واکنش مجری برزیلی به حمله برخی از ایرانیان به صفحه فیسبوکش:همچنان به فرهنگ و همه انسانها احترام میگذارم
به نظر میرسد این تصویر جزء معدود لحظاتی است که خانم لیما در صفحه تلویزیون مردم ایران دیده شده است
رادیوفرانسه:
خانم فرناندا لیما مجری برزیلی برنامه قرعه کشی جام جهانی 2014 که صفحه فیسبوکش مورد حمله شدید کامنتهای توهین و تهدیدآمیز ایرانیان قرار گرفته بود در گفتگو با فرانس24 عنوان کرد:« هر فردی محصول فرهنگی است که در آن زندگی میکند.» و ادامه داد:« در مورد مردم ایران باید بگویم، نظر من به خاطر کامنتهای توهینآمیز نسبت به آنها تغییر نکرده است. من همچنان به فرهنگ و همه انسانها احترام میگذارم.»
چند وقتی است که لشگرکشیهای فیسبوکی و کامنتهای اعتراضی و غالبا توهینآمیز به چهرههای معروف بینالمللی در ایران باب شده است. زمانی صفحه نیروی دریایی امریکا به خاطر استفاده از واژهای غیر از خلیج فارس، زمانی صفحه کمپانی پپسی، زمانی صفحه وزیر خارجه ایران جواد ظریف، صفحه ستاره تیم ملی والیبال ایتالیا، صفحه وزیر امورخارجه فرانسه، رییس جمهوری امریکا و آخرین نمونههای آن که در شب قرعهکشی جام جهانی 2014 رخ داد: حمله کاربران فیسبوک و کامنتهای توهینآمیز در صفحه رسمی لیونل مسی ستاره تیم ملی آرژانتین که ایران با آن همگروه شده و همچنین فرناندا لیما، مجری برنامه قرعه کشی جام جهانی.
خانمی که به خاطر نوع لباسش که به گفته عادل فردوسی پور «منشوری» بود مردم ایران نتوانستند از شبکههای تلوزیونی ایران برنامه قرعهکشی را ببینند.
از حدود دو ساعت برنامه قرعهکشی، تنها سی ثانیه از این برنامه نشان داده شد.
.
خانمی که به خاطر نوع لباسش که به گفته عادل فردوسی پور «منشوری» بود مردم ایران نتوانستند از شبکههای تلوزیونی ایران برنامه قرعهکشی را ببینند.
از حدود دو ساعت برنامه قرعهکشی، تنها سی ثانیه از این برنامه نشان داده شد.
ویژه برنامه ای که قرار بود قرعه کشی جام جهانی را به طور مستقیم نشان دهد
اینگونه شد که هزاران هزار کامنت توهینآمیز و خشونتآمیز که حتی تهدید به تجاوز گروهی در آنها دیده میشد در صفحه خانم لیما به زبانهای مختلف از سوی کاربران ایرانی برجای ماند. این اتفاق خود با واکنش برخی دیگر رو به رو شد که برای عذرخواهی به صفحه خانم لیما هجوم آوردند. نتیجه، هزاران هزار کامنت توهینآمیز و عذرخواهی از ایرانیان در صفحه فیسبوک خانم لیما به جا ماند و او تصمیم گرفت صفحه خود را اساسا غیرفعال کند.
خانم لیما اندازه لیونل مسی هم خوششانس و یا شاید معروف نبود که از فدراسیون فوتبال ایران گرفته تا جمشید مشایخی و رضا پهلوی از او عذرخواهی کنند.
«اینترنت این اجازه را میدهد تا مردم خود را آنگونه که میپسندند بروز دهند»
فرناندا لیما، 36 ساله مدل و مجری معروف بزریلی، مجری برنامه قرعه کشی جام جهانی 2014:
من فارغالتحصیل رشته روزنامه نگاری هستم و 15 سال است که در رسانهها مشغول به کارم، در نتیجه معتقدم آماده مجریگری چنین برنامههایی هستم. من بسیار خوشحال بودم که مجریگری برنامه بینالمللی دیگری را بر عهده داشتم. برنامهای که در سرتاسر جهان به نمایش در میآید و کار من بیشتر دیده میشود. این برنامه به نوعی به رسمیت شناختن تواناییهای من بعد از سالها تلاش در این زمینه بود و البته فرصتی برای به چالش کشیدن خودم.
زمانی که از من خواسته شد تا مجری برنامه باشم، همچنین از من خواسته شد تا لباسی طلایی رنگ بپوشم که تا زانوی من بود، لباسی که به نوعی مناسب آب و هوای «باهیا» هم بود.[محل برگزاری مراسم]
من لباسی را پوشیدم که از من خواسته شد. من یک حرفهای هستم و آنچه را که عرف است دنبال میکنم. نه من و نه هیچ کس دیگری در این برنامه فکر نمیکرد چنین اتفاقی رخ دهد و گرنه، معتقدم میشد تیپ و ظاهر دیگری نیز انتخاب شود.
من درمورد حملات و عذرخواهی ها شنیدم، البته شبکههای اجتماعی را خیلی دنبال نکردم.
هر فردی محصول فرهنگی است که در آن زندگی میکند در نتیجه من همانگونه که یک زن غربی در یک برنامه عظیم بینالمللی لباس میپوشد، لباس پوشیدم. باهیا هم جایی است که دمای هوای آن غالبا بالا است.
خانم فرناندا لیما در برنامه قرعه کشی جام جهانی 2014 بزریل
من گمان میکنم اینترنت این اجازه را به مردم میدهد تا خود را آنگونه که میپسندند بروز و ظهور دهند.
معمولا اظهارنظرهای خشونت آمیزتر باعث جلب توجه بیشتری میشوند و این خود به گستاخی بیشتر منجر خواهد شد. اما من ترجیح میدهم فکر کنم انسانهای بیشتری با قصد و نیت خوب و خوش قلب وجود دارند. کسانی که تفاوت را بین انسان ها به رسمیت میشناسند و با ذهنی بازتر و هوشمندانهتر از کسانی که حمله میکنند، به مخالفت و مناظره میپردازند.
در مورد مردم ایران باید بگویم، نظر من به خاطر کامنتهای توهین آمیز تغییر نکرده است. من همچنان به فرهنگ و همه انسانها احترام میگذارم و سعی میکنم هیچ کس را قضاوت نکنم تا خودم نیز مورد قضاوت دیگران قرار نگیرم.
من انتظار ندارم مورد عشق و علاقه همه قرار بگیرم، اما تلاش میکنم عاشق همه باشم و هر روز انسان بهتری نسبت به گذشته شوم.
فرهنگهای مختلف و نقطه نظرات متفاوت همیشه زمینهای برای گفتگو بین انسانهاست، گفتگو و مناظره پدیدهای «سلامت» است اما خشونت هیچ گاه اینگونه نخواهد بود.
من میخواهم بگویم به خاطر تمام اتفاقاتی که افتاده متاسفم. من به هیچ وجه قصد نداشتم هیچ کشور، فرهنگ و یا مردمی را به هر شکلی مورد حمله و بی احترامی قرار دهم. من به هیچوجه قصد نداشتم باعث نوعی از جنجال و یا رفتار خجالتآور شوم.
من اطمینان میدهم که این اتفاق را به عنوان یک درس یاد خواهم گرفت و در انتخاب لباس برنامه «توپ طلا» آن را در نظر خواهم داشت تا همه بتوانند آن را تماشا کنند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.