انتقاد از جمعآوری بنرهای ضدآمریکایی در سطح تهران
دویچهوله: جمعآوری بیلبوردهای ضد مذاکره با آمریکا در سطح تهران، انتقادهایی را از سوی برخی سیاستمداران اصولگرا به دنبال داشته است. بنرهای جدیدی در تهران نصب شده که تنها گویای مخالفت با ظلم به طور کلی است.
بحث درباره این تابلو داغ است. دقیقا معلوم نیست کدام نهاد اقدام به نصب این بیلبوردها در سطح شهر تهران کرده است.
بحث درباره این تابلو داغ است. دقیقا معلوم نیست کدام نهاد اقدام به نصب این بیلبوردها در سطح شهر تهران کرده است.
در چند روز گذشته نصب و سپس جمعآوری بیلبوردهایی (بنرهایی، تابلوهایی) با عنوان “صداقت آمریکایی” در تهران موضوع بحث و کشمکش میان جریانهای گوناگون سیاسی درون قدرت حاکم در ایران شد.
در این بیلبوردها نماینده آمریکا با لباسی که در بخش بالاتنه غیرنظامی اما در زیر میز نظامی و با اسلحه است، بر سر میزی با نماینده ایران نشسته که هر دو دستش به نشانه باز و چیزی را پنهان نکردن روی میز قرار دارد. مضمون این بیلبوردها (بنرها) این بود که آمریکا، طرف قابل اعتمادی در مذاکره با ایران نیست.
در حالیکه برخی مقامات مسئول از بانی این پدیده اظهار بیاطلاعی میکردند، سایت شبکه ایران، ارگان رسانهای دولت، در گزارشی که روز دوم آبان منتشر کرد، نوشت که مؤسسه سفارشدهنده بیلبوردهای “صداقت آمریکایی” موسسه رسانهای – هنری “اوج” بوده که به نوشته این سایت قرار است شبکه ۲۲ صدا و سیما را با موضوع “دفاع مقدس” مدیریت کند. شبکه ایران هدف این حملههای تبلیغاتی را “بیش از هر چیز سیاستهای دولت جدید” خوانده بود.
اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، در گفتگو با “نسیم” روز ۴ آبان تایید کرد که نصب این بیلبوردها در سطح شهر باید با هماهنگی شهرداری صورت گرفته باشد.
اما مدیر روابط عمومی سازمان زیباسازی فضای شهری تهران در گفتگو با “شرق” از متولی نصب این بیلبوردها اظهار بیاطلاعی کرد و در عین حال اعلام کرد که “این پوسترها جمع خواهند شد”.
حسین شریعتمداری سرمقاله روز یکشنبه (۵ آبان/۲۷ اکتبر) “کیهان” را به این موضوع اختصاص داد و نوشت که به شهردار تهران فشار آوردهاند تا این بنرها را از سطح شهر جمع کند.
اسماعیل کوثری، نماینده اصولگرای مجلس، در مصاحبه با “نسیم” جمعآوری بیلبوردهای ضدمذاکره با آمریکا از سطح تهران را “اشتباهی در روند سیاست خارجی” ایران دانست. او مردم را موافق با نظر بیلبوردها خواند و اشاره کرد که “اصلاحطلبان یا دولت برای جمع کردن این بیلبوردها” فشار آوردهاند و این فشار را اشتباه ارزیابی کرد.
پس از برچیدن بنرهای ضدآمریکایی، شهرداری این بنر را جایگزین آن کرده است. پس از برچیدن بنرهای ضدآمریکایی، شهرداری این بنر را جایگزین آن کرده است.
کیهان: دست جماعت فتنه در کار است
حسین شریعتمداری در سرمقاله خود در “کیهان” موضوع مخالفتها با نصب بیلبوردهای “صداقت آمریکا” را به “جماعتی” مربوط دانست که در فتنه ۸۸ دست داشتند. در ادبیات جمهوری اسلامی “فتنه” اشاره به حرکت اعتراضی علیه نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ است.
