نامه رحیمی نشاندهنده «دخالت دولت و قوه قضاییه» در انتخابات مجلس است
رادیوفردا: واکنشها به حکم محکومیت محمدرضا رحیمی، معاون اول رییس جمهوری پیشین ایران، و نامه او به محمود احمدینژاد همچنان ادامه دارد و یکی از نمایندگان مجلس گفته که این نامه، نشان دهنده دخالت دولت و قوه قضاییه در انتخابات مجلس است.
به گزارش سایت تابناک، هادی دواتگری، روز پنجشنبه، ۹ دی، با اشاره به نامه آقای رحیمی، اظهار داشت: «در جایی که گفته شده کمیتههایی برای هماهنگی انتخابات تشکیل میشود، نشان میدهد، دولت در انتخابات دخالت داشته است».
محمدرضا رحیمی روز پنجم بهمن در نامه به محمود احمدینژاد با اشاره به تشکیل کمیتهای متشکل از «برخی چهرههای اصولگرا» برای جمعآوری کمکهای «غیر دولتی» قبل از انتخابات مجلس هشتم، نوشته بود: «در میان افراد کمک کننده فردی به نام “جابر ابدالی” که از سوی برخی نمایندگان مجلس و مقامات قضایی و اجرایی به اینجانب معرفی شده بود، برای کمک اعلام آمادگی نمود».
به گفته آقای رحیمی، جابر ابدالی مجموعاً یک میلیارد و دویست میلیون تومان «به قریب ۱۷۰نفر از کاندیداهای مجلس هشتم پرداخت کرده است» که اسناد و کپی چکهای صادره «در پرونده ثبت و ضبط است».
آقای دواتگری با اشاره به این بخش از نامه محمدرضا رحیمی تصریح کرد: «کسی نمیتواند از دستگاه قضا در انتخابات ورود کند؛ این افراد چه کسانی هستند و یا مقامات اجرایی اشاره شده چه کسانی هستند و چه سمتهایی داشتند؟»
این نماینده مجلس با بیان اینکه در نامه آقای رحیمی «ارکان حاکمیتی» زیر سوال رفته است، گفت که باید دادستان از آقای رحیمی «بازخواست» کند.
کسی نمیتواند از دستگاه قضا در انتخابات ورود کند؛ این افراد چه کسانی هستند و یا مقامات اجرایی اشاره شده چه کسانی هستند و چه سمتهایی داشتند؟
هادی دواتگری، نماینده مجلس نهم
وی اضافه کرد: «اکنون پرسش ما این است که آقای رحیمی به عنوان رییس دیوان محاسبات چه ارتباطی داشته که مدیریت و مهندسی انتخابات مجلس هشتم را داشته باشد، در حالی که حق ندارد این کار را از جایگاه ریاست دیوان انجام دهد».
انتخابات مجلس هشتم در سال ۱۳۸۶ برگزار شد و محمدرضا رحیمی در زمان برگزاری این انتخابات رییس دیوان محاسبات، وابسته به مجلس شورای اسلامی، بود. اصولگرایان اکثریت کرسیهای این مجلس را از آن خود کردند.
دواتگری از قصد خود برای تحقیق و تفحص درباره نامه آقای رحیمی خبر داده و گفته است: «البته شاید این را بگویند که مجلس نمیتواند در پرونده قضایی تحقیق و تفحص کند، ولی این پرونده دو بعد دارد و ما میخواهیم بدانیم مقامات قضایی و اجرایی یا نمایندگان که در اینجا وجود دارند چه کسانیاند».
عابد فتاحی، نماینده ارومیه در مجلس، نیز درباره پرداخت پول به ۱۷۰ کاندیدای انتخابات مجلس هشتم از سوی جابر ابدالی گفت: «اگر… افرادی وجود داشته باشند که بتوانند با دادن پولهای هنگفت مسیر خانه ملت را تغییر دهند و ترکیب سیاسی مجلس را به وسیله رانت و پول تعیین کنند،… این موضوع یک فاجعه عظیم است».
نادر قاضیپور، دیگر نماینده ارومیه در مجلس تصریح کرد: «مرتضوی زمانی که زمین میخورد گفت که به نمایندگان پول دادم، رحیمی هم همین موضوع را مطرح کرده است».
سعید مرتضوی، رییس سابق سازمان تامین اجتماعی، ۱۹ آذر پارسال در نامهای به رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفته بود که ۲۸۵ نفر از نمایندگان مجلس هشتم کارت هدیه و بن خرید این سازمان را دریافت کردهاند.
