28.01.2013

خاک بر سر ملت ایران اگر به این اراذل و اوباش اجازه دهند قدرت را بعد از پدارنشان در اختیار بگیرند: فرزند ارشد هاشمی رفسنجانی: دیگر سکوت جائز نیست

دویچه‌وله: محسن هاشمی فرزند ارشد اکبر هاشمی رفسنجانی در گفت‌وگو با روزنامه آرمان می‌گوید اوضاع کشور خوب نیست و انتخابات ریاست جمهوری سال آینده بسیار حساس است. او تاکید دارد شرایط کنونی کشور طوری است که دیگر سکوت جائز نیست.

محسن هاشمی، فرزند ارشد اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس سابق شرکت متروی تهران در ماه‌های اخیر سکوت سابق خود در مسائل سیاسی را کنار گذاشته و به‌طور جدی وارد فعالیت سیاسی شده است. به اعتقاد او نحوه اداره کشور توسط احمدی‌نژاد و نیز تحریم‌های بین‌المللی مشکلات جدی برای کشور به‌وجود آورده‌اند و شرایط کنونی طوری است که دیگر سکوت جایز نیست. هاشمی از ایده‌های پدرش برای غلیه بر دشواری‌های کنونی کشور دفاع می‌کند، در عین‌حال خود نیز دارای ایده و طرح است.

محسن هاشمی در گفت‌وگویی که در شماره روز یکشنبه (۸ بهمن/۲۷ ژانویه) روزنامه “آرمان” چاپ شده می‌گوید وقتی انقلاب شد هفده سال بیشتر نداشت و اکنون ۵۱ سال دارد و به دلیل نزدیکی به دست‌اندرکاران انقلاب و جریان‌های سیاسی، در جریان خیلی از امور کشور بوده است. وی می‌افزاید که خود بیش از ۳۰ انتخابات کشور را از نزدیک تجربه کرده و در بخش مهمی از آنها به صورت فکری یا عملی درگیر بوده است. او به اتکا به همین سابقه به انتخابات بهار آینده اشاره کرده و می‌گوید “تا به حال جمهوری اسلامی ایران انتخاباتی با این حساسیت نداشته است”.

مراسم تنفیذ ریاست جمهوری احمدی‌نژاد در سال ۱۳۸۴ مراسم تنفیذ ریاست جمهوری احمدی‌نژاد در سال ۱۳۸۴

محسن هاشمی دلیل این حساسیت را عملکرد دولت‌های نهم و دهم به ریاست محمود احمدی‌نژاد می‌داند که به نظر او “خوب نبوده است”.

به اعتقاد محسن هاشمی در دولت‌های قبلی، به‌رغم درآمدهای بسیار کم نفتی و نیز وجود مشکلاتی جدی مانند جنگ، امید به آینده بالا و وضعیت اقتصادی ایران رو به پیشرفت بود. پارامترهای اقتصادی و اجتماعی از قبیل نرخ تورم، نرخ توسعه، نرخ تولید، نرخ آسیب‌های اجتماعی و اکثر آمارها در حد قابل قبول و در قیاس با یک کشور درحال توسعه و در حال مبارزه برای ایده‌آل‌ها و اهداف بود.

این‌همه درآمد چگونه هزینه شد؟

اما اوضاع در دوره نزدیک به ۸ سال دولت احمدی‌نژاد چگونه است؟ محسن هاشمی به درآمدهای کلان ۸ سال اخیر اشاره کرده و می‌گوید دولت احمدی‌نژاد در ۷ و نیم سال اخیر بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار، یعنی حداقل ۶ برابر دولت‌های قبلی درآمده داشته است. اگر صادرات غیرنفتی نیز در این درآمدها منظور شود می‌توان گفت که درآمد دولت در این سال‌ها به مرز ۱۰۰۰ میلیارد دلار می‌رسد.

فرزند هاشمی رفسنجانی می‌افزاید علی‌رغم این درآمد هنگفت و آماده بودن زیر بناهای کشور برای یک جهش جدی اقتصادی و اجتماعی و حل مشکلات اساسی، وضع بهتر نشده است و مردم سوال می‌‌کنند که این همه درآمد واقعاً چگونه هزینه شد؟!

دیگر سکوت جائز نیست

محسن هاشمی در ادامه‌ی گفت‌وگو با روزنامه آرمان تاکید می‌کند: «در شرایطی هستیم که قطعاً دیگر سکوت جائز نیست. به شرایط مهم انتخاب مردم وارد می‌شویم و همه باید نقش روشنگری خود را بازی کنند. در این میان نقش دانشگاهیان، روشنفکران، نویسندگان، روحانیت و حتی اصناف و گروه‌های مرجع از بقیه آحاد مردم مهمتر است.»

