19.01.2015

جهانگیری: ۲۲ میلیارد دلار نفتی به استانبول و دبی منتقل شده است

بی‌بی‌سی: معاون اول رئیس‌جمهوری ایران می‌گوید که در دولت قبلی، ۲۲ میلیارد دلار از درآمدهای ارزی ناشی از فروش نفت در طول چند ماه به دبی و استانبول منتقل شده است.

اسحاق جهانگیری، در یک نشست اقتصادی گفته است: “بر اساس تدبیر دولت گذشته و برای کنترل قیمت ارز، میلیارد‌ها دلار از پول کشور را در قالب حواله یا پول نقد به صرافی‌های دبی و استانبول فروختند و ظرف ۱۷ ماه، ۲۲ میلیارد دلار پول کشور به خارج صادر شد، در حالی که این رقم بسیار تعجب‌آور است.”

به گفته معاون اول رئیس‌جمهوری ایران، تاخیر در رسیدگی به پرونده خروج دلارهای نفتی به خارج کشور و پرونده‌های “سوءاستفاده” ۱۲ هزار میلیاردی و سه هزار میلیاردی، باعث می‌شود که “اعتماد عمومی مردم به عزم سه قوه برای برخورد با فساد اداری و مالی آسیب ببیند و متخلفان برای تکرار اقدام‌های خود جسور‌تر شوند.”

سال ۱۳۸۷ رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه از ورود ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ارز به ترکیه خبر داد، اما درباره منبع پول اظهارنظر نکرد. چند ماه بعد بعضی منابع ترکیه اعلام کردند که این مبلغ از ایران وارد ترکیه شده بود.

در ایران سه عضو نهضت آزادی با نوشتن نامه‌ای به نخست‌وزیر ترکیه خواستار بازگرداندن این سرمایه به ایران شده بودند در حالی که وزیر اطلاعات ایران اعلام کرده بود هیچ‌گاه این مبلغ از ایران خارج نشده است.

محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری ایران هم سال ۱۳۸۸ در سفرش به ترکیه، در پاسخ به سوال نفیسه کوهنورد، خبرنگار بی‌بی سی این موضوع را تکذیب کرد.
‘روسیاهی’ یک پرونده مالی

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری ایران همچنین دیروز در نشست فعالان بخش خصوصی، از چگونگی اجرای سیاست فروش نفت به بخش خصوصی انتقاد کرده و گفته است: “هیچ‌گاه فروش نفت به بخش خصوصی واقعی سپرده نشد در حالی که ۲ میلیاد و ۷۰۰ میلیون دلار ایران در اختیار فردی به نام بابک زنجانی قرار گرفت تا بین پیمانکاران فروش نفت توزیع کند.”

بابک زنجانی در حال حاضر در زندان است. درباره او اینجا بیشتر بخوانید.

اسحاق جهانگیری از اینکه بعد از یک سال این پول به خزانه دولت بازگردانده نشده، انتقاد کرده و گفته است: “اگر این پول به خزانه برنگردد، روسیاهی آن برای کشور باقی خواهند ماند.”

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates