عباسعلی کدخدايی٬ سخنگوی سابق شورای نگهبان: رهبر سال ۸۸ دستور آزادی دانشجویان را صادر نکرد
دیگربان: عباسعلی کدخدايی٬ سخنگوی سابق شورای نگهبان میگوید در جریان حوادث سال ۸۸ علی خامنهای با آزاد کردن دانشجویان بازداشت شده مخالفت کرد٬ رهبر در برخی انتخابات مصلحت میداند که شورای نگهبان صلاحیت افرادی را تائید کند و شخصا مسئله رد صلاحیتها را پیگیری میکند.
آقای کدخدايی اين اظهارات را در گفتگو با خبرگزاری تسنيم بيان کرده است.
مهمترین گزارههای این گفتگو:
● برخی از مسئولان عالیرتبه از اين وضعيت {سوریه} نااميد شده بودند و فقط مقاومت و شجاعت رهبری بود که اين مسئله را پيش میبرد.
● در قضيه سال ۸۸ رهبری به هيچ وجه حاضر نبود که از اجرای قانون مماشات کند و در اين زمينه با وجود اينکه بعضی از مسئولين پيشنهادهايی داشتند ولی هميشه پيشنهاد رهبری تأکيد بر اجرای قانون بود.
● {در جلسه نمایندگان نامزدها با رهبر در سال ۸۸} که از اعضای ستادها {در سال ۸۸} يک تبعيض ناروا {آزادی دانشجویان} را از حضرت آقا میخواستند. ايشان فرمودند مگر فرقی بين دانشجو و غيردانشجوست که دانشجويان آزاد شوند و غير دانشجويان حبس باشند.
● من در طول مدتی که در شورای نگهبان بودم دخالت و دستور خاصی را از ايشان نمیديدم.
● اگر جايی لازم باشد شورای نگهبان نظر ايشان را اخذ کند، خب به طريق متعارفی نظر ايشان اخذ و براساس آن نظر عمل میشود.
● برخی از آقايان در آن زمان {سال ۸۸} خود را کنار کشيده بودند. اگر نگوييم در جبهه معترضين و فتنهگران وارد شده بودند ولی واقعا خود را کنار کشيده بودند.
● اين حرکت حضرت آقا درخطبههای نماز جمعه {۲۹ تیر ۸۸} بين معترضين دلسوز و کسانی که سوءنيت داشتند، تفکيک ايجاد کرد. همانگونه که ديديد کسانی که سوءنيت داشتند و جدا شدند.
● با آن تعبيری که ايشان در مورد بصيرت داشتند٬ نهايتا منجر شد به نهم دی که ورود مردم بود و اتمام غائله فتنه و دستگاه قضايی نيز با بعضی از آنها برخورد کردند و آن وضعيت هم حاصل شد.
● ما نيازمند نيروی انتظامی برای مقابله با مردم نيستيم، نيروی انتظامی ما فقط برای مقابله با دشمن است و مشکل ما مشکل مردم نبود، يک عدهای فريب خوردند و خود مردم به صحنه آمدند.
● رهبری به برخی از بزرگان شورای نگهبان گفتهاند که اگر دلايل رد صلاحيت و يا عدم تأييد شخصی اظهاراتی بوده که نسبت به وی شده، شورای نگهبان اين نظر را ناديده بگیرد.
● رهبری فعلی مکانی که اکنون دارند کجاست؟ رياست جمهوری قديم. اقتضايش اين است که وقتی رهبر شدند جای بهتری باشند و اکنون در يک منطقه پايين شهر تهران هستند که خيلی هم پايين است ولی ايشان حاضر نشدند جدا شوند.
● زمانی که حسينيه امام خمينی خواست تشکيل شود٬ خيلی از آقايان پيشنهاد میدادند که جايی وسيع، خلوت و جايی که دور از آلودگی باشد ولی ايشان به هيچ وجه نپذيرفتند و همان جا ادامه دادند و آن تشکيلاتی که مربوط به رهبری است را در همان جا به کار بردند.
● در مباحثی که هميشه به مسئولين تأکيد میکنند، ساده زيستی است که خودشان همين تأکيد را هم دارند و رعايت میکنند. اکنون که به دفتر ايشان برويد بخشهای دفتر ايشان از اينجا (دفتر شورای نگهبان) سادهتر است.
● گاهی رفتوآمدهای ايشان بسيار ساده، بدون تشريفات و بدون هيچگونه موانع خاصی است که حالا در آن حدی که اقتضاء مسائل امنيتی و مانند اينها است، بقيه آن تشريفات خاصی نيست.
پیام برای این مطلب مسدود شده.