از روز ۱۵ مارس به فرمان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا آغاز شده، علاوه بر استفاده از موشک‌های کروز JASSM، بمب‌های هدایت‌شونده JSOW و موشک‌های تاماهاک (Tomahawk) به ارزش صدها میلیون دلار، نیز از بمب‌افکن‌های رادارگریز بی-۲ مستقر در پایگاه نظامی «دیه‌گو گارسیا» استفاده کرده است.

بنابر دستور روز سوم آوریل آقای هگست، در روزهای آینده نیز قرار است یک ناو هواپیمابر دیگر به همراه چند اسکادران هوایی و سامانه پدافند هوایی به منطقه عملیاتی فرماندهی مرکزی آمریکا در خاورمیانه (سنتکام) منتقل شوند.

بنابر اظهارات این منابع، اگرچه این عملیات تاکنون نزدیک به یک میلیارد دلار خرج روی دست آمریکا گذاشته، اما تاثیر آن بر کاهش توانایی حوثی‌ها بسیار محدود بوده است.

به گفته یکی از منابع، وزارت دفاع آمریکا احتمالاً مجبور است که برای ادامه این عملیات، از کنگره آمریکا درخواست بودجه تکمیلی کند، اما تامین این بودجه همچنان محل پرسش است. زیرا این عملیات با انتقادهایی از هر دو جناح سیاسی مواجه شده و حتی جِی‌دی ونس، معاون دونالد ترامپ نیز در چت خصوصی در اپلیکیشن سیگنال که هفته گذشته توسط نشریه آتلانتیک منتشر شد، گفته بود که فکر می‌کند این عملیات «اشتباه» بوده است.

تصویر ماهواره‌ای که در روز دوم آوریل توسط «پلنت لبز» گرفته شده، پارک شدن چهار بمب‌افکن بی-۰۲ را در پایگاه هوایی آمریکا در دیه‌گو گارسیا نشان می‌دهد.


پنتاگون تاکنون به‌طور عمومی تاثیر حملات روزانه آمریکا بر حوثی‌ها را اعلام نکرده، با این حال، مقامات ستاد مشترک پنتاگون، فرماندهی مرکزی آمریکا، فرماندهی هند-اقیانوس آرام، دفتر معاون وزیر دفاع در امور سیاست‌گذاری و وزارت امور خارجه، در روزهای اخیر به کنگره اعلام کرده‌اند که چند مقام رهبری حوثی‌ها در این عملیات کشته شده‌اند و چندین پایگاه نظامی هم نابود شده است.

با این حال این مقامات اذعان کردند که حوثی‌ها همچنان، درست مثل زمان حملات دولت بایدن، به تقویت پناهگاه‌های زیرزمینی و افزایش ذخایر تسلیحاتی خود مشغولند. به گفته یک مقام دفاعی آمریکا، هنوز دقیقاً مشخص نیست که حوثی‌ها چه مقدار تسلیحات در اختیار دارند.
یک منبع مطلع از عملیات آمریکا علیه مواضع حوثی‌ها گفت: «اگرچه برخی پایگاه‌ها نابود شده‌اند، اما این مسئله توانایی حوثی‌ها در حمله به کشتی‌ها در دریای سرخ یا سرنگونی پهپادهای آمریکایی را مختل نکرده است. در عوض، ما منابع آمادگی رزمی‌مان، از جمله مهمات، سوخت و استقرار نیروها را می‌سوزانیم.»

این عملیات گسترده همچنین موجب نگرانی برخی از مقامات فرماندهی هند-اقیانوس آرام ارتش آمریکا نیز شده است. آنان در روزها و هفته‌های اخیر نسبت به مصرف زیاد تسلیحات دوربرد از سوی سنتکام، به‌ویژه موشک‌های JASSM و Tomahawk، ابراز نارضایتی کرده‌اند. این تسلیحات در صورت وقوع درگیری نظامی با چین نقش حیاتی خواهند داشت، و برنامه‌ریزان نظامی در این فرماندهی نگران‌اند که عملیات سنتکام به آمادگی نظامی آمریکا در منطقه اقیانوس آرام لطمه بزند.

از سوی دیگر، یک مقام دفاعی آمریکا این نگرانی‌ها را «اغراق‌آمیز» دانست و گفت: «ما در هر حمله از مهمات دقیق استفاده می‌کنیم. اختیار کامل برای به‌کارگیری تمام ظرفیت نیروهای مستقر در منطقه خاورمیانه علیه حوثی‌ها را داریم. هیچ نگرانی‌ا‌ی نسبت به استفاده از تسلیحات دوربرد در صورت نیاز و برای حداکثر کارایی نداریم.»

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates