جیبوتی اجازه فرود هواپیمای ایرانی را نداد
دویچهوله: سازمان هلال احمر ایران میگوید که جیبوتی به هواپیمای امدادرسان این سازمان اجازه نداده در این کشور فرود بیاید. به گفته مقامات ایرانی این هواپیما که به ایران بازگشته، حامل ۲۰ تن کمک برای مردم یمن بوده است.
محمد شهاب الدین محمدیعراقی، معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر ایران روز شنبه دوم خرداد (۲۳ مه) به خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) گفت که جیبوتی به هواپیمای کمکرسان ایرانی مجوز فرود نداده است.
به گفته او، هواپیمایی شامل ۲۰ تن مواد کمکی برای مردم یمن هفته گذشته به سمت جیبوتی پرواز کرد که با وجود هماهنگیهای صورت گرفته با سازمان ملل متحد و برنامه جهانی غذا، اجازه فرود هواپیما در جیبوتی صادر نشد.
محمدی عراقی تصریح میکند که هواپیما هماکنون در بندر چابهار فرود آماده و وزارت امورخارجه ایران در حال رایزنی برای گرفتن مجوز پرواز هواپیما به جیبوتی است.
امداد رسانی یا کشمکش سیاسی؟
پیش از این، ایران یک کشتی کمکرسان به سمت یمن فرستاده بود که با مخالفت عربستان سعودی قرار شد بارش را در جیبوتی به مقامات سازمان ملل تحویل دهد تا در اختیار مردم یمن قرار بگیرد.
[پیشتر عربستان سعودی با بمباران فرودگاه صنعا از نشستن یک هواپیمای ایران جلوگیری کرده بود]
پیشتر عربستان سعودی با بمباران فرودگاه صنعا از نشستن یک هواپیمای ایران جلوگیری کرده بود
خبرگزاری رویترز روز جمعه (۱ خرداد/ ۲۲ مه) به نقل از سخنگوی نهاد “برنامه جهانی غذا”، وابسته به سازمان ملل گزارش داد، محموله کشتی ایرانی قرار است در جیبوتی تخلیه و توسط این نهاد به یمن انتقال داده شود.
کشتی “شاهد” ۲۱ اردیبهشت، بندرعباس را به مقصد بندر حدیده ترک کرد تا آنگونه که مسئولان جمهوری اسلامی میگویند کمکهای انساندوستانه جمعیت هلال احمر این کشور را به مردم یمن برساند.
خبرهای ضد و نقیضی درباره همراهی این کشتی باربری توسط دو ناو جنگی ایرانی منتشر شده بود که ابهامها در مورد آن برطرف نشد.
ادامه بحران در یمن
ائتلاف نظامی شماری از کشورهای عربی به رهبری عربستان از ششم فروردین ماه حمله هوایی گستردهای علیه شورشیان حوثی و نیروهای وفادار به عبدالله صالح، رئیسجمهور سابق یمن آغاز کرده است که بخشهای بزرگی از این کشور از جمله پایتخت صنعا را در اختیار دارند.
عربستان و متحدانش هدف از حمله نظامی به شورشیان یمن را بازگرداندن عبد ربه منصور هادی، رئیسجمهور یمن به قدرت عنوان میکنند که هماکنون در عربستان به سر میبرد.
بنا به گزارشها در جریان حمله عربستان سعودی و متحدانش به یمن بیش از ۱۶۰۰ نفر جان خود را از دست دادهاند که به گفته سازمانهای مدافع حقوق بشر بخش قابل توجهی از این قربانیان زن، کودک و افراد غیر نظامی هستند.
بر اساس همین گزارشها به دلیل کمبود سوخت، بسیاری از آمبولانسها از امدادرسانی به شهروندان آسیبدیده ناتواناند و کمبود مواد غذایی و آب آشامیدنی در مناطق درگیری جان شهروندان را تهدید میکند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.