روایت کیهان از بیاعتنایی خامنهای به نامه خاتمی
دویچهوله: در جریان بستری بودن رهبر جمهوری اسلامی، مجمع روحانیون مبارز در نامهای با امضای محمد خاتمی از “سلامتی وجود مبارک” ابراز خرسندی کرد. روزنامه کیهان به تحلیل علت “بیاعتنایی” خامنهای به این نامه میپردازد.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در میان محمد خاتمی و اکبر هاشمی رفسنجانی در زمان دولت اصلاحات
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در میان محمد خاتمی و اکبر هاشمی رفسنجانی در زمان دولت اصلاحات
رهبر جمهوری اسلامی هفتهی پیش برای عمل جراحی پروتستات در بیمارستان بهمن تهران بستری شد، و صبح دوشنبه، ۲۴ شهریور بیمارستان را ترک کرد.
در یک هفتهای که علی خامنهای در بیمارستان بود اغلب شخصیتهای ارشد حکومتی، از جمله رئیس جمهور حسن روحانی و رئیس دولتهای نهم و دهم محمود احمدینژاد از او عیادت کردند.
در میان خیل عظیم عیادتکنندگان از خامنهای شمار اصلاحطلبان بسیار اندک، و مشهورترین غایب این جمع رئیس جمهور پیشین محمد خاتمی بود.
به همین علت نامه سرگشاده مجمع روحانیون مبارز با امضای خاتمی بازتاب گستردهای در رسانههای جناحهای مختلف حکومت داشته و واکنش به آن همچنان ادامه دارد.
اعتراضهای سال ۸۸، عامل بیاعتنایی
حسین شریعتمداری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در موسسه کیهان در یادداشت روز سهشنبه (۲۵ شهریور) خود نوشت، این نامه “در عرصه سیاسی کشور با بیاعتنایی آمیخته به تعجب و در مواردی با انتقاد و اعتراض” روبرو شده است.
شریعتمداری در ادامه یادداشت خود “مردم” را جایگزین حاکمیت و شخص خامنهای کرده و به بررسی “علت بیاعتنایی مردم” به نامه مجمع روحانیون مبارز میپردازد.
مدیر مسئول کیهان علت بیاعتنایی به نامه خاتمی را همراهی اصلاحطلبان با جنبش اعتراضی به نتایج اعلام شده انتخابات سال ۸۸ عنوان میکند و شخصیتهای ارشد این جناح را “سران و عوامل فتنه آمریکایی اسرائیلی ۸۸” میخواند.
نماینده خامنهای در موسسه کیهان معترضان سال ۸۸ را خائن خواند و خطاب به رهبران اصلاحطلبان نوشت: «بعد از آن خیانت بزرگ به اسلام و انقلاب و مردم و نظام […] چگونه میتوانید انتظار داشته باشید بدون توبه صریح، اعلام برائت از مثلث آمریکا و اسرائیل و انگلیس که بیپرده در خدمت آن بودهاید و قبل از تحمل مجازات که بیتردید برای برخی از فتنهگران، بسیار سنگین خواهد بود و… نامه کذایی مورد اعتنای مردم باشد؟»
«یکی به نعل یکی به میخ زدن خاتمی»
روزنامه رسالت روز دوشنبه، ۲۴ شهریور نامه شماری از جوانان اصولگرا خطاب به خاتمی را منتشر کرد که در آن نسبت به سرانجام رئیس جمهور پیشین و “جریانی که او را در عرصه سیاست همراهی میکند” ابراز نگرانی شده است.
جوانان اصولگرا به خاتمی نوشتهاند: «خیرخواهانه و از سر دلسوزی برای آینده کشور از شما میخواهیم که به این رویه یکی به نعل و یکی به میخ زدن پایان دهید و با این دست رفتارها شیپور بازگشت به دامان نظام را از سر گشاد آن نزنید که ما از باقی ماندن اتهام “فتنه و بغی” بر شما بیمناکیم.»