آقای قاضیپور در مصاحبهای با خبرگزاری ایرنا، گفت: «اگر واقعا چنین حرفهایی درست است، پس چرا اسامی نمایندگانی را که پول گرفتهاند منتشر نمیکنند».
کمالالدین پیرموذن، نماینده اردبیل در مجلس روز هشتم دی از تهیه نامهای خطاب به علی لاریجانی، رییس مجلس، خبر داد که بر اساس آن، باید اسامی ۱۷۰ کاندیدای انتخابات مجلس هشتم که به گفته رحیمی از جابر ابدالی «پول گرفته بودند»، فاش شود.
ساعاتی پس ازانتشار این خبر، خبرگزاری فارس گزارش داد که این نامه در همان ساعات ابتدایی جمعآوری امضاء، توسط تهیهکنندگان از دستور کار خارج شده و حتی به گفته یکی از نمایندگان، «توسط متولیانش پاره شدهاست».
در ادامه واکنشها به نامه آقای رحیمی، داریوش قنبری، نماینده سابق مجلس نیز در مصاحبهای با روزنامه شرق گفت که «۱۰۰ نماینده مجلس» در جریان استیضاح علی کردان از آقای رحیمی چکهای پنج میلیون تومانی را «تحت عنوان کمک به مساجد» گرفتند.
درآبان سال ۸۷ تعدادی از نمایندگان مجلس، عباسی، مدیر کل دفتر دولت محمود احمدینژاد در پارلمان، را متهم کردند که با پرداخت چکهاى پنج میلیون تومانى در قالب کمک به مساجد، اقدام به دریافت امضاء از نمایندگان براى پس گرفتن استیضاح علی کردان، وزیر کشور کرده است.
علی اصغر زارعی، نماینده تهران در مجلس، نیز گفت که به دلیل این کار آقای عباسی به او سیلی زده است. رییس مجلس نیز اعلام کرد که آقای عباسی از مجلس اخراج شده است.
صادق زیباکلام، استاد دانشگاه، نیز در مصاحبهای با خبرگزاری ایسکانیوز تصریح کرد: «رحیمی هرچه قدر پول برداشت کرده برای اینکه حمایت اصولگرایان داخل و بیرون مجلس را برای احمدینژاد بخرد خرج کرده است».
وی افزود: «نکته جالب این است که اصولگرایان به گونهای رفتار میکنند که اصلا گویا آنها نبودند که قدرت را در آن هشت سال در دست داشتند و در بین اصولگرایان ذرهای احساس مسئولیت و پاسخگویی وجود ندارد».
تعدادی از نمایندگان مجلس ایران از جمله علیرضا زاکانی و محمد دهقان در روزهای گذشته ضمن تکذیب اصولگرا بودن آقای رحیمی، مدعی شدهاند که محکومیت وی، به دلیل شکایت اصولگرایان بودهاست.
اصولگرایان به گونهای رفتار میکنند که اصلا گویا آنها نبودند که قدرت را در آن هشت سال در دست داشتند و در بین اصولگرایان ذرهای احساس مسئولیت و پاسخگویی وجود ندارد
صادق زیباکلام، استاد دانشگاه تهران
به گزارش خبرگزاری ایلنا، محمدرضا عارف، معاون اول محمد خاتمی، رییس جمهوری اسبق ایران، نیز روز پنج شنبه در کنگره حزب مردمسالاری گفت: «کسانی که برای آنها در سالهای گذشته جایگاهی به مانند پیامبران الهی برای آنها درست شده بود امروز میبینیم که امروز به چه حال و روزی افتادهاند».
مصطفی کوابیان، دبیرکل حزب مردمسالاری نیز در کنگره این حزب تصریح کرد: «آنها که مقابل جمله رحیمی که گفت به نام خدا و به نام احمدینژاد، سکوت کردند حالا امروز میگویند که اساسا گویا رحیمی اصلاحطلب بوده است».
محمدرضا رحیمی سال ۸۵ و در زمان ریاست خود بر دیوان محاسبات اعلام کرده بود که فردی در سوریه به او گفته است «اگر قرار بود پیامبر دیگری انتخاب شود، محمود احمدینژاد میتوانست آن پیامبر باشد».
آقای رحیمی سال ۹۱ در ابتدای یک سخنرانی گفته بود: «به نام خدا و به نام مقام معظم رهبری و به نام رییس جمهور».
وی پس از اعتراضها به سخنانش با انتشار بیانیهای عذرخواهی کرد و بیان این سخنان را «اشتباه لفظی و سهوی»، به دلیل فشردگی برنامهها دانست.
پیام برای این مطلب مسدود شده.