01.07.2014

دادگستری ما ، دادگستری نیست

سحام: جعفر شجونی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز است و برخلاف نام داران این حزب راست سنتی ؛ مانند مرحوم حبیب‌الله عسگراولادی و اسدالله بادامچیان ، رابطه صمیمانه‌ ای با هاشمی رفسنجانی نداشته است. او یک دفتر رسمی ازدواج و طلاق در تهران دارد و خطبه عقد و صیغه طلاق را بین خانواده ها جاری می کند. اما علاقه زیادی هم به سیاست دارد و صیغه طلاق و عقد ازدواج خواندن او ، مانع از اظهار نظرهایش درباره سیاست نشده است. از جعفر شجونی در نظام مدیریتی کشور ، اسم و رسمی وجود ندارد و نام وی تنها بعنوان یک واعظ ، در محافل مذهبی مطرح است. اظهار نظرهای او ، همواره توهین آمیز بوده است. جای تعجب این جاست چطور زمانی که قوه قضاییه ، فردی را به خاطر همسو نبودن اظهارات آن فرد با سیاست های خود ، سریعا دستگیر و علیه او اعلام جرم می کند ، بابت اظهارات توهین آمیز فعلی جعفر شجونی و اظهارات متعدد قبلی وی، هیچ واکنشی از خود نشان نمی دهد؟! در سالهای ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد ، چندین فعال سیاسی با اتهام توهین به رییس جمهور قانونی کشور ، با احکام شلاق و حبس مواجه شدند. اما در این گفت و گو ، وی به راحتی به رییس جمهور منتخب ملت توهین می کند و صدای اعتراض کسی هم در نمی آید! شاید این گونه عملکردهای دو گانه از قوه قضاییه با افراد است که مردم انتظار اجرای عدالت را از قوه قضاییه ندارند و اغلبِ احکامِ دادگاههایِ انقلاب و ویژه روحانیت را سیاسی می پندارند. در این مصاحبه جعفر شجونی ، به صراحت دادگستری جمهوری اسلامی را زیر سوال می برد و می گوید : دادگستری ما (جمهوری اسلامی) ، دادگستری نیست! اگر این حرف او صحیح باشد ، عملا باید تمام احکام قضایی قوه قضاییه اعم از حبس ، شلاق و اعدام فعالین سیاسی ، عقیدتی و مدنی ، را زیر سوال برد و قوه قضاییه و مسئولین آن را فاقد صلاحیت شرعی و قانونی لازم برای برخورد با جرایم در جامعه معرفی کرد! شجونی از حامیان سرسخت محمود احمدی نژاد به شمار می آمد ، اما حالا از منتقدان او محسوب می شود! سوال دیگری که مطرح است ، این است که جامعه ایران ، چطور باید به چنین افرادی اعتماد کند ؛ زمانی که فردی را تا عرش بالا برده و تا مرتبه خدایی می پرستند و پس از اتمام مسئولیت او ، این چنین بی محابا بر او می تازند ، بدون اینکه اشتباهات خودشان را در بر آوردن این فرد قبول کرده و از پیشگاه ملت ایران عذرخواهی کنند؟ آیا نمی شود گفت سایر تصمیمات سیاسی این افراد نیز ممکن است ، مانند همان تصمیماتِ سیاسیِ گذشته شان ، اشتباه باشد؟

– روزنامه اعتماد گفت و گویی را با جعفر شجونی انجام داده که در این گفت و گو ، پاسخ های جنجالی جعفر شجونی ، شنیدنی ست. باید دید قوه قضاییه در پاسخ به این اظهارات ، چه عکس العملی از خود نشان می دهد؟ قطعا نوع برخورد قوه قضاییه ، می تواند ملاک مهمی برای افکار عمومی در جهت رد یا تایید محتوای این گفت و گو باشد.

برخی از اصول گرایان مثل آقایان حدادعادل و توکلی این روزها اعلام می کنند که جریان اصول گرایی پاسوز احمدی نژاد شده است. شما این موضوع را قبول دارید که عملکرد آقای احمدی نژاد در نگاه جامعه به جریان اصولگرایی موثر بوده است؟

من احساس می کنم این بحث درستی نیست ، چراکه آرشیوی در مورد رفتار اصول گرایی در گذشته وجود ندارد و حالا بهتر است در مورد آینده اصول گرایی بحث شود.

در مورد آقای احمدی نژاد چطور؟

به نظر من نباید پشت سر مرده صحبت کرد. آن رییس‌جمهور مرده و رفته است و باید برود پی کارش.

