اشپیگل: ایران و آمریکا برای کردهای عراق سلاح میفرستند
دویچهوله: اشپیگل آنلاین از فرود هواپیماهای ایرانی حامل سلاح و مهمات در فرودگاه اربیل مرکز اقلیم کردستان عراق خبر میدهد. رزمندههای کرد در نبرد با تروریستهای “حکومت اسلامی” هستند که به ۵۰ کیلومتری مرز ایران رسیدهاند.
پرتال خبری “اشپیگل آنلاین” به نقل از منابع خبری خود در اقیلم کردستان عراق، از فرود چندین هواپیمای باربری در فرودگاه اربیل خبر میدهد که از ایران به مقصد این فرودگاه پرواز کرده بودند.
به گزارش اشپیگل آنلاین، مأموران اطلاعاتی کشورهای غربی از چند روز پیش شاهد فرود هواپیماهای بینشانی هستند که در محدودهای خارج از محوطه فرود هواپیماهای مسافربری در فرودگاه اربیل فرود میآیند. در این گزارش تصریح شده که “براساس اخبار تأیید شده”، محموله این هواپیماها سلاح و مهمات برای رزمندههای کرد بوده است.
رزمندههای کرد در حال نبرد با تروریستهای “دولت اسلامی” در عراق هستند که با تصرف شهر جلولا در ۱۱۵ کیلومرتی شمال بغداد، به ۵۰ کیلومتری مرز خسروی رسیدهاند.
به نظر میرسد حکومت شیعه ایران و دولت آمریکا همکاری برای حمایت از کردهای عراق را به منظور جلوگیری از پیشروی بیشتر تروریستهای “دولت اسلامی” در خاک عراق آغاز کردهاند.
یک روز پیشتر محمد صدر، مشاور وزیر امور خارجه ایران در گفتوگو با روزنامه شرق، همکاری ایران با آمریکا در مقابله با گروه “دولت اسلامی” (داعش سابق) را ممکن دانسته بود.
ادامه پیشروی تروریستها علیرغم حملات هوایی آمریکا
دولت آمریکا از هفته گذشته ارسال سلاح و مهات برای رزمندههای کرد را آغاز کرد. ارتش این کشور همچنین با حملات هوایی به مواضع تروریستهای دولت اسلامی در پی تقویت نیروی دفاعی پیشمرگههای کرد است.
[ ]
گزارش تصویری از نجات ایزدیها توسط پیشمرگههای کرد
موضوع کمک تسلیحاتی به اقلیم خودگردان کردستان مطرح است. این در حالی است که فراخوان غرب برای تشکیل دولت وحدت ملی در عراق تقویت میشود. حملات نیروهای گروه تروریستی “دولت اسلامی” در شمال عراق فاجعه آفریده است.
1234567891011121314151617
وزارت دفاع آمریکا در عین حال اذعان کرده است که حملات هوایی این کشور علیه تروریستهای “دولت اسلامی” پیشروی آنها در عراق را کند کرده اما متوقف نکرده است.
جنگندههای هوایی ارتش آمریکا روز دوشنبه نیز مواضع تروریستها در شمال عراق را بمباران کردند. به نقل از پنتاگون، یکی از این مواضع کاروانی بوده است که قصد داشته به رزمندههای کرد در نزدیکی اربیل حمله کند.
پنتاگون در عین حال اعلام کرده است که طرح دیگری برای گسترش عملیات هوایی در منطقه خودمختار اربیل ندارد.
همزمان وزارت خارجه آمریکا از ادامه ارسال سلاح و مهات برای پیشمرگههای کرد خبر داده است که در نبرد با “دولت اسلامی” هستند.
دولت آمریکا تصریح کرده که با همکاری با دولت مرکزی عراق برای کردها سلاحهایی ارسال میکند که “به آنها نیاز فوری دارند.” رزمندههای کرد که تجهیزات کافی در اختیار ندارند قادر به مقابله با تندروهای افراطی “حکومت اسلامی” نیستند.
تلاش برای نجات آوارگان ایزدی از کوههای سنجار
هزاران تن از اقلیتهای مذهبی عراق از جمله مسیحیان و ایزدیان این کشور از هراس حمله تروریستها از خانه و کاشانه خود گریخته و آواره کوه و بیابان شدهاند. پیشمرگههای کرد با پشتیبانی نیروهای ارتش آمریکا در پی نجات این آوارگان هستند.
بهگزارش از شورای مرکزی ایزدیهای مقیم آلمان، حدود ۴۰ هزار نفر از این اقلیت مذهبی که به کوههای سنجار پناه برده بودند به مناطق امن منتقل شدند. این شورا افزوده که حدود ۴۰ هزار تن دیگر اما در کوهستانهای غرب شهر موصل در انتظار کمک هستند.
شرایط این آوارگان با توجه به گرمای شدید هوا و عدم دسترسی به آب آشامیدنی بحرانی گزارش شده است.
تعداد بسیاری از ایزدیها در پی خستگی شدید و گرمازدگی جان باختهاند.
الینا نبا، یکی از نمایندگان سازمان ملل در عراق نیز وضعیت آوارگان ایزدی را وخیم توصیف کرده است.
با توجه به شرایط بحرانی آوارگان، آمریکا در پی گسترش عملیات امدادرسانی هوایی به این آوارگان است.
بن رودرز، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا به خبرگزاری رویترز گفته است که آمریکا در پی گزینهای است که امکان نجات آوارگان از کوههای سنجار را فراهم کند.
کن پولاک، کارشناس سازمان سیا که به منطقه آشناست نیز یک گزینه را ایجاد یک گذرگاه امن با کمک پیشمرگههای کرد برای نجات آوارگان دانسته است. او تأکید کرده است که آوارگان در کوهستان دوام نخواهند آورد.
استرالیا و فرانسه نیز برای کمک به آوارگان اعلام آمادگی کردند. چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا تصریح کرد که این کشور در پی “تشکیل گروهی از همپیمانان” برای کمک به آوارگان شمال عراق است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.