اژه ای: احتمال فرار بابک زنجانی وجود داشت ، دستگیرش کردیم/ بدهی او به دولت تنها یک بعد پرونده وی است/ وثیقه 50 میلیاردی برای آزادی «م.ر-ر» صحیح نیست
انتخاب: اژهای در ادامه در تشریح آخرین روند رسیدگی به پرونده «ب ز»، میلیارد معروف، گفت: ابتدا باید اعلام کنم که تمام نهادها و دستگاههای کشور از فعالیت صحیح اقتصادی حمایت میکند به خصوص از آنهایی که در تولید ملی نقش دارند و اشتغال ایجاد میکنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه در هفتههای اخیر اخبار غیرواقعی، کذب و بعضاً جعلی و تحریف شده در برخی سایتها و بولتنها منتشر شده، گفت: متاسفانه در مقاطعی و از جمله در هفتههای اخیر اخبار غیرواقعی، کذب و بعضا جعلی یا تحریف شده در بعضی بولتنها، سایتها، شبکههای اجتماعی یا نشریات منتشر میشود.
وی ادامه داد: این موارد هم از لحاظ شرعی و هم از لحاظ قانونی گناه و جرم است و هم موجب التهاب در جامعه میشود. ضمن اینکه این موارد سبب بیاعتمادی یا کماعتمادی مردم به رسانهها میشود.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: از طرفی بدیهی است که در این حالت زحمت دستگاههای انتظامی و قضایی زیادتر میشود؛ لذا خواهش ما این است کسانی که صاحب نشریه یا سایتی هستند عنایت داشته باشند ببینند اخبار را از کجا میگیرند. گاهی پیش میآید یک سایت خبری را میزند و 10 جای دیگر از آن خبر را نقل میکنند و این موجب دردسر میشود.
محسنیاژهای گفت: مدتی است در بعضی شبکههای اجتماعی میآیند سایتی را به عنوان یک فرد یا شخصیت باز میکنند بدون اینکه آن فرد اطلاعی از این موضوع داشته باشد و در آن صفحه عکسها و مطالبی درباره آن فرد گذاشته میشود. این مساله از دو جهت ایراد دارد و آن اینکه بدون اذن فرد صفحهای به نامش باز میکنند و دوم اینکه مطالبی را به نام او منتشر میکنند و این موجب بروز مشکلاتی میشود.
وی اظهار کرد: اخیرا به نام دبیرخانه کارگروه فیلترینگ صفحهای باز کردهاند و گفتهاند فلان سایت بسته شده یا میخواهد بسته شود و این امر موجب التهاب میشود.
سخنگوی قوه قضاییه از رسانهها خواست این موضوعات را پیگیری کنند تا این کارهای خلاف صورت نگیرد.
وظیفه حکومت مبارزه با فساد است
محسنیاژهای در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: همه میدانیم امروز بدخواهان اسلام و مسلمین در ایران و کشورهای دیگر تلاش میکنند فساد را ایجاد کنند و آن را گسترش دهند تا جوانان را آلوده کنند و به مطامع خود برسند.
وی افزود: وظیفه همگان و بهخصوص حکومت است که جلوی فساد را بگیرد و هیچ کس نمیتواند به بهانه اینکه امروز نمیشود جلوی ماهواره، تکنولوژی و شبکههای اجتماعی را گرفت دست روی دست بگذارد و علیه فساد اخلاقی و اجتماعی که دارد در کشور انجام میشود کاری نکند. لذا باید تلاش کرد و اگر لازم است هزینه شود این کار صورت گیرد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: اگر نمیتوانیم صددرصد هم جلوگیری کنیم نباید رها کنیم، این خلاف است. مردم به حق از مسئولین و حکومت توقع دارند که جلوی فساد را بگیرد. به ویژه دستگاههایی که وظیفه سنگینتری دارند باید تلاش کنند.
محسنیاژهای اظهار کرد: ممکن است گفته شود فلان شبکه اجتماعی استفاده مفیدی هم دارد. اگر امکان تفکیک باشد یعنی از فساد جلوگیری شود این کار انجام میشود اما اگر امکان تفکیک یعنی جلوگیری از فساد و استفاده از قسمت مفید نیست، باید جلوگیری شود.
