نقش زاکانی در سرکوب سالهای ۷۸ و ۸۸
دیگربان: علیرضا زاکانی٬ نامزد رد صلاحیت شده انتخابات سال ۱۳۹۲ و یکی از فرماندهان سرکوبهای سال ۱۳۷۸ در مخالفت با وزارت محمدعلی نجفی٬ ادعاهای نظام درباره حواث سال ۱۳۸۸ را تکرار کرد.
آقای زاکانی روز دوشنبه (۲۱ امرداد) در مخالفت با تصدی محمدعلی نجفی بر وزارت آموزش و پروش سخنان تندی علیه وی و رهبران جنبش سبز ایراد کرد.
وی با تکرار ادعای مقامهای جمهوری اسلامی درباره وقایع سال ۸۸ خشونتهای گسترده علیه معترضان در خیابانها٬ بازداشتگاهها و زندانها را انکار و رهبران جنبش سبز را متهم به «دروغگویی» کرد.
علیرضا زاکانی به عنوان یکی از فرماندهان بسیج دانشجویی به همراه حسین فدایی٬ دبیر کل جمعیت ایثاگران انقلاب اسلامی دو عامل پشت پرده سرکوبهای سال ۱۳۸۸ هستند.
زاکانی سال ۱۳۷۸ و در جریان ناآرامیهای کوی دانشگاه تهران فرمانده بسیج دانشگاههای تهران بود که در این حوادث نقش مهمی در ارائه اطلاعات به سپاه برای برخورد با دانشجویان معترض داشت.
سال ۷۸ نیروهای تحت امر زاکانی در بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران با حضور در میان دانشجویان از آنها فیلمبرداری و عکاسی کرده و پس از شناسایی٬ اطلاعات معترضان را در اختیار سپاه تهران قرار میدادند.
محمد دهقانی٬ نماینده کنونی مجلس که در آن زمان جانشین زاکانی در بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران بود نیز نقش مهمی در این سرکوبها داشت.
زاکانی و دهقانی پس از موفقیت در این پروژه سرکوب٬ چهار سال بعد یعنی در سال ۱۳۸۲ با استعفا از مقام خود وارد مجلس شدند.
سید نظامالدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس٬ رضا سراج یکی از بازجویان سپاه پاسداران و حسین قدیانی فرمانده بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران نیز از نیروهای زاکانی در سالهای فرماندهی وی محسوب میشوند.
زاکانی که در ۱۰ سال گذشته فعالیتهای محافظهکارانه و امنیتی خود را در قالب نمایندگی مجلس دنبال کرده٬ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ نامزد شد اما صلاحیت وی از سوی شورای نگهبان رد شد.
شورای نگهبان چند روز مانده با اعلام نتیجه بررسی صلاحیتها از وی خواست پیش از اعلام رد صلاحیتش از عرصه انتخابات کنار رود زاکانی نیز چنین کرد.
آقای زاکانی با گذشت بیش از یک ماه از رد صلاحیت خود از سوی شورای نگهبان به علت این تصمیم شورا اشارهای نکرده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.