21.09.2013

سپاه: ظرفیت‌های تعاملی خود را در اختیار دیپلماسی دولت می‌گذاریم

بی‌بی‌سی:سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با انتشار بیانیه‌ای گفته که ظرفیت‌های تعاملی خود را در اختیار دولت حسن روحانی قرار می‌دهد.

سپاه پاسداران گفته که از هر اقدامی که با سیاست‌های موردنظر آیت‌الله علی خامنه‌ای و منافع ملی منطبق باشد و “در مدار عزت، حکمت و مصلحت صورت پذیرد، حمایت کرده و ظرفیت‌های تاثیرگذار تعاملی خود را در اختیار دولت محترم قرار می‌دهد.”

البته سپاه هشدار داده که دستگاه دیپلماسی ایران باید با تردید و هوشیاری با ایالات متحده برخورد کند. در این بیانیه آمده که دولت آقای حسن روحانی باید “به رغم ژست‌های دیپلماتیک و به ظاهر مشتاقانه کاخ سفید برای تعامل با نظام جمهوری اسلامی” با هوشمندی همه‌جانبه با آنها مواجه شود.
حمایت بی سابقه اما مشروط سپاه

مهدی پرپنچی -بی‌بی‌سی فارسی

حمایت سپاه پاسداران از مذاکره با آمریکا بی سابقه اما مشروط است. سپاه در بیانیه خود راهبردهای نظام سلطه را “بسیار پیچیده و موذیانه”توصیف کرده و به دولت حسن روحانی هشدار داده است که در مواجهه با “ژست های دیپلماتیک و به ظاهر مشتاقانه کاخ سفید” با تردید و هوشمندی روبرو شود.

این که چه نوع رفتاری از دید سپاه هوشمندانه به حساب می آید هم در همین بیانیه تعریف شده است؛ اقدامات دولت حسن روحانی تنها زمانی مورد حمایت سپاه خواهد بود که در “چارچوب منویات و راهبردهای مقام معظم رهبری” باشد.

این در حالی است که پیشتر حسن روحانی گفته بود برای رسیدن به توافق با غرب درباره برنامه هسته‌ای، “اختیار کامل” دارد. به این ترتیب بیانیه سپاه پاسداران را باید گوشزدی به دولت های غربی تلقی کرد که در مذاکرات خود با حسن روحانی، “اختیار کامل” او را صرفا در چارچوب “منویات رهبری” درک کنند.

حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، در روزهای آتی برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل راهی نیویورک می‌شود. در آستانه سفر آقای روحانی خوش‌بینی‌هایی درباره احتمال بهبود رابطه ایران و ایالات متحده و حل مساله هسته‌ای ایران شکل گرفته است.

سپاه در بیانیه خود گفته توانایی‌هایی دارد که می‌تواند با بهره‌گیری از “ظرفیت‌های منطقه‌ای” امکان “اقدام سخت و تجاوزگرانه” را از “دشمنان فرامنطقه‌ای” بگیرد.

برخی سپاه پاسداران و به ویژه شاخه خارجی آن، یعنی سپاه قدس به فرماندهی سرلشکر قاسم سلیمانی را متهم می‌کنند که در سوریه و عراق نقش پررنگی دارد.

بیانیه سپاه پس از آن منتشر می‌شود که آیت‌الله کلیک علی خامنه‌ای، رهبر ایران، از انعظاف‌پذیری در سیاست خارجی پشتیبانی کرده است.

به دنبال این سخنان آقای خامنه‌ای دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی نیز مواضع مشابهی گرفته‌اند.

از جمله علی لاریجانی، رییس مجلس، گفته است ایران “میز مذاکره را ترک نخواهد کرد.” او با این حال افزوده که “بايد سخنان غربی‌ها را به دقت شنيد چرا كه می‌گويند می‌خواهيم از طريق مذاكره مسائل را حل كنيم، اما همزمان پروژه جنگ را نيز روی ميز می‌گذارند. آيا به راستی اين امر نشانگر منطق مذاكراتی است؟”

حل مساله هسته‌ای ایران و برطرف کردن تحریم‌ها یکی از عمده‌ترین شعارهای حسن روحانی در دوران تبلیغات انتخاباتی بود.

آقای روحانی پیش از این و در دوره ریاست‌جمهوری محمد خاتمی هدایت مذاکرات هسته‌ای را بر عهده داشته و برخی امیدوارند که او بتواند از آن تجربه برای حل مشکلات کنونی در روابط خارجی ایران استفاده کند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates