10.04.2014

خروج «هشت تا ۱۰ میلیارد دلار» از کشور توسط گردشگران ایرانی

رادیوفردا: رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران اعلام کرد که درآمد ارزی ایران از گردشگران خارجی در سال گذشته میلادی بین سه تا چهار میلیارد دلار بوده، اما در همین مدت بین هشت تا ۱۰ میلیارد دلار ارز توسط گردشگران ایرانی از کشور خارج شده است.

به گزارش روز پنج‌شنبه، ۲۱ فروردین، خبرگزاری مهر، مسعود سلطانی‌فر همچنین گفت که در این مدت، هفت میلیون و ۷۰۰ هزار گردشگر ایرانی از کشور خارج شده‌اند.

اکثر گردشگران ایرانی به کشور‌ها و مناطق اطراف مانند ترکیه، امارات متحده عربی، مالزی، لبنان، کردستان عراق، گرجستان، ارمنستان و جمهوری آذربایجان سفر می‌کنند که یا برای سفر نیازی به دریافت ویزا وجود ندارد یا دریافت روادید آنها نسبتا آسان است.

در مقابل کشورهای اروپایی، آمریکا، استرالیا، کانادا و بسیاری از دیگر کشورهای ثروتمند و توسعه‌یافته جهان، قوانین دشواری برای صدور روادید ورودی اتباع ایرانی به کشور خود وضع کرده‌اند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران افزوده است که اگرچه ایران در سال ۲۰۱۳ «شاهد ورود تعداد بسیار اندکی از گردشگران خارجی بوده، در سال ۹۱ تعداد ورود گردشگر به کشور چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفر عنوان شده»، در حالی که تعداد واقعی توریست‌های خارجی تنها یک میلیون نفر بوده است.

به گفته آقای سلطانی‌فر، بقیه این آمار «مربوط به ترددهای مرزی بوده است. همچنین تعدادی از اتباع کشورهای دیگر نیز که برای تغییر ویزا به جزایر ایران می‌آیند، به این آمار اضافه شده‌اند».

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرده است: «ما آنها را گردشگر نمی‌دانیم.»

او افزوده است: «در افق ۱۴۰۴ باید میزبان ۲۰ میلیون گردشگر ورودی باشیم و ۲۵ میلیارد دلار از این راه درآمد ارزی کسب کنیم، منتها در هشت سال گذشته تنها ۴۰ درصد این افق پیش رفته است. عملا می‌توانیم بگوییم هیچ اتفاقی نیفتاده و ما برای رسیدن به این افق کار بسیار مشکلی داریم.»

سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ابتدای سال ۱۳۹۱، یک سال پیش از پایان کار ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، پیش‌بینی کرده بود که هفت و نیم میلیون گردشگر به ایران سفر کند.

این آمار در حالی ارائه شد که شورای جهانی سفر و گردشگری پیشتر پیش‌بینی کرده بود که تا پایان سال ۲۰۱۲ شمار گردشگران خارجی ایران به ۲.۵ میلیون نفر و در سال ۲۰۲۲ به حدود چهار میلیون نفر برسد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates