از سوی سایت «ایران هستهای» منتشر شد: جزئیات تازه از مذاکره ایران با آمریکاوجیشالعدل
دیگربان: سایت «ایران هستهای» وابسته به مجتمع رسانهای «اطلس» که زیر نظر سپاه فعالیت میکند جزئیات تازهای از مذاکرات میان ایرانـ آمریکا و مقامهای دولتی و محلی با گروه «جیشالعدل» منتشر کرده است.
این سایت روز دوشنبه (اول اردیبهشت) به نقل از یک «منبع آگاه» نوشته ایران و آمریکا پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ در مسقط پایتخت عمان «سه مذاکره پنهانی» داشتهاند.
آنطور که این منبع آگاه گفته علی خامنهای برای آغاز این مذاکرات «چهار شرط» داشته که یکی از آنها محدود شدن مذاکرات به برنامه هستهای جمهوری اسلامی بوده است.
به گفته این منبع دو شرط دیگر آقای خامنهای در این مذاکرات «دخالت نداشتن وزارت امور خارجه و نتایج ملموس زودهنگام» بوده است.
این منبع همچنین خبر داده سیاستگذاری درباره این مذاکرات در یک «کمیته سه نفره شامل شش تن از مسئولین ارشد دولت وقت» انجام میشده٬ اما محمود احمدینژاد نقش چندانی در آن نداشته است.
این سایت همچنین مدعی شده آمریکا در این مذاکران به صورت مکتوب حق غنیسازی اورانیوم را پذیرفته بود٬ اما پس از «عجله» و «سازشکاری» دولت روحانی «چیزی که قبلا پذیرفته بود را پس گرفت.»
این سایت نزدیک به سپاه نوشته جیک سالیوان٬ مشاور جو بایدن و بیل برنز قائم مقام وزارت خارجه در این مذاکرات شرکت داشتهاند.
سایت «ایران هستهای» در گزارشی دیگر مدعی دستبابی به جزئیات تازهای از مذاکراه مقامهای دولتی و معتمدان محلی با گروه «جیشالعدل» برای آزادی مرزبانان ایرانی شده است.
این سایت نوشته «شواهد قابل تامل نشان میدهد آزاد سازی چهار مرزبانان با هدف تقویت جریان نزدیک به عربستان و گروه تکمیل کننده پازل غرب در جنوب شرق کشور صورت گرفته است.»
«ایران هستهای» افزوده مولوی عبدالحمید در مذاکره با «جیشالعدل» به رهبران این گروه از سوی دولت روحانی وعدههایی مبنی بر فراهم کردن زمینه فعالیت آزادانه اهل سنت در ایران داده است.
این سایت وابسته به سپاه اعلام کرده در آینده جزئیات بیشتری از این مذاکرات را منتشر خواهد کرد.
مقامهای دولتی تاکنون به گزارشهای این سایت هیچ واکنشی نشان نداده و آن را تائید یا تکذیب نکردهاند.
متن مطلب لینک اول:
اطلاعات جزئی از مذاکرات محرمانه ایران و امریکا در دولت احمدی نژاد/ دولت روحانی چگونه بازی برده را باخت؟
[1]
یک منبع در گفت وگو با «ایران هسته ای» برخی جزئیات جدید از مذاکره دوجانبه و محرمانه ایران و امریکا در دوران دولت دهم را تشریح کرد.
حامد علوی، ایران هسته ای- یک منبع در گفت وگو با «ایران هسته ای» برخی جزئیات جدید از مذاکره دوجانبه و محرمانه ایران و امریکا در دوران دولت دهم را تشریح کرد.
اگرچه عموما اینگونه تصور می شود –و امریکایی ها هم به این تصور دامن زده اند- که مذاکرات دو جانبه میان ایران و امریکا عمدتا پس از روی کار آمدن حسن روحانی به طور جدی آغاز شده ولی دیپلمات ها می گویند این مذاکرات قبل از انتخابات و در دولت احمدی نژاد آغاز شده و به مراحل بسیار مهمی رسیده بود.
علی اکبر صالحی رییس فعلی سازمان انرژی اتمی و وزیر خارجه دولت محمود احمدی نژاد در گفت وگو با شبکه العالم برای نخستین بار جزئیاتی از این موضوع را بیان کرده است.
