توکلی: نهادهای حکومتی به مرحله «فساد سیستماتیک» رسیدهاند
رادیوفردا: احمد توکلی، نماینده مجلس شورای اسلامی، هشدار داد که نهادهای حکومت ایران به مرحله «فساد سیستماتیک» رسیدهاند.
خبرگزاری فارس روز دوشنبه، ۱۹ اسفند گفتوگویی را با آقای توکلی منتشر کرده که وی در آن تاکید کرده است «نهادهای مسئول مبارزه با فساد، خود به درجاتی از فساد مبتلا شدهاند».
او در این گفتوگو قوه قضاییه، نیروی انتظامی، مجلس و بازرسی کل کشور را از جمله این نهادها دانسته است که به گفته او، «پاکِ پاک» نیستند.
به گفته آقای توکلی، لایههایی هم در دولت وجود دارد که امکان رشد ویژهخواریها را در حوزههای مختلف مانند پتروشیمی را فراهم میآورد.
احمد توکلی اوایل اسفند ماه گزارشی منتشر کرد که در آن گفته میشد ۱۱ شرکت پتروشیمی بهخاطر رانتی که از دولت محمود احمدینژاد تا دولت کنونی گرفتهاند ثروت بادآوردهای کسب کردهاند که بیش از ۱۱ هزار میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است.
به گفته او، این رانت نتیجه فروش گاز خوراکی صنعت پتروشیمی به این شرکتها به بهایی بسیار نازل است.
این نماینده مجلس با متهم کردن محمود احمدینژاد در دوران ریاست جمهوری خود به حمایت از افراد فاسد گفته است: «متاسفانه ریيس دولت قبل خواسته يا ناخواسته از برخی افراد فاسد و متهم حمايت میکرد، از جمله افرادی که احمدینژاد از آنها حمايت میکرد میتوان به معاون اولش، ریيس سازمان تامين اجتماعی و ریيس سازمان ميراث فرهنگی اشاره کرد که البته اگر بخواهيم از اين افراد نام ببريم ليست بلندی میشود».
اشاره آقای توکلی به محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدینژاد، سعید مرتضوی، رییس پیشین سازمان تامین اجتماعی و حمید بقایی، رییس سازمان میراث فرهنگی در دولت یازدهم است.
پیش از این حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، تاکید کرده بود که یکی از برنامههای دولت او مبارزه با مفاسد اقتصادی است. آقای روحانی دستورات ویژهای را نیز در این رابطه صادر کرده است.
میرکاظمی: نفوذ اطرافیان زنجانی در وزارت نفت بیشتر شده است
در همین حال رییس کمیسیون انرژی مجلس ایران نیز وزیر نفت را به «عدم صداقت» در رابطه با پرونده بابک زنجانی متهم کرد و هشدار داد که اطرافیان آقای زنجانی نفوذ بیشتری در وزارت نفت پیدا کردهاند.
سخنان مسعود میرکاظمی را هم خبرگزاری فارس در روز دوشنبه، ۱۹ اسفند منتشر کرده است که در آن تاکید میشود وزارت نفت باید تکلیف اطرافیان بابک زنجانی را مشخص کند.
به گفته آقای میرکاظمی، نفوذ افراد مرتبط با آقای زنجانی در وزارت نفت به صورت «نگرانکنندهای» افزایش یافته است و این افراد در تصمیمگیریهای امروز مشارکت دارند.
بابک زنجانی، تاجر نزدیک به محمود احمدینژاد، رییس دولت پیشین ایران، متهم است که هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پول حاصل از فروش نفت ایران را به کشور بازنگردانده است در حالی که او ادعا میکند تحریمهای بینالمللی علیه تهران مانع چنین کاری شده است.
اما بحث بدهیهای کلان آقای زنجانی به وزارت نفت را نخستین بار بیژن زنگنه، وزیر نفت کنونی، به صورت علنی مطرح ساخت و متعاقب آن بود که قوه قضاییه ایران حکم بازداشت او را صادر کرد.
با این حال مسعود میرکاظمی که خود در دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد برای مدتی وزیر نفت بود، میگوید که انتقادهای بیژن زنگنه از بابک زنجانی نشانهای از «عدم صداقت» و «جهتگیریهای سیاسی» اوست و چنین مسئلهای به وزارت نفت آسیب میرساند.
به گفته او، امروز برخی افراد مرتبط با بابک زنجانی در شرکتهایی مانند نیکو (شرکت نفت ایران) هستند که نه تنها تعیین تکلیف نشدهاند، بلکه اتفاقا در تصمیمگیریها سهیم هم هستند که این بسیار نگرانکننده است.
از سخنان مقامات ایران برمیآید که بابک زنجانی به دنبال تحریمهای بینالمللی شدید علیه ایران، با هدف دور زدن این تحریمها اقدام به فروش نفت کشور کرده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.