هشدار نهاد سازمان ملل به کشورها درباره ارسال پارازیت
رادیوفردا: سازمان بينالمللی مخابرات، وابسته به سازمان ملل متحد، با صدور قطعنامه هشدارآمیزی از دولتهای عضو خود خواسته است تا محدوديتهای فنی و استانداردهايی را که برای انتشار امواج الکترومغناطيسی از نظر سلامتی مردم تصويب شده رعايت کنند.
وبسايت کمپين بينالمللی حقوق بشر در ايران روز چهارشنبه، ۲۸ آبان، گزارش داد که سازمان بينالمللی مخابرات، آیتیيو، اين قطعنامه را در کنفرانس اخير خود در شهر بوسان کره جنوبی تصويب کرده است.
در قطعنامه سازمان بينالمللی مخابرات، از دولتها خواسته شده است که در قالب همکاریهای منطقهای به تبادل اطلاعات و آموزش و کمک به اندازهگيری امواج و تاثير آنها بر سلامت شهروندان اقدام کنند.
به نوشته کمپين بينالمللی حقوق بشر در ايران، اين قطعنامه از آن جهت اهميت دارد که طی ماههای گذشته موضوع ارسال پارازيت بر روی شبکههای ماهوارهای و نقش اين امواج در به خطر انداختن سلامت شهروندان و افزايش احتمال ابتلا به سرطان، مورد توجه رسانهها و حتی مسئولان دولتي در ایران قرار گرفته است.
سازمان حفاظت محيط زيست ايران، در مهرماه سال جاری، با تاييد سرطانزا بودن امواج پارازيت، از کميته رسيدگی به وضعيت پارازيتها درخواست کرد تا از «روشهای ديگری» برای مقابله با به گفته اين سازمان «تهاجم فرهنگی» استفاده شود.
سعيد متصدی، معاون محيط زيست انسانی سازمان حفاظت محيط زيست، روز پنجشنبه، دهم مهر، به خبرگزاری ايرنا گفت که پيگيری مبحث مربوط به پارازيت ها و تاثير آن بر روی انسان، مصوبه کميته مشترکی بوده که جلسات آن با همکاری سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و در سطح وزير تشکيل شده است.
در روز ۲۲ مرداد، فراکسيون محيط زيست مجلس شورای اسلامی نيز در جلسهای به بررسی تاثير امواج پارازيت بر سلامت، محيط زيست و اختلالات مرتبط پرداخت.
کمالالدين پيرموذن، عضو هيئت رئيسه اين فراکسيون، پس از جلسه گفت که «مجموعه حاکميت بايد نسبت به امواج پارازيت اهتمام جدی داشته باشد» و تاکيد کرد که پارازيتها «برای سلامتی آحاد جامعه مضر است».
استفاده از ماهواره در ايران ممنوع است و نيروی انتظامی و ديگر ضابطان قضايی مانند بسيج در شهرهای مختلف کشور و در مقاطع زمانی متعدد، عملياتهای مختلفی را برای جمعآوری تجهيزات دريافت ماهواره از منازل مردم انجام میدهد.
ارسال پارازيت بر روی ماهوارهها با هدف جلوگيری از دريافت برنامهها توسط مردم نيز در تمام سالهای اخير بخش ديگری از برنامه جمهوری اسلامی بوده، هرچند رسما مسئوليت آن را بر عهده نگرفته است.
درباره تاثيرات جانبی پارازيتها، تاکنون گزارشهای متعددی در رسانههای ايران منتشر شده است.
پس از توفان خردادماه در تهران که خسارات زيادی بر جای گذاشت، سازمان هواشناسی ايران در گزارشی به مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که به دليل پارازيتها نتوانسته بود اين توفان را پيشبينی کند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.