وزیر اطلاعات ایران از بازداشت «سه عامل انتحاری» در نوار مرزی خبر داد
رادیوفردا: وزیر اطلاعات ایران از دستگیری سه نفر خبر داد که به گفته او قصد «انجام عملیات انتحاری» در ایام پایانی ماه صفر در هیاتهای مذهبی تهران را داشتند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، محمود علوی روز چهارشنبه سوم دی گفت که سه نفر از «سرکردگان» به گفته او «گروهکهای تروریستی»، در مرز ایران توسط هنگ مرزی دستگیر شدهاند.
وی افزود: «این سه نفر که دستگیر شدهاند قصد انجام عملیات انتحاری در ایام پایانی ماه صفر در هیاتهای مذهبی تهران را داشتند».
آقای علوی اشارهای به هویت افراد بازداشت شده و محل دقیق دستگیری آنها نکرده است.
وزیر اطلاعات ایران روز ۲۱ آبان نیز از دستگیری «افرادی» خبر داده بود که به گفته او، در روزهای ماه محرم امسال «قصد بمبگذاری» در شهر مذهبی قم را داشتهاند.
آقای علوی روز ۱۵ مهر نیز بدون اشاره به جزئیات، از کشف دو جلیقه انفجاری خبر داده و گفته بود که این جلیقهها برای انفجار در روز موسوم به قدس در ایران، آخرین جمعه ماه رمضان، در دو استان ایران تهیه شده بود.
وی در عین حال از «برخورد با گروه الفرقان و کشف و خنثیسازی محمولههای سنگین انفجاری» آنها خبر داده و گفته بود که این محموله قرار بوده «در یکی از شهرهای پرجمعیت و مقدس ایران منفجر شود».
بنا بر گزارشها، الفرقان یک گروه شبهنظامی فعال علیه حکومت ایران در استان سیستان و بلوچستان است. باشگاه خبرنگاران جوان سال ۹۱ در گزارشی نوشته بود که این گروه از سال ۷۵ اعلام موجودیت کرده است.
برخی از مقامات جمهوری اسلامی از فرامرزی بودن تعدادی از این گروهها خبر دادهاند که به گفته آنان در ماههای اخیر قصد بمبگذاری و «انجام عملیات انتحاری» در ایران را داشتهاند.
از جمله حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور ایران، روز ۲۹ مهر، گفته بود که «گروههای مسلح و چریکی که در منطقه ما نیستند به صورت پراکنده حملاتی انجام میدهند».
وی همچنین خبر داده بود که ۲۴ گروه برای «انجام عملیات انتحاری» قصد ورود به خاک ایران را داشتهاند، اما نیروهای ایرانی مانع ورود آنها شده و دو گروه را قبل از ورود به کشور «نابود» کردهاند.
مقامات امنیتی جمهوری اسلامی همچنین در ماههای گذشته از دستگیری عدهای از «عوامل گروه داعش» خبر دادهاند.
وزیر اطلاعات ایران پیش از این هم از دستگیری ۱۳۰ نفر از عوامل گروههای «تکفیری» در کشور خبر داده بود.
شروط فعالیت جریانهای سیاسی
وزیر اطلاعات ایران در ادامه سخنان روز چهارشنبه خود گفت: «جریانهای سیاسی کشور میتوانند با رعایت چهار شرط به فعالیت خود ادامه دهند. این چهار شرط شامل قبول داشتن اسلام، فعالیت کردن در چهارچوب نظام، قبول داشتن اصل ولایت فقیه و قبول رهبر معظم انقلاب در جایگاه ولی فقیه است».
آقای علوی اضافه کرد: «دولت یازدهم آغوش خود را به روی همه گروهها و طیفها گسترده است و کشور پیشرفت نمیکند مگر با اتحاد همه گروهها».
ابراهیم یزدی، دبیرکل نهضت آزادی ایران، روز ۲۸ آذر در نامهای با اشاره به انتشار مطلبی در وبسایت وزارت اطلاعات در تاریخ ۲۸ خرداد سال ۹۱، از آقای علوی، سوال کرده بود که اگر وزارت اطلاعات، تحت مدیریت او، تحلیلهای دولت سابق درباره اپوزیسیون ایران را قبول ندارد، «چه تغییراتی در این نگرش و رفتارهای مبتنی بر آن داده شده و نشانههای آن چیست؟»
وی همچنین با طرح سه پرسش از محمود علوی، وزیر اطلاعات، خواستار توضیح درباره اقدامات این وزارتخانه برای رفع حصر سران معترضان به انتخابات سال ۸۸، آزادی زندانیانِ عضو احزاب سیاسی و فعالیت دوباره احزاب اصلاحطلب شده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.