اعتصاب همزمان هزاران معلم در چند شهر ایران
دویچهوله: طی روزهای گذشته هزاران تن از معلمان مقاطع مختلف تحصیلی در اقدامی هماهنگ دست به اعتصاب و تجمع زدند. اعتراض آموزگاران در شهرهای مختلف، به دنبال بیتوجهی مسئولان به وضعیت معیشتی آنها صورت گرفته است.
سایت خبری “کلمه” طی گزارشی از اعتصاب و تجمع هزاران معلم در استانهای مختلف از جمله استانهای تهران، البرز، سمنان، کردستان، فارس و آذربایجان غربی خبر داد.
بر اساس این گزارش به نقل از منابع خبری نزدیک به معلمان و خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، گزارش شده که در شهرهای شاهرود، قزوین، اسلامشهر، رباط کریم، شهر قدس، کرج، شهریار، شیراز، شاهرود، سقز، بانه، مریوان و چند شهر دیگر تجمعاتی شکل گرفته است.
اعتصابکنندگان در اقدامی هماهنگ، روزهای سهشنبه و چهارشنبه (۳۰ دی و۱ بهمن /۲۰ و ۲۱ ژانویه) در کلاسهای درس حاضر نشدند. این اقدام معلمان در پی نامههای اعتراضی اخیر آنان به مقامات عالی قوه مجریه و مقننه صورت گرفته است.
فرهنگیان: خواست ما رفع تبعیض است
در تاریخ (۸ دی / ۲۹ دسامبر) امسال جمعی از معلمان در نامهای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور مطالبات صنفی خود را مطرح کردند.
در این نامه با بیان اینکه معلمان از بیعدالتی و تبعیض خسته شدهاند آمده است: «تأمین هزینههای زندگی برای اکثر معلمین شاغل و بازنشسته غیرممکن است. زمانی که قیمت دلار از ۱۲۰۰ تومان به ۳۵۰۰ تومان و تورم هم به ۴۵ درصد رسید، قدرت خرید ما معلمین نصف و حتی به یک سوم کاهش یافت. هزینههایی که بنا بر اعلام اخیر بانک مرکزی در یک خانواده تهرانی ۳۵میلیون ریال و یک خانواده شهرستانی ۲۵میلیون ریال برآورد شده است.»
فرهنگیان در این نامه به عدم تصویب لایحه نظام رتبهبندی معلمان، به دلیل بار مالی در مجلس، اعتراض کردند. آنان این سؤال را مطرح کردهاند که چرا این طرح با وجود پرسنل زیاد پرستاران، بار مالی آن تأمین و اجرایی شد؟ چرا احتیاج به مجوز مجلس نداشت، اما طرح رتبهبندی معلمان دارد؟
آنها همچنین جویای علت تبعیض میان یک فوق لیسانس یا دکترای تخصصی در آموزش و پرورش با همنام خود در وزارت علوم شده و پرسیدهاند: «چرا میانگین حقوق این عزیزان در آموزش و پرورش ۱۵تا۲۰میلیون ریال با ۲۴ساعت موظف در هفته میباشد اما در آموزش عالی ۴۰ تا یکصد میلیون ریال با ۱۲ساعت موظف در هفته است؟»
در پایان این نامه فرهنگیان خواهان رفع تبعیض بین کارکنان تحت امر رئيس جمهور و اجرای سریعتر طرح رتبهبندی معلمان قبل از پایان سال و اعمال آن در حکم سال جاری شدند.
انتقاد از “برخوردهای سیاسی با مطالبات صنفی”
معلمان ناراضی در تاریخ (۲۳ دی/ ۱۳ ژانویه) سال جاری نیز با نوشتن طوماری با ۶ هزار امضا، رییس مجلس را مورد خطاب قرار دادند و مشکلات معیشتی خود را طرح کردند.
در این نامه آموزگاران، قوانینی چون قانون نظام هماهنگ پرداخت حقوق کارکنان دولت و قانون مدیریت خدمات کشوری را برای برقراری عدالت در پرداخت حقوق کارکنان دولت ناکارامد خواندند و علت این ناکارآمدی را “عدم عزم جدی مسئولان به رفع تبعیض و برقراری عدالت” دانستند.
همچنین در این نامه با تاکید بر این که معلمان کشور از تمجید جایگاه معلم خستهاند و از برخوردهای سیاسی با مشکلات صنفی و معیشتی ناراضیاند، آمده است: «امروزه معلمان کشور عموما زیر خط فقر به سر میبرند و این امر به منزلت آنها آسیب زده است.»
آموزگاران از نمایندگان مجلس خواستهاند که به دور از هرگونه شعار و رفتارهای تبلیغی و سیاسی، این بار با عزمی قاطع و راسخ، به خواستههای برحق جامعه فرهنگیان کشور مبنی بر تامین حقوقی که نیازهای یک زندگی شرافتمندانه را پاسخگو باشد، محقق کنند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.