صالحی گفته است [2]: «مقام معظم رهبری در آن زمان فرمودند برخی از مسئولین دولت سابق، بر مذاکره دوجانبه با دولت امریکا درخصوص مسأله هستهای نظر داشتند. آن زمان که من در وزارت امور خارجه بودم (حدود دو سال و نیم یا سه سال پیش) موضوع را به خدمت رهبر عرض کردم و گفتم، اجازه دهید، ما با امریکاییها راجع به موضوع هستهای وارد مذاکره شویم. حضرت آقا فرمودند به امریکاییها نمیشود اعتماد کرد و مصداقهایی در این خصوص فرمودند؛ برای نمونه، در موضوع افغانستان در موضوع عراق و اینکه آنها عهدشکنی و نقض پیمان میکنند و قابل اعتماد نیستند و حسن نیت ندارند. من خدمت ایشان عرض کردم، اگر اجازه دهید، ما در موضوع هستهای هم این را تجربه کنیم. ایشان فرمودند: اشکالی ندارد، بروید و این کار را انجام دهید، اما بدانید که این اتمام حجت خواهد بود. ما بهانه را از آنها خواهیم گرفت و به مردم خودمان اعلام خواهیم کرد که از هر فرصتی برای حل و فصل مسالمتآمیز این موضوع در چهارچوب عزت، حکمت و مصلحت استفاده میکنیم و بهانه را از آنها خواهیم گرفت که آنها با افکار عمومی بازی نکنند. البته ایشان چند تا شرط گذاشتند و گفتند این چهار شرط را شما رعایت کنید: یکی از شروط آن بود که مذاکرات فقط در مورد هستهای باشد. در مجموع میخواهم بگویم که کار شروع شد؛ این مسأله تقریبا مربوط به دو یا دو سال و نیم پیش است، بالاخره به هر ترتیبی کار شروع شد و به دولت جدید رسید که ادامه یافت».
یک منبع در تهران در گفت وگو با «ایران هسته ای» گفت دو شرط دیگر از آن 4 شرط این بوده است که اولا وزیر خارجه خود در مذاکرات شرکت نکند و ثانیا مذاکرات دارای نتایج ملموس زودهنگام باشد.
این منبع همچنین خبر داد که سیاستگذاری درباره این مذاکرات در یک کمیته 3 نفره شامل 3 تن از مسئولین ارشد دولت انجام می شده اما احمدی نژاد نقش چندانی در آن نداشته است.
به گفته این منبع، استراتژی اصلی در این مذاکرات اتمام حجت برای امریکا و نشان دادن عدم صداقت و غیر قابل اعتماد بودن آن بوده است.
این منبع در ادامه با اشاره به اینکه تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری 92، 3 دور مذاکره در مسقط برگزار شد، خبر داد که امریکایی ها در همان مذاکرات رسما غنی سازی ایران را پذیرفتند اما پس از روی کار آمدن دولت جدید و با مشاهده عجله و روحیه سازشکاری آن، چیزی را که قبلا پذیرفته بودند پس گرفتند و در توافق ژنو عملا این حق انکار شد و تداوم برنامه به شکل بسیار محدود به جای آن نشست.
این منبع گفت: «موضوع پذیرش غنی سازی توسط امریکا در نامه ای مکتوب به ایران اعلام شد».
این منبع همچنین خبر داد در همان مذاکرات مدالیته ای مورد مذاکره تقریبا نهایی قرار گرفت که خط پایان مذاکرات را هم با تفاوتی بسیار زیاد نسبت به آنچه در ژنو مورد توافق قرار گرفت، ترسیم می کرد.
این منبع گفت مسئولیت اصلی مذاکرات در آن مقطع با یکی از معاونان کارکشته وزارت خارجه بوده است.
بنابر این گزارش، دولت روحانی همانطور که قدر دستاوردهای فنی ایجاد شده در دولت قبلی را نداشت و آنها را با ما به ازایی بسیار اندک معاوضه کرد، ارزش این سوابق مذاکراتی را هم در نیافت و در مذاکرات نیویورک و توافق ژنو عملا کار را به نتیجه ای رساند که حتی با آنچه امریکایی ها چند ماه قبل آن را پذیرفته بودند هم تفاوت بسیار داشت چه رسد به اینکه با منافع کشور منطبق باشد.
از سوی امریکا جیک سالیوان مشاور جو بایدن و بیل برنز قائم مقام وزارت خارجه در این مذاکرات شرکت داشته است.
متن مطلب لینک دوم:
جزئیاتی جدید از محتوای مذاکرات گروه غیر رسمی مذاکره کننده با گروهک جیش العدل
[1]
شواهد قابل تال نشان می دهدآزاد سازی چهار مرزبانان با هدف تقویت جریان نزدیک به عربستان و گروه تکمیل کننده پازل غرب در جنوب شرق کشور صورت گرفته است.