هاشمی رفسنجانی و محمود احمدی‌نژاد جلسه‌ی مجمع تشخیص مصلحت هاشمی رفسنجانی و محمود احمدی‌نژاد جلسه‌ی مجمع تشخیص مصلحت

فرزند هاشمی رفسنجانی می‌افزاید کشور به هر دلیل که فرصت طرح آنها نیست، با مشکلات اقتصادی، مالی و… مواجه است. جامعه باید به سمت تعادل پیش برود. به اعتقاد او مردم کوچه وبازار نیز چنین خواسته‌ای دارند.

او در این باره که در اوضاع کنونی پدرش چه برنامه و تدبیری دارد می‌گوید، او قطعاً قصد ندارد که از مشکلات پیش آمده برای کشور کلاهی برای خود بدوزد. از طرف دیگر هم نمی‌تواند منفعل باشد و کاری هم نکند. محسن هاشمی می‌افزاید، آنچه مهم است این است که نباید گذاشت در دوره جدید این وضع ادامه پیدا کند؛ لذا گاهی برای بهبود اوضاع نیاز به صدای بلند است.

به اعتقاد فرزند ارشد هاشمی رفسنجانی مردم واقعاً منتظرند که میان سیاستمداران و نخبگان اجتماعی و سیاسی توافق‌‌هایی صورت گیرد. او می‌گوید: «شاید در شرایط فعلی هاشمی بتواند با توجه به نفوذ خود در جامعه چه در بین اصولگرایان واقعی و چه اصلاح‌طلبان معتدل و چه در بین مردم کوچه و بازار با نقش مثبت وحدت مانع تسری مشکلات به جامعه شود. او می‌تواند با اتحاد این نیروها در مقابل افراط و تفریط بایستد.»
DW.DE
از مخالفت با انتخابات آزاد تا “مهندسی معکوس انتخابات”

با نزدیک‌شدن به انتخابات ریاست جمهوری محافل حاکم در ایران با درس‌گیری از تجارب گذشته راه‌های دیگری را برای “ساماندهی” انتخابات و حصول “نتیجه‌ مطلوب” می‌آزمایند. برخی از منتقدان از “مهندسی معکوس انتخابات” سخن می‌گویند. (25.01.2013)
تا‌ج‌زاده: باید بدون واهمه و قاطعانه از انتخابات آزاد دفاع کرد

مصطفی تاج‌زاده زندانی سیاسی می‌گوید بدون ترس از هیاهوهای اخیر باید از انتخابات آزاد دفاع کرد. آیت‌الله خامنه‌ای و گروهی از حامیان او از کسانی که از انتخابات آزاد سخن می‌گویند انتقاد کرده و خواستار عدم طرح آن شده‌اند. (14.01.2013)
«انتخابات ریاست جمهوری ۹۲، دشوارتر از انتخابات گذشته»

سپاه پاسداران می‌گوید که از حرف‌های حجت‌الاسلام سعیدی سوء برداشت شده است. یک نماینده تندرو مجلس انتخابات ۱۳۹۲ را دشوارتر از سال ۱۳۸۸ دانسته و یک نماینده اصلاح‌طلب هم می‌گوید که مردم از اصلاح‌طلبان هم عبور خواهند کرد. (09.01.2013)
بنی‌صدر: ناتوانی خامنه‌ای از حذف اصلاح‌طلبان و هاشمی

ابوالحسن بنی‌صدر در گفت‌وگو با دویچه وله شعارهای احمدی‌نژاد درباره افزایش یارانه‌ها را هم‌چون شعار مجانی کردن آب و برق توسط آیت‌الله خمینی “عامه‌فریب” می‌داند. او می‌گوید رژیم ایران در آستانه انتخابات “فلج” شده است. (04.01.2013)
نگرانی رفسنجانی از تاثیر سرنگونی اسد بر عراق و لبنان

اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران می‌گوید به علت میزان خشونت‌ها و کشتارها، شانس بقای حکومت بشار اسد اندک است. در همین حال انفجار بمب در سوریه جان دستکم نه نفر دیگر را گرفت. (04.01.2013)
رفسنجانی: منحرفان طلبکار نظام شده‌اند

اکبر هاشمی رفسنجانی بار دیگر خواستار برگزاری انتخاباتی آزاد و رقابتی شد. به گفته رفسنجانی “جریان منحرف” آنچنان مورد حمایت همه‌جانبه قرار گرفت که هم اکنون پاسخ‌گوی وضعیت موجود کشور نیست و طلبکار نظام نیز شده‌است. (02.01.2013)

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates