بیمارستانها توان پرداخت پول برقشان را هم ندارند؛ هزینههای درمان ۷ درصد جمعیت کشور را به زیر خط فقر برده است
تقاطع: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ایران، در اظهاراتی تکاندهنده از ناتوانی بیمارستانهای کشور از تامین هزینههای روزانهشان خبر داد و در عین حال گفت که «هزاران پزشک، به دلیل مشکلات معیشتی به شغلی غیر از پزشکی روی آوردهاند».
به گزارش خبرگزاری “مهر”، دکتر سیدحسن هاشمی روز جمعه (۱۲ مهر-۴ اکتبر) در جریان کنگره پزشکان عمومی کشور با بیان اینکه «روسای بیمارستانها به قصاب و بقال بدهکارند و از آنها فرار میکنند»، اظهار داشت: «بیمارستانها در شرایط بد اقتصادی توان خرید تجهیزات مناسب ندارند، حتی بیمارستانهایی داریم که پول پرداخت قبض برق را ندارند و به اداره برق التماس میکنند که برق آنها را یک هفته دیگر هم قطع نکند.»
آقای هاشمی با اشاره به «نقاط ضعف زیاد» در عرصه بهداشت کشور گفت: «بسیاری از خانههای بهداشت روستایی الان تعطیل هستند، بسیاری از پزشکان ما در شهرها و به خصوص کلانشهرها رفتار زشت و زنندهای با مردم دارند که اصلاً قابل تحمل نیست و از انسانیت به دور است.»
وزیر بهداشت بخشی از مشکلات کنونی را «متوجه مسوولان دولتی» و بخشی را نیز ناشی از «ضعف نظارت مجلس» دانست و اولویت دادن به اجرای طرح پزشک خانواده توسط مدیران پیشین وزارت بهداشت را «صد در صد اشتباه» توصیف کرد.
وی در ادامه تاکید کرد که این وزارتخانه «بر ریل سابق حرکت نخواهد کرد» چرا که «ما به تحول اساسی در نظام سلامت و عملکرد وزارت بهداشت نیاز داریم».
هاشمی در همین روز در گفتگویی با خبرگزاری “مهر” گفت که «سالانه به طور متوسط ۷درصد از جمعیت کل کشور برای تامین هزینههای کمرشکن درمان به زیر خط فقر سقوط میکنند».
دکتر هاشمی وضعیت تامین اعتبارات وزارت بهداشت را «نامناسب» دانست و با انتقاد از نحوه بودجهریزی برای این وزارتخانه افزود: «در حال حاضر از ۱۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بودجه وزارت تنها ۲۶۰۰ میلیارد تومان آن تخصیص یافته که این مسأله به علت اشتباه در بودجهریزی است.»
وی از اشتغال ۱۵۰۰۰ پزشک به شغلی غیر از پزشکی به دلیل مشکلات معیشتی خبر داد و افزود: «این در حالی است که با کمبود پزشک مواجهایم و به حداقل ۲۰۰۰ پزشک در کشور نیار داریم.»
فقدان اعتبارات لازم و سوء مدیریت در بخش بهداشت و بیمارستانهای کشور پیشتر نیز بارها از سوی برخی مسوولان و کارشناسان مطرح شده بود.
از جمله، مردادماه گذشته بیمارستانهای ۳۲ تختخوابی در شهرستانهای سرایان، سربیشه و درمیان واقع در استان خراسان جنوبی، تنها یک روز بعد از افتتاح رسمی توسط معاون اول محمود احمدینژاد، به دلیل مشکلاتی همچون فقدان اعتبارات مجددا تعطیل شدند.
قاسم کریمی، رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در آن زمان گفته بود که این بیمارستانها به دلیل فقدان اعتبار «اگر همین امروز هم افتتاح شوند، پس از یک سال ورشکسته و تعطیل خواهند شد».
پیام برای این مطلب مسدود شده.