اجباری شدن برگزاری نماز جماعت در مدرسههای ایران
دویچهوله: مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش از برگزاری نماز جماعت در تمام مدرسههای ایران در سال تحصیلی جدید خبر داد. او میگوید زمان نماز باید در برنامه درسی دانشآموزان گنجانده شود.
برگزاری نماز جماعت در مدرسهها و ترغیب و اجبار دانشآموزان به شرکت در آن از مسائلی است که هر از گاهی در آستانه بازگشایی مدرسهها مطرح میشود.
چندی پیش “سند جامع تقویت و تعمیق فعالیتهای اقامه نماز در مدارس کشور” در شورای عالی آموزش و پرورش تصویب و برای اجرا به تمام مراکز آموزشی کشور ابلاغ شد.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش اجرایی کردن این سند در مدرسههای ایران را “محوریترین اقدام آموزش و پرورش” در سال تحصیلی ۹۳-۹۴ خوانده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، محمدرضا مسیبزاده میگوید جذب دانشآموزان به نماز جماعت و حضور مدیران در صفوف نماز، شعار امسال این وزارتخانه است و در بند نخست سند یاد شده بر حضور مدیران، معلمان و مربیان در نماز جماعت مدرسهها تاکید شده است.
نماز جماعت در مدرسههای بیامکانات
مسیبزاده تلویحا اعتراف میکند که جمهوری اسلامی پس از سه دهه و نیم تلاش برای نمازخوان کردن دانشآموزان تا کنون به نتایج مورد نظر خود دست نیافته است.
به گزارش “ایرنا”، این مدیر ارشد آموزش و پرورش روز پنجشنبه (۱۳ شهریور / ۴ سپتامبر) در مراسم گشایش دوره آموزشی زنان پیشنماز مدرسهها در قم گفت که در نزدیک به نیمی از صد هزار مدرسه کشور نماز جماعت برگزار نمیشود.
مدیر نماز وزارت آموزش و پروش با بیان این که در ۵۵ هزار مدرسه نماز جماعت برگزار میشود درباره چگونگی برگزاری این مراسم و تعداد دانشآموزان شرکتکننده در آن توضیح بیشتری نداده است.
مطابق گزارشهای دریافتی از تهران و دیگر شهرهای بزرگ ایران در بسیاری از مدرسهها دانشآموزان نماز جماعت را جدی نمیگیرند و به بهانههای مختلف از شرکت در آن خودداری میکنند.
از سوی دیگر هزاران مدرسه به علت کمبود فضای آموزشی دو شیفته هستند و عملا نیمی از دانشآموزان در زمان برگزاری نماز حضور ندارند.
افزون بر این بسیاری از مدرسههای ایران نه تنها نمازخانه ندارند که از مکان لازم برای فعالیتهای مهم آموزشی، مانند آزمایشگاه نیز بیبهرهاند.
بیشتر بخوانید: روحانی: نمیتوان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد
«دانشآموز نمازنخوان نداریم»
با تمام تنگناهایی که سیستم آموزشی کشور برای فراهم کردن امکانات لازم برای آموزش کودکان و نوجوانان با آن روبروست، وزارت آموزش و پرورش “دولت تدبیر و امید” عزم را جزم کرده تا بخشی از بودجه ناکافی خود را صرف نمازخوان کردن اجباری دانشآموزان و آموزش قرآن به آنها کند.
مسیبزاده از برنامه وزارت آموزش و پرورش برای احیای ۶۰۰ “مدرسه دارالقرآن الکریم” در کشور خبر داد و گفت برای این مدرسهها پنج هزار مربی قرآن استخدام میشود.
چنانکه مسیبزاده گفته، در حال حاضر ۳۵ هزار “فرهنگی غیر روحانی” و ۲۰ هزار روحانی اقامه نماز جماعت در مدرسهها را بر عهده دارند.
دوره آموزشی که مسیبزاده در مراسم گشایش آن سخن گفت سه روز طول میکشد و ۴۰۰ زن پیشنماز برای حضور در مدرسهها در آن آموزش میبینند.
به گزارش خبرگزاری “مهر”، مدیرکل نماز وزارت آموزش و پرورش ضمن طرح این ادعا که “دانشآموز نمازنخوان” وجود ندارد خطاب به شرکتکنندگان در این دوره گفت: «ما میخواهیم شما ائمه جماعات بیشترین تمرکز خود را بر کسانی قرار دهید که احیانا نماز نمیخوانند و در این مسیر تلاش کنید.»
اجبار به نماز بر خلاف حکم شرعی
بر اساس تدبیری که مسئولان وزارت آموزش و پرورش اندیشیدهاند زمان اقامه نماز جماعت در مدرسهها باید در برنامه درسی دانشآموزان قرار گیرد. به این ترتیب دانشآموزان برای خواندن نماز جماعت بیش از پیش تحت فشار قرار میگیرند.
DW.DE
وزیر پیشنهادی خواستار “محرمسازی” مدارس دخترانه شد
مدارسی با بخاریهای نفتی و بودجههای برگشتی
کسی مسئولیت مرگ دختران بروجنی را برعهده نمیگیرد
مسیبزاده در توضیح این تدبیر گفت: «در تمامی مدارس کشور باید به مدت ۳۰ دقیقه نماز جماعت اقامه شود و به هیچ وجه نباید این زمان به کار دیگری اختصاص یابد.»
به نظر میرسد برنامه دولت برای نمازخوانی اجباری دانشآموزان که هزینه و نیروی زیادی صرف آن میشود سرنوشتی شبیه به برنامههای مشابهی مانند حجاب اجباری پیدا کند که دستگاههای حکومتی پس از ۳۵ سال قادر به تحمیل آن به همه نشدهاند.
افزون بر این مجبور کردن کودکان و نوجوانان به نماز خواندن با احکام شرعی هم در تناقض قرار دارد. خواندن نماز برای مسلمانان از زمان رسیدن به سن شرعی بلوغ (در دختران ۹ و در پسران ۱۵ سال) واجب تلقی میشود.
از مجموع ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار دانشآموزی که سال گذشته به مدرسه رفتهاند نزدیک به هفت میلیون نفر در مقطع ابتدایی تحصیل کردهاند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.