مجمع روحانیون در نامه به خامنهای نوشت، خبر موفقیتآمیز بودن عملی جراحی او “آرامش بخش خاطر همهی علاقمندان در سراسر کشور شده” و “با کمال خرسندی از سلامتی وجود مبارک، عافیت کامل و دوام عمر شریف را از خداوند بزرگ مسئلت داریم”.
پرویز سروری، از اصولگرایان عضو جمعیت رهپویان هدف از نگارش این نامه را بازگشت به نظام خوانده و به سایت “جهاننیوز” میگوید، اصلاحطلبان با چنین اقدامهایی قصد دارند “بدون هزینه و حتی با حفظ ظرفیت و بدنه اجتماعی اندک و ناچیز فتنه سبز به صحنه سیاسی کشور بازگردند”.
بیشتر بخوانید: “کلید رفع حصر رهبران جنبش سبز در دستان خامنهای است”
زمینه سازی برای انتخابات آینده مجلس
حمیدرضا ترقی، عضو حزب مؤتلفه نیز در گفتوگو با سایت خبری “تسنیم” گفته است: «اصلاحطلبان با مهندسی کردن افکار عمومی جامعه و رسانهای کردن این گونه نامهها سعی میکنند خودشان را بر نظام تحمیل کنند و در واقع با فضاسازی در جامعه از آرامش نظام سوءاستفاده کنند تا بتوانند موقعیت خودشان را برای انتخابات آینده بازسازی کنند.»
در واکنش به این برداشتها، محسن رهامی، از اعضای ارشد مجمع و عضو شورای مشورتی محمد خاتمی، نامه به خامنهای را طبیعی و معمولی خوانده و از ارتباط قدیمی و دوستانه اعضای این تشکل با او سخن گفته است.
عبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور دولت خاتمی و از اعضای شاخص مجمع، درباره گمانهزنیهای اصولگرایان گفت: «کسی از دامان نظام خارج نشدهاست که بخواهد بازگردد، بنابراین، نامه مجمع روحانیون مبارز یک نامهنگاری، درون نظام بودهاست.»
موسوی لاری همچنین، ۲۵ شهریور به سایت “جماران” گفته است: «این نامه، از سوی مجمع روحانیون مبارز است و آقای خاتمی به عنوان رئیس شورای مرکزی از طرف مجمع آن را امضا کردهاست.»
اگر خاتمی نامه نمینوشت …
رهامی، مجید انصاری و علی اکبر محتشمیپور، دیگر اعضای ارشد مجمع روحانیون از معدود شخصیتهای اصلاحطلبی بودند که در بیمارستان به عیادت خامنهای رفتهاند.
در روزهای گذشته خبرهایی، از جمله به نقل از محمد علی ابطحی، مشاور پیشین خاتمی و عضو مجمع در رسانهها منتشر شد که مطابق آن با درخواست عیادت رئیس جمهور سابق مخالفت شده است.
ابطحی در یادداشتی که در صفحه فیسبوک خود منتشر کرد این ادعا را تکذیب کرد و نوشت: «محتوای سخنان آقای خاتمی هم در گزارشی که در مجمع روحانیون ارائه کرد، نشان میداد که سخنان منتسب به من صحیح نبوده است.»
موسوی لاری نیز این حرفها را “مربوط به ذهنهای بیمار و جریانهای حاشیهای” دانست و خاطر نشان کرد که خاتمی در سفر یزد بوده و دیروز (پس از ترخیص خامنهای از بیمارستان) به تهران بازگشته است.
روزنامه “ابتکار”، دوشنبه ۲۴ شهریور در تحلیلی متفاوت، نتیجه نامهنگاری خاتمی به خامنهای را “خالی شدن دست مدعیان تقابل شخص اول اصلاحات در ایران با رهبر انقلاب اسلامی” خوانده است.
به نوشتهی “ابتکار” اگر خاتمی نامه نمینوشت “مشخص بود که بسیاری از منتقدان و رقبای وی و طیف اصلاحات با برجسته کردن این موضوع سعی در القای شکاف اعتقادی و بنیادی میان اصلاحطلبان و نظام میکردند”.
پیام برای این مطلب مسدود شده.