کیهان مینویسد که این “جماعت” از نصب بیلبوردهایی که “صداقت آمریکا” را به سؤال و چالش کشیده بود عصبانی و برافروخته شد و چنان به خشم آمد که انگار به عزیزترین باور آن اهانت شده است.
شریعتمداری در سرمقاله خود میافزاید که “این عده” برای برچیدن بیلبوردها از خیابانهای تهران دست به فشار هماهنگ و همه جانبه زدند.
کیهان از شهردار تهران انتقاد میکند که “در اقدامی که از او به عنون سردار سپاه بعید بود دستور جمعآوری بیلبوردها را داد”. از شهردار میپرسد که چرا در این شرایط “تسلیم شده” است؟
کیهان معتقد است جرم اصلی را صاحبان قدرت یعنی دارندگان “امانت” مردم مرتکب شدهاند که بهزعم وی به آمریکا قول دادهاند دیگر توهینی صورت نگیرد. در سرمقاله کیهان میخوانیم: «برای توجیه این اقدام سوالبرانگیز بهانه تراشیدهاند که اشاره به بیصداقتی آمریکا در آستانه مذاکرات ژنو میتواند به روند مذاکرات آسیب جدی برساند.»
کیهان: برچیدن بنرها نشانه تسلیم است
حسین شریعتمداری نیز بنرهای جمعآوری شده را بیآزار میداند و میگوید که این بیلبوردها “فقط نسبت به بیصداقتی حریف هشدار میدادند”. و این هشدار تضعیف تیم هستهای نبوده، بلکه مقامات آمریکایی نرمشهای دولت کنونی را به حساب ضعف و نیاز ایران و فشار تحریمها میگذارند و به این نتیجه میرسند که با ایران باید با زبان فشار و تحریم سخن گفت.
کیهان در نهایت اقدام به جمعآوری بیلبوردها را نشانه تسلیم در برابر آمریکا میداند و معتقد است که “جماعت فتنه ۸۸” که در اطراف روحانی هستند بر شهردار برای برچیدن بنرها فشار آوردهاند.
همچنین اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران، روز ۴ آبان در مصاحبه با “تسنیم” گفت که موضوع بنرهای “صداقت آمریکایی” ارتباط مستقیم به مذاکرات کنونی ایران با غرب ندارد، بلکه یک نوع ابراز نظر عمومی است و به منظور بیان “هشدار، انزجار و یادآوری و عدم اعتماد به دولتی است که ۳۰ سال روش مشخصی علیه ایران داشته است”.
نصب و جمعآوری بیلبوردها در آستانه ۱۳ آبان، سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران، صورت میگیرد. در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۵۸ گروهی از دانشجویان موسوم به “خط امام” دیپلماتهای آمریکایی در سفارت را گروگان گرفتند. این گروگانگیری به مدت ۴۴۴ روز طول کشید و موجب تیرگی روابط ایران و آمریکا از آن دوره شد.
از زمان آغاز ریاست جمهوری حسن روحانی، دولت جدید در ایران تلاش کرده که روابط جمهوری اسلامی با آمریکا بهبود یابد. یکی از موضوعهای مطرح شده در این میان بحث از دور خارج کردن شعارهای ضدآمریکایی بوده و از جمله اینکه آیا آیتالله روحالله خمینی موافق بوده این شعار دیگر استفاده نشود یا نه.
بسیاری از تحلیلگران تلاش دولت ایران را در جهت رفع تحریمها و مشکلها در عرصههای اقتصادی و سیاست خارجی ارزیابی میکنند که حل مناقشه هستهای با غرب شرط نخستین آن به شمار میرود.
دور جدید مذاکرات هستهای ایران با گروه ۵+۱ قرار است در روزهای ۶ و ۷ نوامبر (۱۵ و ۱۶ آبان) در ژنو برگزار شود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.