مردم باید در مقابل کلاهبرداری هوشیار باشند
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به ضرورت هوشیار بودن مردم در برابر افراد کلاهبردار، گفت: بعضی افراد کلاهبردار با عناوین مجعول از مردم اخاذی یا ایجاد مزاحمت میکنند، یعنی این افراد خود را مامور نیروی انتظامی، مامور دادگستری، قاضی یا صاحب عناوین دیگر قلمداد میکنند و از این طریق سر مردم را کلاه میگذارند.
وی افزود: من باز هم خواهش میکنم مردم توجه کنند. بعضی از موارد ممکن است پیچیده باشد ولی بعضی موارد دیگر خیلی روشن است که کلاهبرداری است. مثلا کسی میآید میگوید اگر به من پول بدهی من کالای تو را ترخیص میکنم و میخواهم به فلانی هم بدهم. اگر این فرد میخواهد کار غیرقانونی بکند کسی که پول داده شریک جرم است. اما اگر این فرد اصلا نمیتواند این کار را انجام دهد فردی که پول داده بعد از شش ماه تازه متوجه میشود سرش کلاه رفته و شکایت میکند.
امکانات ویژه برای «ب ز» جهت برگرداندن پولهای خارج از کشور
اژهای در ادامه در تشریح آخرین روند رسیدگی به پرونده «ب ز»، میلیارد معروف، گفت: ابتدا باید اعلام کنم که تمام نهادها و دستگاههای کشور از فعالیت صحیح اقتصادی حمایت میکند به خصوص از آنهایی که در تولید ملی نقش دارند و اشتغال ایجاد میکنند.
اژهای افزود: اگر در این میان فردی مرتکب جرم شد و تحت تعقیب قرار گرفت باید صبر کنیم ببینیم که نتیجه رسیدگی به پرونده او چه میشود شاید جرم او صحت نداشته باشد که در این صورت کشور متضرر میشود.
وی با اشاره به شرکتهای متعدد داخلی و خارجی «ب ز» در زمینههای مختلف، گفت: ما در مورد بدهی 2 میلیارد یورویی این فرد به دستگاههای کشور از مدتها قبل ورود کرده بودیم چرا که از نظر دستگاه قضا این مبلغ رقم بالایی بود و نیاز به بررسی داشت.
دستگیرش کردیم چون احتمال فرارش میرفت
دادستان کل کشور ادامه داد: در جریان تحقیقات ما شرکتهای طرف این میلیاردر با ما مکاتبه کردند و طی نامه رسمی که خطاب به من نوشتند از من درخواست کردند تا تحقیقات متوقف شود چرا که آنها میگفتند با این میلیاردر در حال مذاکره هستند.
وی تأکید کرد: مدتی بعد همین شرکتها و دستگاهها نامهای نوشتند و خواستار رسیدگی به پرونده میلیاردر معروف شدند که ما با توجه به اینکه رقم بدهی بسیار هنگفت بود و طبق گزارشات رسیده احتمال فرار «ب ز» به خارج از کشور را میدادیم وی را دستگیر کردیم.
اژهای با بیان اینکه پرونده این شخص دارای دو بُعد است، گفت: وی در نامهای رسمی خطاب به بانک مرکزی مدعی شده که بدهی خود را پرداخت کرده است حال باید بررسی کنیم ببینیم اسنادی که «ب ز» ضمیمه نامه رسمی خود کرده واقعی است یا خیر؟ اگر واقعی باشد باید ببینیم که پول به کجا واریز شده و اگر واقعی نیست روند رسیدگی تغییر میکند.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: بُعد دیگر پرونده این میلیاردر بررسی این مطلب است که آیا وی از راه درستی این تسهیلات را دریافت کرده است یا خیر؟
وی تأکید کرد: دستگاه قضا به این میلیاردر دسترسیهای لازم را داده است تا اگر پولی در خارج دارد و یا سندی حاکی از پرداخت بدهی دارد به کشور برگرداند.
وثیقه 50 میلیاردی برای آزادی «م.ر-ر» صحیح نیست
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه آیا آزادی «م – ر.ر» با وثیقه 50 میلیارد تومانی صحیح است یا خیر؟ گفت: این مبلغ که عنوان شد صحت ندارد.
وی ادامه داد: پرونده این شخص هنوز به دادگاه نرفته و باید بگویم که پرونده وی مربوط به مسائل بیمه تأمین اجتماعی، مدرک دکتری و یا مسائل ارزی نیست.
