آستان قدس بعد از “مهابقدس” و “صبا”، کنترل “مپنا” را نیز در اختیار گرفت
تقاطع: “آستان قدس رضوی” بعد از “مهابقدس” و “صبا”، گروه “مپنا”، دیگر شرکت بزرگ فعال در حوزهی آب و برق ایران را نیز در اختیار خود گرفت. سرمایه فعلی “مپنا” رقمی در حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان برآورد میشود.
به نوشتهی خبرگزاری “ایسنا”، به دنبال پایان یافتن دورهی دوساله هیات مدیرهی “مپنا”، مجمع عمومی این شرکت روز ۲۰ اردیبهشتماه (۱۰ می) برگزار شد و طی آن، شرکتهای “سرمایهگذاری صنایع برق و آب صبا”، “مدیریت سرمایه کرامت”، “شرکت بینالمللی تدبیر توسعه سرمایه رضوی”، “سرمایهگذاری ملی ایران” و “سرمایهگذاری سهام عدالت استان گلستان” به عنوان پنج عضو حقوقی هیات مدیره “مپنا” معرفی شدند.
از میان این پنج شرکت، سه شرکت “سرمایهگذاری صنایع برق و آب صبا”، “مدیریت سرمایه کرامت”، و “تدبیر توسعه سرمایه رضوی” به “آستان قدس رضوی” تعلق دارند که اکثریت هیات مدیرهی “مپنا” را در اختیار این هلدینگ اقتصادی تحت نظر رهبر جمهوری اسلامی قرار میدهد.
شرکت “مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران” (مپنا) بعد از دو شرکت “مهاب قدس” و “سرمایهگذاری آب و برق صبا” که آنها نیز تحت کنترل آستان قدس قرار دارند، سومین شرکت بزرگ فعال در زمینه نیرو در ایران به شمار میرود.
بر اساس اطلاعات موجود در وبسایت رسمی “مهاب قدس”، تمامی سهام این شرکت به پنج شرکت “عمران رضوی”، “آستان مقدس حضرت معصومه”، “آستان قدس رضوی”، “شرکت بینالمللی تدبیر توسعه سرمایه رضوی” و “شرکت بینالمللی رشد سرمایه رضوی” تعلق دارد.
وزارت خزانهداری امریکا در آگِست سال ۲۰۱۰ (مرداد ۱۳۸۹) این شرکت را به دلیل فعالیتهایش برای ساخت نیروگاه در ایران مشمول تحریم قرار داد.
اطلاعات موجود در وبسایت شرکت “سرمایهگذاری آب و برق صبا” نیز نشان میدهد که ۴۹/۹ درصد سهام این شرکت که اکثریت آن به شمار میرود، در اختیار شرکت سهامی “مهاب قدس” است.
شرکت “مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران” (مپنا) در مرداد ماه سال ۱۳۷۲ خورشیدی توسط وزارت نیروی جمهوری اسلامی تاسیس شد و تا کنون نزدیک به ۱۰۰ پروژه به ارزش تقریبی بیش از ۳۰ میلیارد یورو را به انجام رسانده است.
نیروگاه جنوب اصفهان، نیروگاه گازی فارس، پتروشیمی خارک، پروژه توسعه فاز یک پارس جنوبی، نیروگاه سیکل ترکیبی کهنوج، نیروگاه گازی شاهرود، نیروگاه زاگرس کرمانشاه، و نیروگاه حرارتی-خورشیدی یزد از دیگر پروژههای در دست اقدام “مپنا” محسوب میشوند.
این شرکت علاوه بر مدیریت، ساخت و اجرای پروژههای نیروگاهی، در صنایع نفت و گاز و نیز حمل و نقل ریلی نیز حضور دارد و همچنین دامنهی فعالیتهای خود را به خارج از مرزهای ایران نیز گسترش داده است به طوری که طبق اطلاعات موجود در وبسایت رسمی آن، احداث “نیروگاه گازی الصدر” و “پروژه حیدریه” در شهر نجف از جمله پروژههای این شرکت در کشور عراق به شمار میروند.
“آستان قدس رضوی” با بیش از پنجاه شرکت اقتصادی و پانزده موسسه و بنیاد فرهنگی و اجتماعی در شهر مشهد، زیر نظر “تولیت” آرامگاه امام هشتم شیعیان اداره میشود. این “تولیت” بعد از انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ با حکم روحالله خمینی، رهبر پیشین حکومت ایران در اختیار عباس واعظ طبسی قرار گرفت که این حکم در زمان علی خامنهای، رهبر کنونی جمهوری اسلامی نیز تمدید شد. واعظ طبسی ۸۰ ساله عضو مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی است و مدیریت عالی “حوزه علمیه خراسان” را نیز بر عهده دارد.
این “بزرگترین هلدینگ اقتصادی شرق کشور” از جمله نهادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی است که از پرداخت مالیات به دولت معاف هستند. به تازگی، مجلس شورای اسلامی، در جریان تصویب لایحهی بودجهی سال ۱۳۹۴ کشور تصویب کرد که مالیاتهای اخذشده از شرکتهای تابعه “آستان قدس رضوی” برای خرج در این “آستان” هزینه شوند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.