ایران هسته ای- پیش از این «ایران هسته ای» در گزارشی خبر داده بود که پرونده آزادی مرزبانان حاوی شواهد قابل تامل اطلاعاتی است که نشان می دهد که آزاد سازی چهار مرزبانان با هدف تقویت جریان نزدیک به عربستان و گروه تکمیل کننده پازل غرب در جنوب شرق کشور صورت گرفته است.
در بررسی این پرونده، تلاش رسانه های ضدانقلاب و وهابی برای بزرگنمایی نقش یک فرد خاص در آزادسازی خاص مرزبانان بسیار قابل توجه بوده است، بگونه ای که حتی رئیس کمیسون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس در مصاحبه ای به صراحت اظهار داشت که برجسته کردن نقش مولوی عبدالحمید در آزادی مرزبانان توطئه غربی هاست.
علاالدین بروجردی گفت: «مولوی عبدالحیمد مدت زیادی در منطقه سیستان و بلوچستان حضور دارند و در گروگان گرفتن های سابق وارد عمل نمی شده اند و مسئولیتی را بر عهده خود نمی دانستند».
وی اذعان کرد: «تمامی پیگیری های مربوط به آزادی مرزبانها توسط وزارت کشور و شورای عالی امنیت ملی انجام شده است و برجسته کردن نقش مولوی عبدالحمید در آزادی مرزبانان را توطئه غرب باید دانست».
وی با اشاره به اینکه بنابر سخن رسانه های بیگانه ایشان نفوذ بسیاری را در سیستان و بلوچستان دارند گفت: «باید از ایشان درباره ی سکوتشان درباره ی اقدامات گروه های تروریستی در منطقه طی سال های گذشته سوال نمود».
در همین حال، اطلاعاتی جدیدی درباره محتوای گفتگوها میان نمایندگان مولوی عبدالحمید و گروهک جیش العدل در اختیار «ایران هسته ای» قرار گرفته که به شرح ذیل است:
1- بخشی از این گفتگوها به برخی بررسی اهداف جیش العدل و مولوی عبدالحمید و شیوه های رسیدن به این اهداف میان دو طرف اختصاص داشته است. عبدالرئوف ریگی در این مذاکرات ضمن مشترک خواندن برخی اهداف، شیوه مولوی عبدالحمید را شیوه ای شکست خورده می داند. وی در ادامه به یک نکته مهم اطلاعاتی اشاره می کند و تاکید می کند در صورت فراهم شدن زمینه های خاص فعالیت مذهبی و سیاسی حاضر به گذاشتن اسلحه و فعالیت مسالمت آمیز است. نکته قابل در این باره این است که ظاهرا نمایندگان مولوی عبدالحمید نسبت به فراهم شدن بخشی از آن شرایط خاص از طرف دولت وعده هایی به وی داده اند.
2- یکی از نقاط و اهداف مشترک دو طرف در این باره داشتن یک مکان تبلیغی و فرهنگی در تهران بوده که عبدالرئوف آن را حیاتی می داند. در این دیدار نمایندگان مولوی عبدالحمید به عبدالرئوف می گویند که دولت جدید برای دادن مکان فرهنگی مذهبی به ما در تهران مشکلی ندارد ولی برخی جریانات تندرو مخالف هستند.
3- عبدالرئوف پس از مدتی از دستگیری مرزبانان، از اینکه بتواند از دستگاه امنیتی امتیازی بگیرد ناامید بوده است. پس از مطرح شدن موضوع مذاکره، نمایندگان مولوی عبدالحیمد به وی اطمینان می دهند که این مذاکرات صرفا از طرف مولوی عبالحمید و بخشی از بدنه دولت مخصوصا استاندار سیستان و بلوچستان انجام می شود.
4- تیم مذاکره کننده با جیش العدل نکات قابل تاملی نیز بیان کرده اند که عبدالرئوف را در دو راهی آزاد سازی و یا شهادت مرزبانان قرار می دهد. آنها به عبدالرئوف می گویند که عبدالحمید برای اولین بار از شما درخواست آزادی گروگان ها را مطرح کرده در حالی که در بسیاری از موارد مشابهه سکوت کرده است. همچنین تا کنون نیز به صورت کلی گروگانگیری را محکوم کرده و هیچگاه به صورت مشخص نامی از گروهی نبرده است. پس بگذارید این مقدار ارتباط باقی بماند. جالب آنکه در بخشی از این مذاکرات عنوان شده که مولوی عبدالحمید تنها همین یکبار این درخواست را مطرح خواهد کرد.
گفتنی است «ایران هسته ای» بزودی اطلاعات بیشتری درباره ابعاد دیگر پرونده آزادسازی مرزبانان منتشر خواهد کرد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.