ابراز امیدواری رفسنجانی برای شناسایی و مجازات اسیدپاشان
رادیوفردا: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن نکوهش کسانی که با اعمال خود امنیت جامعه، بخصوص امنیت روانی جامعه را به خطر میافکنند، ابراز امیدواری کرد که عاملان اسیدپاشیهای اخیر در اصفهان شناسایی و مجازات شوند.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروز یکشنبه (۱۱ آبان / ۲ نوامبر) در جمع مدیران و کارمندان مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسمی که به مناسبت عزاداری برای امام سوم شیعیان حسین برگزار شده بود اسیدپاشی به زنان در ایران را محکوم کرد.
هاشمی رفسنجانی “اعمال زشت” افرادی که باعث “ناامنی در جامعه” میشوند و به ویژه اعمال کسانی که “امنیت روانی جامعه” را بر هم میزنند را نکوهش کرد و گفت: «امیدواریم کسانی که سلامت یک انسان و به خصوص یک زن را برای همیشه از وی میگیرند، شناسایی و به سزای اعمال خود برسند.»
در دو هفته گذشته رسانههای ایران اخباری مربوط به چهار مورد اسیدپاشی به زنان در اصفهان را منتشر کردند. جامعهشناسان، ناظران مسائل سیاسی و اجتماعی ایران، افکار عمومی و شبکههای اجتماعی وقوع موارد اسیدپاشی در اصفهان را در ارتباط با مبارزه با “بدحجابی” و “امر به معروف و نهی از منکر” میبینند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز ۲۹ مهر (۲۱ اکتبر) در گرماگرم انتشار اخبار درباره اسیدپاشیهای مکرر در اصفهان طرح “حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر” را با اکثریت آرا تصویب کردند. براساس این مصوبه، هیچ شخص یا گروهی حق ندارد به عنوان امر به معروف و نهی از منکر دست به اعمال مجرمانه، توهین، افترا، ضرب، جرح و قتل بزند.
با این حال، دبیر “ستاد احیاء امر به معروف استان تهران” جمعه گذشته (۹ آبان) گفت که “گروههای امر به معروف و نهی از منکر” مدتهاست كه در سطح كشور فعال هستند و دایره عملكرد آنان رو به افزایش است. احمد روزبهانی که پیشتر رئیس “پلیس امنیت اخلاقی” بود گفت که با تصویب “قانون حمایت از آمران به معروف” در مجلس اختیارات گروههای امر به معروف افزایش یافته و “عرصه نوینی از بسط ید را در مقابل گروههای آمر به معروف خواهد گشود و حامیان فساد و دایناسورهای لیبرال را به كنج عزلت خواهد راند”.
در نتیجه براساس طرحی که نمایندگان مجلس ایران در حال تصویب آن هستند فعالیت گروههای خودسر برای دخالت در زندگی مردم و ایجاد مزاحمت برای آنها جنبه قانونی پیدا خواهد کرد و طبق این قانون هیچ شهروندی نمیتواند به مزاحمتهای این گروهها معترض باشد.
هاشمی رفسنجانی حین سخنرانی خود تنها به طور تلویحی اشارهای به موضوع “امر به معروف و نهی از منکر” داشت. به گزارش خبرگزاری ایرنا، رفسنجانی گفت که امر به معروف و نهی از منکر “فلسفه قیام امام حسین” بوده که میخواسته “با اهدای خون خود و خاندانش به انسان ها بگوید که خداوند که مهربانیاش در آفرینش متبلور است، به مظلومان میگوید که میتوانید با صدای بلند حق خود را بخواهید”.
تظاهرات مردم اصفهان در روز ۳۰ مهر
تظاهرات مردم اصفهان در روز ۳۰ مهر
اسیدپاشی به عنوان توطئه و تبلیغات غرب
با وجود گذشت دو هفته از انتشار اخبار مربوط به اسیدپاشیها در اصفهان، هنوز پلیس موفق به دستگیری عاملان این حوادث نشده است. مقامات جمهوری اسلامی نیز همچنان درباره این موضوع موضعگیری میکنند. جریانهای اصولگرا و محافظهکار اسیدپاشیها را “توطئه” میخوانند یا به تلاش برای تبلیغ ضد حکومت جمهوری اسلامی و حتی به فعالیت کشورهای خارجی ربط میدهند.
از جمله حسین نقوی حسینی، نماینده اصولگرا و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، دیروز شنبه (۱۰ آبان / اول نوامبر) در مصاحبه با خبرگزاری مهر گفت معتقد است که دشمن تلاش میکند حادثه اسیدپاشی را به آمران معروف و ناهیان از منکر مرتبط کند.
او افزود که هیئت پارلمانی ایران در جلساتی که حین سفر به فرانسه با مقامات دولت این کشور داشته به صراحت اعلام کرده است: «این موضوع یک فضاسازی از سوی غرب و دشمنان بر ضد انقلاب اسلامی است و حلقهای از روزنامه های زنجیره ای اصلاح طلب نیز این خط غربیها را در کشور دنبال میکنند.»
نقوی حسینی گفت که مسئله اسیدپاشی را در ارتباط با موضوع “بدحجابی” و “امر به معروف” و قانون آن در مجلس نمیبیند و معتقد است که فردی روانی این اقدام را انجام داده است.
همچنین سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، روز جمعه (۹ آبان) در مصاحبه با خبرگزاری فارس اسیدپاشی در اصفهان را “سناریویی شبیه کشتهسازیهای سال ۸۸” خوانده که در آن “با علم کردن برخی حوادث و بزرگنمایی در کشته شدن ندا آقا سلطان سعی کردند علیه نظام اسلامی تبلیغات منفی راه بیندازند”.
حجةالاسلام صدیقی، امام جمعه موقت تهران، جمعه گذشته (۹ آبان / ۳۱ اکتبر) اسیدپاشی در اصفهان را “توطئه” دانسته آن هم در زمانی که قانون امر به معروف و نهی از منکر در مجلس در حال بررسی است.
و حیدر مصلحی، وزیر پیشین اطلاعات، چهارشنبه گذشته (۷ آبان / ۲۹ اکتبر) با اشاره به بحث ارتباط موضوع اسیدپاشی اصفهان با موضوع امر به معروف گفته است: «پشتصحنه فضای سنگین رسانهای که پس از اسیدپاشیهای اصفهان راهاندازی شده، توسط سرویس جاسوسی انگلیس (امآی۶) طراحی شده تا جلوی تصویب قانون امر به معروف در مجلس گرفته شود.»
علی یونسی، دستیار ارشد رئیس جمهور ایران در امور اقوام و اقلیتها، نیز ۵ آبان (۲۷ اکتبر) گفته بود که “این کار کار ایرانیها نیست”.
روشن نیست که ابراز امیدواری برخی مقامات چون هاشمی رفسنجانی برای شناسایی و مجازات عاملان اسیدپاشی چه وزنهای در برابر اظهار نظراتی دارد که این حوادث را به عواملی خارج از جامعه و سیاست ایران ربط میدهند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.