جیش العدل: ۱۸ تن از نیروهای سپاه قدس را به اسارت گرفتیم
دویچهوله: گروه “جیش العدل” با انتشار بیانیهای در سایت “عدالت نیوز” ادعا کرد که ۱۸ تن از نیروهای سپاه قدس را به “اسارت” گرفته است. مسئول روابط عمومی قرارگاه قدس این خبر را تکذیب کرد.
سازمان افراطی “جیش العدل” روز یکشنبه (۲۹ فروردین/۱۹ آوریل) با صدور بیانیهای اعلام کرد یک گروه از این سازمان در منطقه نصرت آباد با اجرای کمین موفق شدند سه دستگاه خودروی حامل افراد وابسته به “سپاه قدس” را در منطقه تله سیاه متوقف و تمام سرنشینان خودروها را به “اسارت” بگیرند.
در بیانیه “جیش العدل” همچنین آمده است که در پی درگیری نیروهای این سازمان با “سپاه قدس” شماری از افراد سپاه موفق به فرار شدند، اما ۱۸ تن از آنان به پایگاه این سازمان انتقال یافتند. جیش العدل در پایان بیانیه خود آورده است که در این درگیری دو تن از نیروهای این سازمان نیز زخمی شدهاند.
بیشتر بخوانید: قتل سه مامور نیروی انتظامی در سیستان و بلوچستان
خبر گروگانگیری ۱۸ تن از نیروهای “سپاه قدس” برای نخستین بار از سوی کانال “العربیه” انتشار یافت. العربیه این سازمان را “یکی از تشکیلات مسلح و مخالف رژیم ایران” معرفی کرده است.
قاسم حسنزاده، مسئول روابط عمومی قرارگاه “قدس” خبر گروگان گرفته شدن نیروهای سپاه قدس توسط جیش العدل را رد و آن را “کذب محض” اعلام کرد. سایت “آرمان کرمان” به نقل از حسنزاده روز دوشنبه (۳۱ فروردین/۲۰ آوریل) نوشت: ‹‹این خبر که توسط گروه تروریستی جیش العدل و شبکهی العربیه منتشر شده است هیچ صحتی ندارد و هیچ درگیریای در این منطقه رخ نداده است.››
دیگر مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران درباره انتشار خبر درگیری نیروهای سازمان جیش العدل با سپاه و “اسارت ۱۸ تن از اعضای سپاه قدس” واکنشی نشان ندادهاند.
جیش العدل سال پیش هم ۵ مرزبان ایرانی را به گروگان گرفته بود
جیش العدل سال پیش هم ۵ مرزبان ایرانی را به گروگان گرفته بود
این اولین بار نیست که سازمان جیش العدل دست به گروگانگیری میزند.
جیش العدل پس از فروپاشی گروه “جندالله” تأسیس شد. “جیش العدل” (ارتش عدل) گروهی شبهنظامی است که با جمهوری اسلامی به مبارزه مسلحانه میپردازد. مقامهای جمهوری اسلامی، اعضای جیش العدل را “اشرار و تروریستهای مسلح” میخوانند و پاکستان را متهم میکنند که به پناهگاهی امنی برای آنها تبدیل شده است.
از سوی دیگر خبرگزاری فارس در تازهترین گزارش خود از کشته شدن نفر دوم و سخنگوی سازمان جیش العدل خبر داده است. براساس این گزارش ترکمان زهی در تاریخ ۱۸ فروردین ۱۳۹۴ در شهر کراچی پاکستان توسط افراد ناشناس مسلح مورد حمله قرار گرفته و کشته شده است. فارس مینویسد: «تاکنون هیچ گروهی مسئولیت قتل این تروریست را به عهده نگرفته است».
منابع خبری جیش العدل نیز در خصوص کشته شدن ترکمان زهی خبری منتشر نکردهاند. فارس اما مینویسد: “مسئولان و مقامهای امنیتی کشورمان نیز کشته شدن ترکمان زهی را تایید کردهاند”.
عبدالحمید: اهل سنت ایران مخالف ترور و خشونت هستند
بازگشت ترور و خشونت سبب نگرانی علما و روحانیان سنی بلوچ نیز شده است. مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در گفتوگوی اختصاصی با دویچه وله (۱۳ آوریل/۲۴ فرودین) تاکید کرد که وی مخالف هرگونه ترور و ناامنی در استان سیستان و بلوچستان است.
بشنوید: گفتوگو با مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان
عبدالحمید در گفتوگو با دویچه وله (فارسی) همچنین خاطرنشان کرد که علما و جامعه اهل سنت آمادهاند به دولت کمک کنند. وی در این رابطه توضیح میدهد: «ما موضعگیری کردیم در مقابل این مسائل و این موضعگیری ما در منطقه تاثیر دارد. از طریق مشاوره مردمی هم ما میتوانیم کسانیرا که میخواهند اینجا ناامنی درست کنند تحت فشار قرار بدهیم که کشتار نکنند.››
استان سیستان و بلوچستان پهناورترین استان ایران است و در مجموع بیش از ۱۱ درصد وسعت کشور را در بر میگیرد. این استان ۱۱۰۰ کیلومتر با کشورهای پاکستان، افغانستان هم مرز است و حدود ۳۰۰ کیلومتر با دریای عمان مرز آبی دارد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.