« ۸۰ درصد مدیران وزارت کشور نظامی هستند»
دویچهوله: به گفته معاون پیشین پارلمانی وزارت کشور در دوره احمدینژاد ۸۰ درصد صندلیهای این وزارتخانه را نظامیان اشغال کردند و این وضع همچنان پابرجاست. او میگوید اصلاحطلبان نسبت به این وضعیت موضع انتقادی دارند.
معاون پارلمانی وزارت کشور در دولت محمد خاتمی میگوید اصلاحطلبان روند کلی کار دولت حسن روحانی را مثبت میدانند و از این دولت حمایت میکنند اما نسبت به وضعیتی که بر وزارت کشور حاکم است انتقاد دارند.
محمود میرلوحی، سه شنبه سیام اردیبهشت به “پایگاه خبری تحلیلی سلام نو” گفت: «در زمان آقای احمدینژاد تغییرات زیادی صورت گرفت و به جرات میتوان گفت که بیشتر از ۸۰ درصد وزارت کشور متشکل از افراد نظامی شد.»
در دولت نهم سه نفر بر صندلی وزیر کشور تکیه زدند و در دولت دهم مصطفی محمد نجار که قبلا وزیر دفاع بود هدایت این وزارتخانه مهم را بر عهده گرفت. نجار از سال ۵۷ عضو سپاه پاسداران است.
«نظامیان به پادگان برگردند»
در دولت نهم سه نفر بر صندلی وزیر کشور تکیه زدند و در دولت دهم مصطفی محمد نجار که قبلا وزیر دفاع بود هدایت این وزارتخانه مهم را بر عهده گرفت. نجار از سال ۵۷ عضو سپاه پاسداران است
در دولت نهم سه نفر بر صندلی وزیر کشور تکیه زدند و در دولت دهم مصطفی محمد نجار که قبلا وزیر دفاع بود هدایت این وزارتخانه مهم را بر عهده گرفت. نجار از سال ۵۷ عضو سپاه پاسداران است
محمود احمدینژاد گرچه در سالهای پایانی دوران ریاست جمهوری با نظامیان اختلاف پیدا کرد نقشی کلیدی در ورود سپاهیان به دستگاه اجرایی بر عهده داشت.
منتقدان میدان دادن به افرادی با پیشینه نظامی در دوره احمدینژاد را ادای دین یا معامله با سپاهیان میدانند که به باور آنها در رئیس جمهور شدن او نقش اصلی را بازی کردند.
با حضور مصطفی محمد نجار در وزارت کشور نقش نظامیان در این وزارتخانه چشمگیرتر از پیش شد. میرلوحی میگوید با تغییر دولت این افراد “باید به پادگانهای خود بازگردند و به جای آنها نیروهای کارآمد به صحنه وارد شوند.”
معاون پیشین وزیر کشور خاطر نشان کرد، این که جلوی سخنرانی نزدیکان دولت در شهرهای دیگر گرفته میشود اما مخالفان دولت بدون مجوز امکان تظاهرات در میدان فاطمی تهران را دارند “نشان دهنده فضای بسته و امنیتی است.”
تازهترین نمونه از این ایجاد محدودیتها جلوگیری از سخنرانی حسن خمینی در بروجرد است که با افزایش انتقادها به برکناری یا کنارهگیری فرماندار این شهر منجر شد.
محدود کردن اصلاحطلبان
محمود میرلوحی به “سلام نو” گفت: «هم اکنون نیروهای اصلاحطلب در برخی استانها اجازه ندارند که جلسهای برگزار کنند. در صورتی که مخالفان دولت میگویند دولت در دست اصلاح طلبان است.»
پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ۹۲ بازگشت اصلاحطلبان به صحنه سیاسی ایران به یکی از دغدغههای مهم اصولگرایان تندرو تبدیل شده است.
امام جمعه موقت تهران، محمدعلی موحدی کرمانی حدد دو هفته پیش به خاطر آنچه رواج “انحطاط اخلاقی و فرهنگی زمان اصلاحات” خواند به شدت از دولت انتقاد کرد.
نماینده پیشین رهبر جمهوری اسلامی در سپاه با اشاره به جنبش اعتراضی به نتایج اعلام شده انتخابات سال ۸۸ که “فتنه” خوانده میشود از مسئولان دولت خواست مدیرانی را که “در فتنه ۸۸ نقش اساسی داشتهاند و ساختارشکنی کردهاند” به کار نگیرند.
مشکل وزارت کشور
سایت سلام نو در مقدمه گفتگو با میرلوحی نوشت: «شاید اولین بار در تاریخ معاصر کشورمان باشد که مسئولین و فعالین نزدیک به دولت، برای اظهار نظر و یا سخنرانی با مشکل مواجه باشند و این مشکل نیز از وزارت کشور همان دولت برآمده باشد.»
معاون پیشین وزارت کشور با تاکید بر این که اصلاحطلبان طرفدار “تغییرات اتوبوسی و قطاری” به شیوه مرسوم در دوره احمدینژاد نیستند خواهان کنار گذاشتن نظامیان از این وزارتخانه و جایگزینی آنها “با افراد با استاندارد بالا و معتقد به مواضع ریاست جمهوری” شد.
تخریب و تضعیف دولت از سوی رسانههای وابسته به سپاه از دیگر موضوعهایی است که به بحث روز تبدیل شده است.
حسن فیروزآبادی، رئیس کل ستاد نیروهای مسلح در اظهاراتی بیسابقه و صریح که با استقبال زیاد روبرو شد به “رسانههای مرتبط با نظامیان” هشدار داد که در صورت ادامه تخریب دولت با آنها برخورد خواهد شد.
دولت حسن روحانی طرفدار فعالیت آزاد بخش خصوصی و محدود کردن شرکتهای وابسته به سپاه در رقابت با آنهاست.
ناظران سیاستهای اقتصادی دولت را از علتهای مهم حمله سپاهیان و انتقادهای روز افزون رسانههای وابسته به این نهاد علیه دولت ارزیابی میکنند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.