در ادامه خبرنگاری خطاب به اژهای از او خواست تا در مورد شعبهای از قوه قضاییه که قرار است در کمیسیون اصل 90 تشکیل شود توضیح دهد که اژهای پاسخ داد این موضوع صحت ندارد و قرار نیست شعبهای در کمیسیون اصل 90 تشکیل شود.
از کلاهبرداری نماینده فروش تویوتا بی اطلاعم
خبرنگار دیگری از اژهای در مورد کلاهبرداری یکی از نمایندگان فروش شرکت خودروسازی تویوتا سؤال کرد و گفت: گویا رئیس این نمایندگی با قرار وثیقه آزاد است اما نمایندگی همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد آیا این غیرقانونی نیست؟
اژهای در پاسخ به این خبرنگار گفت: من از جریان این پرونده اطلاعی ندارم و اگر همانطوری باشد که شما میگویید قطعاً غیرقانونی است.
در ادامه خبرنگار دیگری در مورد آخرین وضعیت پرونده متهم شرکت ورمیکومپوز پرسید که اژهای پاسخ داد: پرونده ابتدایی در کرج تشکیل شد سپس در ملارد نیز پروندهای تشکیل و افرادی دستگیر شدند.
وی ادامه داد: در بعضی استانها هم این شرکت نمایندگی داشته است اما ما چون پرونده ابتدایی در کرج تشکیل شده بود سایر پروندهها را نیز به کرج ارجاع دادیم اینکه پرونده به تهران بیاید یا خیر به ادامه روند رسیدگی بستگی دارد.
خبرنگار بار دیگر پرسید آیا متهم با شکات میتواند ملاقات داشته باشد که اژهای گفت: با تشخیص قاضی و برای حل و فصل پرونده دیدار آنها بلااشکال است.
توهین به افراد یا نهادها از وظایف نمایندگان نیست و قابل تعقیب است
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به بحث اظهارنظرهای نمایندگان در مجلس گفت: توهین که از وظایف نمایندگان نیست و کاملاً قابل تعقیب است.
اژهای در پاسخ به سوالی در مورد قانونی بودن ورود قوه قضاییه به تخلفات مطبوعات و نمایندگان مجلس با وجود هیئتهای نظارت بر عملکرد نمایندگان و مطبوعات، گفت: بهتر بود شما قبل از بیان این سؤال نگاهی به قانون میکردید و بعد سؤال خود را میپرسیدید، بله ما هیئت نظارت بر مطبوعات داریم که این هیئت وظایفی دارد اما این به معنای آن نیست که قوه قضاییه نتواند به تخلفات رسیدگی کند.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: به صراحت در قانون آمده است که رسیدگی هیئت نظارت بر مطبوعات به تخلفات ناشی از مسئولیتهای قوه قضاییه نیست چرا که قوه قضاییه مرجع اصلی همه تظلمات است و مدعیالعموم باید در مورد آنها ورود کنند حتی در برخی موارد هیئت نظارت بر مطبوعات خود پرونده را به قوه قضاییه ارجاع میدهند.
وی در مورد هیئت نظارت بر عملکرد از نمایندگان و اینکه چرا قوه قضاییه مستقیماً در مورد عملکرد برخی نمایندگان ورود میکند گفت: طبق قانون اساسی نماینده میتواند در مورد وظایف نمایندگی اظهارنظر کند و در این ارتباط هر موضوعی را بیان کند.
دادستان کل کشور تأکید کرد: اما اگر این نماینده مطلبی گفت که توهین به فرد یا نهادی بود سؤال پیش میآید که آیا میشود وی را تحت تعقیب قرار داد یا خیر؟ که در جواب باید گفت بله، میشود.
اژهای ادامه داد: توهین که از وظایف نمایندگان نیست و کاملاً قابل تعقیب است و بار دیگر سؤال پیش میآید که آیا مصونیت نمایندگان مطلق است یا خیر؟ که شورای نگهبان در تفسیر خود از قانون اساسی با صراحت گفت که این مصونیت مانع از این نیست که اگر نمایندهای جرمی مرتکب شد قوه قضاییه نتواند پیگیری کند.
سخنگوی دستگاه قضا خاطرنشان کرد: اگر نتوانیم نمایندهای را تحت تأثیر قرار دهیم میان وی و سایر مردم تبعیض قائل شدهایم در صورتی که در قانون اساسی همه افراد برابر ذکر شده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.