در مورد عملکردش چطور؟

اینکه عملکردش خوب بوده یا نه باید از سوی قوه قضاییه مورد بررسی قرار بگیرد. البته خود قوه قضاییه هم باید در محضر الهی در مورد چنین بررسی ای پاسخگو باشد. اما خب قوه قضاییه در بررسی هایش سهل انگاری می کند. هنوز تکلیف پسر هاشمی رفسنجانی معلوم نیست.

اما پرونده او در قوه قضاییه در حال بررسی است.

به هر حال دادگستری ما ، دادگستری نیست و هاشمی رفسنجانی انقلاب را فدای خانواده‌اش کرده است. ما این روزها گرفتاری زیاد داریم. رشوه می گیرند و کسی برخورد نمی کند.
بحث ما در مورد اصول گرایان بود. فکر می کنید چه شد که شش کاندیدای اصولگرا رای نیاوردند؟

اصول گرایان در انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر، حرف روحانیت را گوش نکردند و به خودشان ضربه زدند. این‌ بار باید به روحانیت گوش کنند و خودشان را با جامعتین جلو ببرند و گرنه کشور بازهم به دست اصلاح‌ طلبان می افتد. من معتقدم دوره روحانی باید پیش از چهار سال به پایان برسد.

چرا اینقدر نسبت به این دولت نا امید هستید؟ هنوز یک سال هم از آمدن دولت یازدهم نگذشته است.

من هیچ امیدی به این دولت ندارم. این رییس‌جمهور با کلید آمد ، ولی اطرافیانش با داس آمده‌اند.
اما آقای روحانی به دنبال معتدل کردن فضا هستند.

اعتدال همان لغتی است که ابو موسی اشعری با آن حضرت علی (ع) را خانه‌ نشین کرد. شما بروید سخنرانی اخیر آقای کریمی قدوسی را بخوانید.
سخنرانی شان را خوانده‌ام. منظورتان دقیقا کدام بخش است؟

آقای روحانی با گوش کردن به حرف اصلاح‌ طلبان مشغول پارتی بازی است.
اما بخش زیادی از اصلاح‌ طلبان هستند که نه تمایل داشتند و نه دعوت به همکاری شدند.

به هر حال حضور دارند. آقای روحانی در این یک سال راست نگفته است.

مثالی دارید؟

بله روحانی گفت بعد از ۱۰۰ روز ارزانی می آید ، پس چرا نیامد؟
خب فکر نمی کنید مشکلاتی که از دولت آقای احمدی نژاد به جا مانده بود ، بیش از این زمان لازم داشته است یا دست دولت را بسته است؟

به هر حال آقای روحانی به عنوان یک آخوند باید راست می گفت . او بین هاشمی ، خاتمی و موسوی گیر کرده است. وزیر کشور این دولت اعلام می کند که اختیاری در انتخاب استانداران نداشته و معاون اول رییس‌ جمهور آنها را انتخاب کرده است. اگر این‌ گونه است که انتخابات مجلس را هم از وزارت کشور بگیریم و به اداره جنگل بانی بدهیم.
شما نگران انتخابات مجلس دهم هستید؟

من کلا نسبت به کابینه دولت یازدهم بدبین ام. روحانی هم فقط رای نصف مردم را دارد.

اما سایر کاندیدا‌ها که همگی اصول گرا بودند نتوانستند همین آرا را داشته باشند.

یک مشت زن بد حجاب به امید آنکه بی حجابی شود رفتند و به او رای دادند.

خب پیشنهاد شما چیست؟ حالا باید چه کرد؟

روحانی باید استعفا بدهد و به خانه برود.

اینکه امکان پذیر نیست… آن وقت چه کسی جایگزینش شود؟

دوباره انتخابات آزاد برگزار می کنیم و یک آدم حسابی می آوریم.

به اصول گرایان باز گردیم… اگر آنها با جامعتین همراه شوند جامعه قبول‌ شان می کند؟

اگر سعی کنند بله، مردم می فهمند که روحانی اصلاح‌ طلبان را آورده و تنها تظاهر به دوستی با رهبری می کند.

همواره اینقدر به عملکرد آقای روحانی انتقاد داشتید؟

بله ؛ ۶ سال است که به جامعه روحانیت مبارز نمی‌آید. به خاطر دشمنی با احمدی نژاد.

در یک مقایسه کوچک فکر می‌کنید هشت سال دولت آقای احمدی نژاد بیشتر به کشور ضربه زد یا یک سال دولت آقای روحانی؟

البته همه روسای جمهور خوبی و بدی دارند ، اما آنچه که از جامعه بر می آید این است که آقای روحانی راست نمی گوید.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates