«عقب نشينی» دولت روحانی از حذف يارانه افراد با درآمد بالای ۲.۵ ميليون تومان
رادیوفردا: یک عضو کمیسیون تلفیق مجلس روز پنج شنبه ۱۶ بهمن خبر داد که دولت از نظر قبلی خود درباره موافقت با حذف خانواده افراد با درآمد بالای دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ماه، از فهرست یارانه بگیران «عقب نشینی» کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، اسماعیل جلیلی پیشبینی کرد که در صحن علنی مجلس، «پیشنهاد بازگشت به لایحه دولت» تصویب و بر آن اساس به همه مردم یارانه نقدی پرداخت شود.
کمیسیون تلفیق مجلس در مصوبهای دولت را موظف به پرداخت یارانه به افراد با درآمد کمتر از دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ماه کرده است.
در صورت تصویب نهایی این مصوبه، درآمد کمتر از دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ماه باید توسط سازمان هدفمندی یارانهها «احراز» شود.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس در سخنان خود با اشاره به «موافقت» نماینده دولت با این مصوبه افزود که اظهارات اسحاق جهانگیری، معاون اول رییسجمهوری، در جلسه با کمیسیون تلفیق «به گونهای بود که دولت با این پیشنهاد موافق نیست».
به گفته آقای جلیلی، دولت معتقد است که این پیشنهاد «فاقد استدلال منطقی» است و امکان اجرای آن وجود ندارد.
وی تصریح کرد: «بر هم زدن نحوه اقدام فعلی بدون در نظر گرفتن شرایط اجرایی آن، هزینههای اجتماعی را افزایش خواهد داد».
آقای جلیلی همچنین گفت که پیشنهاد کمیسیون تلفیق مجلس حتی در صورت تصویب نهایی ممکن است که مانند سال گذشته از سوی دولت اجرا نشود.
کمیسیون برنامه و بودجه مجلس روز ۱۶ مهر در گزارشی اعلام کرده بود که دولت، این مصوبه قانون بودجه سال ۹۳ برای تصویب دستورالعمل تعیین خانوارهای واجد شرایط دریافت یارانه نقدی را اجرا نکرده است.
آقای جلیلی در ادامه سخنان خود گفت: «با توجه به مخالفت دولت با این پیشنهاد، ممکن است در صحن علنی مجلس پیشنهاد بازگشت به لایحه دولت به تصویب برسد که بر آن اساس به همه اقشار جامعه، پرداخت نقدی انجام خواهد شد».
دولت حسن روحانی در لایحه پیشنهادی بودجه ۹۴ یک بندِ بودجه سال ۹۳ که دولت را موظف به شناسایی و حذف دهکهای پردرآمد از فهرست یارانهبگیران میکرد، حذف کرده است.
طرح پرداخت یارانهها در ایران از دولت دوم محمود احمدینژاد آغاز شد و در این مدت چگونگی اجرای آن به یکی از مهمترین چالشهای اقتصادی دولت تبدیل شدهاست.
بیش از ۷۳ میلیون نفر از جمعیت ۷۷ میلیونی ایران برای دریافت یارانه ثبت نام کردهاند.
رییسجمهوری ایران ۱۵ بهمن در سخنانی، پرداخت یارانهها را «موقتی» دانست و گفت: «یارانهها همیشگی نیست و تلاش بر این است که یارانه به سمت حاملهای انرژی و تولید هدایت شود».
پیش از این برخی از مقامهای دولت آقای روحانی، مدیران دولت گذشته و نمایندگان مجلس به نحوه پرداخت یارانههای نقدی انتقاد کرده بودند.
عبدالرضا مصری، وزیر رفاه در دولت محمود احمدینژاد، روز ۲۰ آذر گفته بود: با یارانه نقدی که در این سالها به همه مردم پرداخت شد، میتوانستیم «۲۵ پالایشگاه ۱۵۰ هزار بشکهای» در کشور احداث کنیم.
حسین مرعشی، معاون رییس جمهوری در دولت محمد خاتمی، نیز روز ۲۱ شهریور، یارانه نقدی را «معضلی برای اقتصاد کشور» خوانده و گفت که میزان این یارانهها ۳۰ درصد بیشتر از اعتبارات عمرانی است.
اما با وجود این انتقادها و کسری بودجه، دولت حسن روحانی همچنان به پرداخت یارانههای نقدی به مردم ادامه میدهد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.