12.01.2015

اگر شارلی نیستید، لااقل آزاده باشید!

خودنویس: آشکار است که روشنفکر ایرانی با آن عقبه و کبکبه بهنودی شیعه‌اش نمی‌تواند شارلی شود. اما جناب علیزاده علاوه بر شارلی نبودن مطالعات کمی نیز دارند. شارلی نبودن ایشان پدیده‌ای شخصی است که به خود ایشان مربوط است اما مطالعات کم ایشان با توجه به مهمان بودن در رسانه‌ای پرمخاطب به نام بی‌بی‌سی فارسی مطلبی است که می‌توان آنرا به چالش کشید.

بی‌بی‌سی فارسی، در رخدادهای تروریستی پاریس نیز از واژه تروریست برای مهاجمان استفاده نکرد تا این رسانه همچنان بر سر حرف خود در مورد استفاده نکردن از تروریست و تروریسم باشد.

دیدگاه رسانه‌ها در موضع‌گیری تقریبا همسان بود، به غیر از بی‌بی‌سی که همچنان حرفه‌ای ماند و فقط رخداد را پوشش داد تقریبا همه رسانه‌ها حرفه‌ای ماندند و به همدردی و محکومیت این رخداد شوم تروریستی نیز پرداختند.

رسانه رقیب و کمتر مطرح (در مقایسه با بی‌بی‌سی فارسی) صدای آلمان در بخش فارسی خود اما غوغا کرد و دکتر فاروقی مدیر این رسانه با نوشتن رتوریکی این حملات را محکوم کرد و صدای آلمان هم تا توانست مهاجمان را تروریست و حملات را تروریستی نامید بدون اینکه در اصل و صحت اخبار خدشه‌ای وارد کند. صدای آلمان در بخش فارسی خود احتمالا از روشنفکر استفاده نمی‌کند.

اما علت و هدف نوشتن این یادداشت پرداختن به مسایل پاریس نیست، بلکه نحوه چیدمان و گزینش مهمانان توسط روسای بخش فارسی بی‌بی‌سی است. یکی از مهمانانی که گه‌گاه زینت بخش برنامه های بی‌بی‌سی فارسی است، علی علیزاده مدرس فلسفه و فعال سیاسی در لندن است. کاملا و به صورت اتفاقی همانند جناب آقای بهنود، مهاجرانی و… آقای علیزاده نیز روشنفکر می‌باشند(بخوانید شیعه).

جناب آقای علیزاده در فیس‌بوک [2] خود اعلام کردند که «چرا من چارلی نیستم»… البته کاملا مشخص است که ایشان «چارلی» و شارلی نیستند و نمی‌توانند باشند. آشکار است که روشنفکر ایرانی با آن عقبه و کبکبه بهنودی شیعه‌اش نمی‌تواند شارلی شود. اما جناب علیزاده علاوه بر چارلی نبودن مطالعات کمی نیز دارند. شارلی نبودن ایشان پدیده‌ای شخصی است که به خود ایشان مربوط است اما مطالعات کم ایشان با توجه به مهمان بودن در رسانه‌ای پرمخاطب به نام بی‌بی‌سی فارسی مطلبی است که می‌توان آنرا به چالش کشید.

آقای علیزاده در صفحه خود نوشته‌اند: «جهان غرب دوگانه‌ای را به صورت اجباری مقابل ما می‌گذارد: یا در کنار سازماندهندگان جنگ علیه ترور و یا در کنار آن‌ها. قربانیانِ قاتلان روان پریشی که ذهن بیمارشان از اسلام دست ساخت عربستان متحد غرب متاثر گشته این بار هزاران هزار مردم عادی موصل و بغداد نیستند. سفیدپوستانی در قلب پاریس‌اند. پس همه باید اعلام موضع کنند.
و در پاسخ می‌توان گفت که دست مریزاد روشنفکر ایرانی شیعه که اسلام ساخت عربستان را ام الفساد می‌داند و توگویی که اسلام شیعی (made in Iran) تنها راه سعادت بشر است و متحد غرب هم نیست و قاتل روانپریش با ذهن بیمار نیست.»

نکته خلاف واقع دیگری که آقای علیزاده بنا دارد با کلمات زیبا به ذهن مخاطب بچپاند، بلافاصله در دنباله جملات بالا می‌آید:
«همین طور باید تاکید کرد که آزادی بیان بی حد و حصر تنها تخیل روشنفکران جهان سومی از چیزی است که در غرب ذهنی آن‌ها می‌گذرد وگرنه در تمام کشورهای غربی آزادی بیان منتهی به تنفر میان گروه‌های اجتماعی امری قابل مجازات است. و باید به یاد آورد قتل عام سه سال پیش هفتاد و هفت نفر در نروژ را توسط اندرس برویک. قتل عامی که در نهایت با اعلام روان پریشی او پایان یافت و نه حمله‌ای به گفتاری که ذهن این روان پریش از آن ارتزاق کرده بود یا مسیحیتی که خود را معتقد به آن می‌دانست.»

مطلبی به نهایت کذب که علیزاده برهانش را بر اساس آن بنا نموده است. کشتار در نروژ  و قاتل آنرا به همراه عکس فاشیستی از وی منتشر نموده و کل غرب را به زیر سوال می‌برد که اندرش بهرینگ بریویک روان‌پریش اعلام شده و ذهن وی را ذهنی متاثر از مسیحیت. به راستی چه راحت می‌توان واقعیت را کتمان کرد؟ حناق که نیست؟ نه تروریست نروژی مسیحی بود و نه اینکه روانپریش اعلام شد. در تابستان دو سال پیش به عنوان انسانی سالم محاکمه شد و شدیدترین مجازات موجود در قوانین حقوقی نروژ یعنی به تحمل ٢١ سال زندان محکوم شد.

اما صحبتی کوتاه با آقای علیزاده و همفکرانش: اگر «چارلی» نیستید لااقل به گفته امام حسین‌تان آزاده باشید! از هر چیزی برای شارلی نبودن و کوبیدن غرب بهره نگیرید. روشنفکر بودن در کشوری و برای مردمی که یک اظهار نظر در فیس بوک حکمی برابر با قتل در غرب را دارد، افتخاری نیست.

ــــــــ

مطالب بلاگستان و کلیه مطالب رسیده از اعضا، معرف دیدگاه شخصی نویسندگان است نه سایت خودنویس.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates