02.11.2014

فرستادگان نظام در پیتسبورگ چه می‌کردند؟

خودنویس:
حضور حسین موسویان به همراه تنی چند از چهره‌های فرهنگی جمهوری اسلامی در یک نشست تجاری در پنسیلوانیای آمریکا خبرساز شده است. این هیات برای چه در نشست حضور یافته بود؟

یک هیات متشکل از مقام‌های وزارت ارشاد دولت روحانی و چهره‌های فرهنگی جمهوری اسلامی، همراه با حسین موسویان دیپلمات و مذاکره‌کننده هسته‌ای پیشین که مدتی به اتهام جاسوسی بازداشت شده بود، هفته جاری دور از چشم رسانه‌ها در دیداری با رهبران صنایع آمریکا و یک مقام ارشد وزارت خارجه این کشور شرکت جستند.

به گزارش واشینگتن فری بیکن [2]، طی هفتمین کنفرانس تجاری سالانه OASIS  که روز سه‌شنبه ۲۸ اکتبر در هتل فرمونت پیتسبورگ برگزار شد، ابتدا گرگ سولیوان مشاور ارشد وزارت خارجه آمریکا در امور ارتباطات استراتژیک سخنانی کوتاه درباره «دیپلماسی فرهنگی» ایراد کرد و سپس تریبون را به علی مرادخانی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تحویل داد.

غیر از علی مرادخانی و حسین موسویان، فرزین پیروز پی مدیر بخش امور بین‌الملل مرکز موسیقی وزارت ارشاد، علی ترابی دبیر اجرایی چندین دوره از جشنواره موسیقی فجر و مهدی فرید زاده مسوول اسبق برنامه‌سازی دفتر لندن صدا و سیما که مدتی نیز عهده‌دار مدیریت شبکه یک تلویزیون دولتی ایران بود، حضور داشتند.

علی آلفونه عضو ارشد «بنیاد برای دفاع از دموکراسی» به واشینگتن فری بیکن گفت که این دیدار تلاشی از سوی موسویان «برای بسیج کردن جامعه تجاری آمریکا به عنوان یک گروه فشار برای درخواست لغو تحریم‌ها» بوده است.

وی افزود: «انگیزه جمهوری اسلامی برای شرکت در کنفرانس قابل درک است: حسین موسوی سفیر پیشین که دیپلمات مجربی است، می‌خواهد این پیام را به جامعه تجاری آمریکا برساند که درهای ایران به روی کار اقتصادی آنان باز است».

وزارت خارجه دولت اوباما گفته است که هیچ نقشی در سازمان دادن سفر نداشته و تنها ویزاها را تایید و سولیوان را برای شرکت در کنفرانس فرستاده است. این وزارتخانه می‌گوید که این سفر برای ارتقای دیپلماسی فرهنگی صورت گرفته و  بحث تجاری در میان نبوده است.

یک مقام وزارت خارجه یه فری بیکن گفت: «ما در جریان هیچ مذاکره‌ یا ملاقاتی که خارج از بحث همکاری فرهنگی صورت گرفته باشد نیستیم و لزوماً چنین بحث‌هایی را تایید نمی‌کنیم».

مقام‌های وزارت خارجه گفته‌اند که این گروه برای بحث فرهنگی آمده‌اند و به طور مشخص آقای مرادخانی برای مذاکره بابت همکاری ارکستر سمفونی تهران و پیتسبورگ سفر کرده است. اما سیمین کرتیس یکی از ترتیب‌دهندگان کنفرانس تجاری می‌گوید که هیچ ملاقاتی میان این دو ارکستر سمفونی صورت نگرفته و از اساس چنین ملاقاتی برای ماه مارس سال آتی میلادی برنامه‌ریزی شده است.

از سوی دیگر، عنوان کنفرانس «رشد تجاری مابین ایالات متحده و خاورمیانه» بود و طبق تعریف کنفرانس «گردهم‌آیی سطح بالای وزارت‌خانه‌های خاورمیانه، تصمیم‌گیرندگان آمریکایی و خاورمیانه‌ای از کمپانی‌های جهانی پیشرو با تمرکز بر رشد فرصت‌های تجاری بین ایالات متحده و کشورهای خاورمیانه» بود. پنل‌ها هم با محوریت موضوعات انرژی، فن‌آوری و پزشکی انتخاب شده بودند.

علی آلفونه اظهار کرد که در وهله اول برای صدور ویزا توسط وزارت خارجه برای چنین سفری متعجب شده است. او گفت: «حضور هیات نمایندگی جمهوری اسلامی در پیتسبورگ احتمالا موقعیت چانه‌زنی آمریکا را در گفت‌وگوهای هسته‌ای جاری بالاتر نخواهد برد».

وی اضافه کرد که دولت آمریکا «با اجازه شرکت هیات نمایندگی تهران برای شرکت در یک کنفرانس عمومی، سیگنال‌های غلطی را مخابره کرده است».

آلفونه گفت: «علی مرادخانی، مهدی فرید زاده، فرزین پیروز پی و علی ترابی در اعمال سانسور بر روی ادبیات، سینما و موسیقی در ایران نقش داشته و هنوز دارند». وی افزود: «آیا وزارت خارجه سانسور را تایید می‌کند؟ اگر نه، چرا برای عاملان سانسور ویزا صادر کرده است؟».

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates