03.01.2014

سفیر سابق اسرائیل: اکثر افراد مرتبط با انفجار در مراکز یهودیان آرژانتین را کشته‌ایم

بی‌بی‌سی: یک مقام سابق اسرائیلی گفته است که اکثر افراد مرتبط با بمب گذاری در مراکز یهودیان آرژانتین به قتل رسیده‌اند.

ایتزاک آویران، سفیر پیشین اسرائیل در آرژانتین، در مصاحبه‌ای با خبرگزاری یهودیان آرژانتین – ای‌‌جی‌ان – گفته است که اسرائیل توانسته اکثر کسانی را که پشت حملات خونین به سفارت اسرائیل و یک مرکز فرهنگی یهودیان در آرژانتین بودند به قتل برساند.

در مارس سال ١٩٩٢، یک خودرو بمب‌گذاری شده در برابر سفارت اسرائیل در بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین، منفجر شد که بیست نفر را کشت و بیش از دویست نفر دیگر را زخمی کرد.

در انفجار مهیب‌تری در ژوئیه سال ١٩٩٤، ساختمان سازمان فرهنگی موسوم به “انجمن متقابل اسرائیل و آرژانتین” (آمیا) در بوئنوس آیرس هدف بمب‌گذاری قرار گرفت که هشتاد و پنج کشته و سیصد زخمی برجای گذاشت.

آقای آویران، که بین سال‌های١٩٩٣ تا ٢٠٠٠ میلادی سفیر اسرائیل در آرژانتین بود، در مصاحبه اخیر خود با اشاره به این حملات گفته است: “اکثریت افراد مسئول این اقدامات، دیگر در این جهان نیستند، و ما خودمان ترتیب کار را دادیم.” وی از افراد خاصی در این مورد نام نبرده و مشخص نکرده است که ملیت آنها چه بوده و به چه صورت کشته شده‌اند.

سفیر پیشین اسرائیل در آرژانتین در عین حال گفته است که عدالت در مورد حامیان اصلی این عملیات هنوز به اجرا درنیامده و افزوده است: “هنوز هم لازم است آرژانتین دقیقا جواب دهد که در ارتباط با این حملات، چه روی داده است.”
متهمان به ارتباط با بمب گذاری

شماری از مقامات جمهوری اسلامی از جمله افراد مظنون به ارتباط با انفجارهای بوئنوس آیرس بوده‌اند

ایتزاک آویران افزوده است که “ما می دانیم چه کسانی مسئول انفجار در برابر سفارتخانه اسرائیل بودند و همان افراد مرتکب انفجار دوم هم شدند.”

وی دولت آرژانتین را متهم کرد که اقدام لازم را “برای رسیدن به عمق و کشف و افشای تمامی ابعاد این حملات” صورت نداده است.

در پی انفجار در مرکز فرهنگی یهودیان ، گروه جهاد اسلامی، که یک سازمان تندرو فلسطینی است، مسئولیت بمب‌گذاری را برعهده گرفت.
اتهام علیه ایران

در عین حال، اسرائیل و آمریکا معتقدند که جمهوری اسلامی در سازماندهی و حمایت از این حملات دست داشته و اسامی شماری از مقامات وقت ایران به عنوان افراد مرتبط با طراحی این حملات مطرح شده است.
انفجار در برابر سفارت

انفجار در برابر سفارت اسرائیل در بوئنوس آیرس نیز به گروه‌های تندرو وابسته به ایران نسبت داده شده است

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهوری و علی فلاحیان، وزیر اطلاعات وقت، احمد وحیدی، وزیر دفاع سابق و فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران، محسن رضایی، فرمانده وقت سپاه پاسداران، اکبر ولایتی، وزیر پیشین امور خارجه و یک عضو سفارت جمهوری اسلامی در آرژانتین و همچنین چند فرد و سازمان لبنانی از جمله کسانی هستند که در ارتباط با این حملات از آنها نام برده شده است.

دادستانی آرژانتین برای برخی از این افراد، از جمله آقایان هاشمی رفسنجانی و احمد وحیدی، حکم بازداشت بین‌المللی صادر کرده است.

روزنامه اسرائیلی جروزالم پست در گزارشی در مورد مصاحبه سفیر پیشین اسرائیل در آرژانتین، حسن روحانی، رئیس جمهوری فعلی ایران را نیز متهم کرده که در هیاتی عضویت داشت که رهبر جمهوری اسلامی آن را مامور طراحی این حملات کرده بود. این اتهام پیشتر نیز توسط برخی منابع مطرح شده بود اما در ماه ژوئن سال جاری، روزنامه اسرائیلی “تایمز آو ایزرائیل” به نقل از مقامات قضایی آرژانتین، این اتهام را نادرست خواند.

ماجرای بمب‌گذاری در مراکز یهودیان آرژانتین علاوه بر تاثیرگذاری بر وجهه جهانی و روابط آرژانتین با جمهوری اسلامی، تبعاتی نیز برای سیاست داخلی آرژانتین داشته است. از جمله یکی از قضات تحقیق در مورد این پرونده به اتهام اقدام در ارائه شواهد کذب از کار برکنار شده و در سال ٢٠١٢، قوه قضاییه آرژانتین، کارلوس منم، رئیس جمهوری وقت این کشور را در ارتباط با پیگیری این بمب‌گذاری تحت پیگرد قانونی قرار داد.
تجمع سالگرد انفجار آمیا

دولت آرژانتین برای کشف و افشای “حقایق” مربوط به بمب‌گذاری‌ها تحت فشار بوده است

آقای منم متهم شد که با دریافت رشوه، کوشیده بود شواهد مربوط به ارتباط حزب‌الله لبنان و دولت جمهوری اسلامی ایران با این بمب‌گذاری‌ها را کتمان کند.

مقامات ایرانی همواره هر نوع ارتباطی با این انفجارها را تکذیب کرده‌اند و اوایل سال گذشته میلادی، مقامات آرژانتینی اعلام کردند که با دولت ایران به تفاهم رسیده‌اند تا در تشکیل یک “کمیته حقیقت‌یاب” متشکل از افراد مستقل برای بررسی این وقایع همکاری کنند.

در ماه نوامبر، دادستان پرونده انفجار در آمیا این تفاهم‌نامه را ناقض استقلال قوه قضاییه و در نتیجه، مغایر قانون اساسی آرژانتین دانست و خواستار لغو آن شد.

با وجود گذشت حدود بیست سال از انفجار آمیا، فشار بر دولت آرژانتین برای تکمیل و اعلام نتیجه تحقیقات در این زمینه ادامه داشته و از جمله در ماه ژوئیه سال جاری، به مناسبت سالگرد این حادثه، تجمع گسترده‌ای برگزار شد و شرکت کنندگان در آن خواستار “اجرای عدالت” در مورد عاملان و سازمان‌دهندگان این حملات شدند

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates