دستگیری کشیش آمریکایی در مقابل زندان اوین
دویچهوله: ادی رومرو، کشیش آمریکایی اهل کالیفرنیا در برابر زندان اوین، با یک حرکت اعتراضی، خواستار آزادی زندانیان مسیحی در ایران شد. در پی آن مأموران زندان او را بازداشت کردند. مسیحیان ایران زیر فشار فزاینده حکومت قرار دارند.
یک کشیش آمریکایی اهل کالیفرنیا در پی اقدام به یک حرکت اعتراضی در برابر زندان اوین در تهران دستگیر شده است. او خواستار آزادی مسیحیان از زندانهای ایران شده بود.
خبرگزاری کاتولیک آلمان به نقل از روزنامه “لا پوئنته” چاپ کالیفرنیا مینویسد که “ادی رومرو”، روحانی بازنشسته مسیحی در برابر زندان اوین خواستار آزادی مسیحیان دربند شده است. او در برابر زندان سرود “بگذار مردم من آزاد شوند” (Let my people go) را خوانده بود.
گفته میشود وی به هنگام این حرکت اعتراضی با گوشی هوشمند از خود فیلم میگرفته است. او به مدت شش دقیقه این فیلم را به شبکه اینترنت میفرستد و سپس این فیلم قطع میشود.
روزنامه “لا پوئنته” مینویسد، ادی رومرو در ۱۴ اکتبر به همراه گروهی از جهانگردان به ایران سفر میکند و چندی بعد از این گروه جدا میشود.
رومرو روز دوشنبه ۲۱ اکتبر (۲۹ مهر) در برابر زندان اوین حاضر میشود. سارا جتر، دختر این کشیش آمریکایی به “لا پوئنته” گفته است که اطلاعی از محل اقامت او ندارد.
خانم جتر گفته است که پدرش پس از دخالت نیروهای امنیتی، داوطلبانه به حرکت اعتراضی خود پایان داده است و به دنبال مأموران راهی زندان شده است.
پس از بازداشت رومرو، از تلفن موبایل او میشد شنید که او در سئوال و جوابهایی که با مأموران داشته است، خواستار آزادی چهار مسیحی دربند در ایران و آزادی یک فعال حقوق بشر بوده است.
روزنامه “لا پوئنته” به نقل از کشیش ایرانی، شاهرخ افشار، مینویسد، که زندانبانان با رویارو شدن با این کشیش نخست گیج و مبهوت بودهاند، ولی با آقای رومرو رفتاری محترمانه داشتهاند.
کشیش افشار میگوید: «آنها (زندانبانان) مطمئن نبودهاند که او اعتراض میکند یا به ملاقات کسی آمده است.»
مراسم سال نو میلادی در کلیسایی در اصفهان مراسم سال نو میلادی در کلیسایی در اصفهان
کشیش شاهرخ افشار که وابسته به نهاد مذهبی “کلیسای طریق” است، میگوید که چهار مسیحی در بند به دلیل اعتقادات دینی خود در زندان به سر میبرند و “بزرگترین گناه آنها این است که به خاطر مسیحیت، دین اسلام را ترک گفتهاند”.
کشیش رومرو در گذشته نیز با حرکتهای اعتراضی خود توجه افکار عمومی را جلب کرده بود. وی به هنگام بازیهای المپیک ۲۰۱۲ در پکن نیز در پشتیبانی از مسیحیان چینی در بند دست به اعتراض زده بود. او به مدت ۲۱ روز تمام فراری بود تا اینکه در “میدان صلح آسمانی” این شهر توسط پلیس دستگیر شد.
مسیحیان ایران زیر فشار حکومت
کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران روز سهشنبه (۲ ژوئیه/ ۱۱ تیر) گزارش داد که علیرغم گذشت یک ماه از بازداشت محمدرضا فرید، سعید صافی و حمیدرضا قدیری در اصفهان، از سرنوشت این نوکیشان مسیحی ایرانی خبری در دست نیست.
روز ۳۱ اردیبهشت ماه نیز گزارشهایی در مورد دستگیری کشیش روبرت آسریان، از رهبران شورای کلیسای جماعت ربانی در تهران، منتشر شد. در سالهای اخیر فشار بر نوکیشان مسیحی افزایش قابل توجهی پیدا کرده وتعدادی از کلیساهای پروتستان نیز تعطیل شده و رهبران آنان به زندان انتقال یافتهاند.
کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران به نقل از منصور برجی، از مدافعان حقوق مسیحیان ایران ساکن در لندن، در مورد علت تعطیل کردن این کلیساها و بازداشت رهبران آنان مینویسد: «جلسات این کلیسا به زبان فارسی برگزار میشد و نهادهای امنیتی نگران هستند که تعداد نوکیش ها اضافه شود. اکثر کلیساهای فارسی زبان در طول چند سال گذشته رفته رفته بسته شدند. کلیساهایی که در مشهد، آذربایجان غربی و شرقی، اراک، شیراز و اهواز بود همگی بسته شدند. کلیسای جماعت ربانی تهران از بین کلیساهای فارسی زبان از همه بیشتر شرکت کننده داشت و قدمتش بیش از نیم قرن بود.»
بیشتر بخوانید: وزارت اطلاعات یکی از قدیمیترین کلیساهای تهران را بست
آقای برجی روز ۱۱ خرداد در گفتگویی با کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران گفته بود: «مسئله نگران کننده این است که فکر میکنیم کشیش آسریان در سلول انفرادی است چون حداقل ۴ زندانی مسیحی در بند ۳۵۰ زندان اوین وجود دارند که آنها او را در آنجا ندیدهاند.»
او اضافه کرده بود که دستگیری این کشیش و استاد الهیات مسیحی “موجی از نگرانیهای جدید” را در میان جامعه مسیحیان ایران ایجاد کرده است.
اردیبهشت ماه امسال وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود در مورد سرکوب آزادیهای دینی در جهان، از ایران، مصر و ونزوئلا به عنوان کشورهایی یاد کرده بود که در آنها حقوق اقلیتهای مذهبی بیش از سایر نقاط جهان نقض میشود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.