روایت علوی از احضارهای وزارت اطلاعات: از افراد میخواهیم در دام دشمن نیفتند
رادیوفردا: وزیر اطلاعات ایران میگوید که احضار افراد توسط این وزارتخانه «در کمال احترام، در محیطی شایسته صورت می گیرد» و از افراد احضار شده خواسته میشود «در دام دشمن» نیافتند.
بر اساس گزارش وب سایت «فراز نو» که در وب سایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی نیز باز نشر شده است، محمود علوی با انتقاد از رفتارهای دولت قبل، افزود: «ما برای تامین امنیت، همچون گذشته به سراغ زندگی شخصی مردم نمیرویم… اسلام این حق را به ما نمیدهد که برای ایجاد امنیت وارد حریم شخصی افراد شویم».
همچنین به گزارش خبرگزاری تسنیم، آقای علوی شامگاه سه شنبه ۱۵ اردیبهشت در کرج تاکید کرد که وزارت اطلاعات «نیتخوانی نکرده و برای مردم ایجاد مزاحمت نمیکند».
وی تصریح کرد: «در دولت قبل اگر انتقادی میکردیم فورا برچست ضد انقلاب به ما چسبیده میشد و این راه انتقاد را میبندد».
پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی اگر چه برخی از فعالان سیاسی و مدنی از کمتر شدن برخوردهای وزارت اطلاعات با آنان خبر دادهاند، اما در عین حال برخی از گزارشها حاکی از ادامه «احضار، بازجویی و تهدید» فعالان سیاسی و مدنی توسط این وزارتخانه است.
از جمله در آخرین مورد، کانون نویسندگان ایران در روزهای گذشته به احضار و بازجویی بکتاش آبتین، شاعر و مستندساز عضو این کانون، اعتراض کرده است.
به گفته این کانون، بکتاش آبتین درباره فعالیتهای ادبی و سینماییاش چندین روز بازجویی شده است.
همچنین بنا به گزارشها، سه شنبه اول اردیبهشت پنج مامور وزارت اطلاعات به خانه بکتاش آبتین رفته و ضمن تفتیش منزل او بیش از هزار فیلم، عکسهای خانوادگی، موبایل، لپ تاپ و اسناد کانون نویسندگان ایران را ضبط کردهاند.
وبسایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، نیز پنجم شهریور ۹۳ از «نقش» وزارت اطلاعات دولت حسن روحانی در «احضار و تهدید فعالان مدنی» خبر داده بود.
علی یونسی، وزیر اطلاعات در دولت محمد خاتمی، پیش از این گفته بود که هنوز وزارت اطلاعات به «تسخیر» دولت حسن روحانی در نیامده است.
آقای یونسی ۱۴ مهر ۹۳ گفت منظورش از واژه «تسخیر» این بوده که دولت هنوز وزارت اطلاعات را به طور کامل «در دست» نگرفته است.
وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد شدید از کسانی که به گفته او دولت را «تخریب» میکنند، افزود که آنها «بولتنهای دروغین ساخته و در اختیار ائمه جمعه میگذارند».
وی اضافه کرد: «مشخص نیست که آنها با چه مجوز شرعی دست به چنین اعمالی میزنند. مگر غیر از این است که دولت اسلامی باید با روشهای شرعی حفظ شود».
آقای علوی ۲۰ بهمن ۹۳ نیز گفته بود: «اکنون بولتنهایی به دست ما میرسد که مرتبط با ما است و دروغ ۱۰۰ درصد است».
برخی از وزیران دولت حسن روحانی نسبت به «انتشار اخبار و گزارشهای منفی» در قالب بولتنهایی که به مراجع تقلید، شخصیتهای جمهوری اسلامی و نهادهای نظامی و دولتی فرستاده میشود، اعتراض کردهاند.
از جمله علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۱۶ تیرماه ۹۳ گفته بود که این بولتنها از طرف برخی نهادهایی تهیه میشود که از بودجه دولتی استفاده میکنند، «ولی سر تا پایشان دروغ میگویند».
وزیر اطلاعات ایران در سخنان خود همچنین از «بمبگذاری در شیراز در روز قدس» و «بمبگذاری در زاهدان و مشهد» به عنوان «توطئههای دشمن» نام برد که توسط این وزارتخانه «خنثی» شده است.
آقای علوی روز ۲۱ آبان ۹۳ نیز از دستگیری «افرادی» خبر داده بود که به گفته او، در روزهای ماه محرم همان سال «قصد بمبگذاری» در شهر مذهبی قم را داشتهاند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.