هشدار به روحانی: احتمال بازگشت سالهایی بدتر از دوران احمدینژاد
دویچهوله: رئیس مرکز تجارت جهانی ایران به حسن روحانی هشدار داد اگر به وعدههایش عمل نکند “قطعاً سالهایی بدتر از ۸۴ تا ۹۲ را تجربه خواهیم کرد.” رئیس جمهور چندی پیش اطمینان داده بود که ایران به آن سالها باز نمیگردد.
حسن روحانی، رئیس جمهور، دهم تیرماه در مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن، به تولیدکنندگان ایرانی اطمینان داد که دولت هیچ تصمیمی را بدون مشورت اتخاذ نمیکند. او سوگند یاد کرد که سالهای ۸۴ تا ۹۲ (دوران دولتهای نهم و دهم) برای همیشه گذشته و دیگر تکرار نمیشوند.
رئیس مرکز تجارت جهانی ایران در واکنش به این اظهارات رئیس جمهور میگوید: «هر چند سخنان دکتر روحانی جذاب، شیرین و رؤیایی بود ولی این فرمایشات چیزی نبود که صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی منتظر شنیدنش بودند، به همین خاطر رضایت خاطر اکثر آنها جلب نشد.»
به گزارش “اقتصاد ایران آنلاین” محمدرضا سبزعلیپور گفت، صرفنظر از موافق یا مخالف بودن با سخنان رئیس دولت یازدهم، او باید به نیازها و حرفهای مردم و فعالان اقتصادی نیز توجه داشته باشد.
«دولت به وعدههایش عمل کند»
علیپور در توجیه این نظر خود افزود: «فشارهای اقتصادی هشت نه سال گذشته و مبهم بودن آینده و زندگی مردم آنهم زیر سایه سنگین رکود، تورم افسارگسیخته، رشد بیکاری، کاهش ارزش پول ملی، کسری بودجه ریالی و کاهش درآمدهای ارزی دولت، موجب شده تا بحث اقتصاد و مشکلات و نابسامانیهای آن به مهمترین مشكل مردم تبدیل شود.»
رئیس مرکز تجارت جهانی ایران خاطر نشان کرد که شهروندان از رئیس جمهور انتظار دارند اگر قولی به مردم داده، حتماً آن را انجام دهد و به تمام وعدههایش وفادار باشد تا “مردم فرق این دولت را با دولت پیشین، قلباً احساس کنند”.
به باور علیپور اگر واقعبینانه و به دور از گرایشهای حزبی و وابستگیهای شخصی به موضوع نگاه شود “بدون شک تأیید مینمائیم که دولت یازدهم طی یکسالی که از عمرش گذشته نمره بالائی از مردم، فعالان اقتصادی و صاحب نظران برجسته سیاسی و اقتصادی دریافت نکرده” است.
او از دولت روحانی انتقاد میکند که به رغم وعدهی بهبود نسبی اوضاع اقتصادی کشور طی چند ماه نخست تشکیل دولت، امروز پس از گذشت حدود یکسال “هنوز نقطه سرخط هستیم”.
سیاست خارجی، اولویت دولت یازدهم
رئیس مرکز تجارت جهانی معتقد است دولت بیش از پنجاه درصد توان و انرژی خود را بر روی مسائل سیاسی، بینالمللی و مذاکرات هستهای متمرکز کرده و ده تا بیست درصد انرژی دولت نیز صرف مسائل فرهنگی و اجتماعی میشود.
به گزارش “اقتصاد ایران” علیپور گفت: «در کل تنها ۳۰ درصد توان و وقت دولت یازدهم بر روی اقتصاد متمرکز شده که با توجه به حجم مشکلات و نابسامانیهای اقتصادی، عدم تناسب و ناهماهنگی تیم اقتصادی این میزان وقت و انرژی توفیقی را در پی نخواهد داشت.»
او تصریح کرد که “دولت معتقد است گره بخش اعظمی از مشکلات اقتصادی با موفقیت در مذاکرات هستهای گشوده خواهد شد که البته درست است”.
حسن روحانی در مراسم روز صنعت و معدن اقدامهای دولت در زمینه سیاست خارجی در یک ماه گذشته را گامهای درستی توصیف کرد که به گفتهی او باعث مناسبتر شدن شرایط برای تولیدکنندگان داخلی شده است.
رئیس دولت یازدهم ابراز امیدواری کرد دور ششم مذاکرات هستهای تا دستیافتن به توافق نهایی ادامه یابد. او گفت: «کاسه تحریم شکسته شده است و هیچ بندزنی نمیتواند این کاسه شکسته را به حالت اول بازگرداند.»
«غالب مشکلات همچنان پابرجاست»
دور ششم مذاکرات ایران و کشورهای ۱+۵ (آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان) از یازدهم تیرماه در وین آغاز شد و با توجه به شکاف عمیق میان دو طرف مشخص نیست تا پایان مهلت تعیین شده (۲۹ تیر/ ۲۰ ژوئیه) به نتیجه برسد.
روز گذشته (یکشنبه ۲۲ تیر) حسین فریدون، برادر و دستیار ویژه رئیس جمهور، در اقدامی اعلام نشده و غیرمنتظره به مذاکرهکنندگان هستهای در وین پیوست و در گفتگو با وزیران خارجه آلمان، بریتانیا و فرانسه حضور یافت.
برخی از ناظران معتقدند شرکت حسین فریدون در مذاکرات هستهای میتواند نشانهای از نزدیک شدن ایران و غرب به توافق نهایی تلقی شود.
روحانی در مراسم یادشده همچنین از تشکیل کارگروه ویژهای برای بررسی راهکارهای فعال شدن صنایع، خروج از رکود اقتصادی و ایجاد اشتغال خبر داد.
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت و معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، هجدهم تیر ماه یکی از برنامههای دولت برای ایجاد رونق اقتصادی را برداشت بیش از ۱۸ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای سرمایهگذاری در صنایع سنگین و ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان بخش خصوصی اعلام کرد.
رئیس مرکز تجارت جهانی ایران با بیان این که فضای کنونی کشور با دوران محمود احمدینژاد فرق کرده تاکید کرد که با این وجود “غالب مشکلات خرد و کلان کشور و مردم همچنان پابرجاست.”
علیپور خطاب به روحانی گفت: «به شما قول میدهم که اگر وعدههائی را که دادهاید عملی نکنید و اگر دولتمردان عزیز، مردم را فراموش کرده و بین خود و مردم دیوار بلند بکشند (که البته نمونههایی مشاهده شده است) و نهایتاً چنانچه به درد و مشکلات و خواست مردم بیتوجهی کنند قطعاً سالهایی بدتر از ۸۴ تا ۹۲ را تجربه خواهیم کرد.»
پیام برای این مطلب مسدود شده.