13.11.2014

چرا فیلم “عصبانی نیستم” جناح هائی از حکومت را عصبانی کرده است؟

رادیوفرانسه: در گفتگوئی با شهاب عموپور سینماگر مقیم فرانسه وی از درگیری های شتاب گرفته میان ارشاد و افراطیون مجلس خبر می دهد که نقش بازدارنده پر اهمیتی در خنثی کردن سیاست های جدید این وزارت خانه در باز گشائی فضای سینمائی کشور ایفا می کنند.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز خبر داد که فیلم جنجال بر انگیز عصبانی نیستم از لیست انتظار فیلم های در آستانه اکران خارج شد، چرا که “رضایت شخص وزیر جلب نشده است”.

به گزارش خبرگزاری ها علی جنتی وزیر ارشاد روز هفدهم آبان (شنبه هشت نوامبر) در حالی که طبق قراردادهای ثبت شده شورای صنفی نمایش قرار بود فیلم مذبور فردا چهارشنبه 21 آبان بروی پرده سینما ها بیاید ، ناگهان تغییر عقیده داد و گفت که این فیلم اکران نخواهد شد.

او اعتراف کرد که اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس در باره فیلم عصبانی نیستم انتقاداتی دارند و اشکالاتی را به ان مطرح می کنند. او اضافه کرد که به آنها قول داده شده است که این اشکالات بر طرف شوند.

وزیر ارشاد در پاسخ به خبرگزاری ایسنا گفت که نشنیده است که فیلم چهارشنبه (فردا) اکران خواهد شد. او سپس توضیح داد که قرار شده است آخرین اصلاحات اعمال شود و بعد من فیلم را ببینم که ایا اصلاحات کافی است یا نه و آیا “اشکالات مورد نظر آقایان” در آن حل شده است یا خیر. او اضافه کرد که اگر فیلم با اصلاحات لازم آماده شود اکران خواهد شد.
باید یاد آوری کرد که طی دو هفته گذشته وزیر ارشاد تاکید داشت که این فیلم دیگر منعی برای اکران ندارد. با این حال بنظر می رسد

تهدیدهائی که در مورد استیضاح احتمالی او در مجلس ، از این سو و آن سو مطرح می شوند وی را مجبور کرده است که “اشکالات مورد نظر آقایان” را مورد توجه قرار دهد.

به گزارش ایسنا در نامه ای که توسط محمد رضا فرجی مدیر کل سینمای حرفه ای به “شورای صنفی اکران” فرستاده شده است، وی به اعلام نظر “کمیسیون های محترم فرهنگی و اصل نود مجلس شورای اسلامی” اشاره می کند که گویا خواستار انجام اصلاحات جدیدی شده اند.

در یکی دو ماه گذشته کسانی از نمایندگان مجلس، نویسندگان نشریات افراطی محافظه کار و حتی رئیس سازمان بسیج هنرمندان در موارد متعددی به احتمال اکران این فیلم اعتراض کرده و خواهان ممنوعیت اکران آن شده اند.

حسین قنادیان رئیس سازمان بسیج هنرمندان اساساً نگران رویدادها و رویکرد های حوزه معاونت هنری ارشاد است و مدعی است که این بخش را باید با دقت بیشتری رصد کرد. او حتی ادعا می کند که برخی از “محافل خاص هنری فتنه گران” از رویکرد وزارت ارشاد دچار “ذوق زدگی” شده اند. او می پرسد “چه اتفاقی افتاده است که ضد انقلاب طمع بسیاری در این وزارت ارشاد و فضای کنونی اش پیدا کرده است؟”

حمید رسائی نایب رئیس کمیسون اصل نود مجلس هم روز 14 مهر ماه در مصاحبه با رجانیوز مدعی شد که موضوع اصلی کمیسیون اصل نود رسیدگی به طرز کار ارشاد در اعطای مجوز به فیلم هاست.

باید یادآوری کرد که این فیلم در سی و دومین جشنواره فیلم فجر با وجود این که نامزد دریافت برخی جوایز شده بود اما در لحظات اخر اعلام شد که کارگردانش تصمیم گرفته است که از بخش مسابقه ای کنار رود. گفته می شود که اعلام این خبر پس از تهدیدید ها و حتی لشگر کشی بسیجیان برای بر هم زدن مراسم پایانی فستیوال انجام گرفت.

“عصبانی نیستم” داستان یک دانشجوی”ستاره دار” اخراجی است که برای فراهم آوردن حداقل شرایط زندگی تمرین می کند که “عصبانی” نباشد و دختر مورد علاقه اش “ستاره” را از دست ندهد.

در گفتگوئی با شهاب عموپور سینماگر مقیم فرانسه وی از درگیری های شتاب گرفته میان ارشاد و افراطیون مجلس خبر می دهد که نقش بازدارنده پر اهمیتی در خنثی کردن سیاست های جدید این وزارت خانه در باز گشائی فضای سینمائی کشور ایفا می کنند.

به‌روایت شهاب عموپور در کمیسیون دوازده نفره فرهنگی مجلس که نقشی تصمیم ساز و اندیشه ساز دارد و امر نظارت بر فعالیت های وزارت ارشاد برعهده آنست، شخصی حضور دارد که خودش اذعان می کند به این که در زمان انقلاب در فلان شهرستان سینما آتش می زده است. به‌عقیده شهاب عموپور کاری که در سی واندی سال پیش بدون وجهه قانونی انجام میگرفت الان همان آدم در مجلس اهرم قانونی را در اختیار دارد و بعنوان نماینده مردم آنچه را که سالیان سال در فکر خود پرورانده است اینک با پوشش قانونی به مرحله عمل در می آورد.

عموپور عقیده دارد که در دوران دولت قبلی نیاز کمتری به اعمال فشار نیروهای افراطی بود. چرا که در سازمان سینمائی سابق یک اداره ارزشیابی وجود داشت که فیلم ها را یا بشدت سانسور میکرد و یا اصلاً اجازه پخش نمی داد. تازه بخشی از سینماهای کشور هم در دست حوزه هنری بود که این نهاد هم برای خودش به داروغه ای تبدیل شده بود که خیلی از فیلم های مجوز گرفته را هم در سینماهای خودش نمایش نمی داد.

به این گفتگو گوش کنید.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates