نیروهای امنیتی مانع نشست مطبوعاتی هیات پارلمانی اروپا در تهران شدند
دویچهوله: کنفرانس مطبوعاتی هیات پارلمانی اروپا با خبرنگاران خارجی، از سوی نیروهای انتظامی و امنیتی لغو شد. قرار بود این نشست در هتل اسپیناس انجام گیرد. سرپرست هیات در واکنشی اعتراضی، مصاحبه خود با “پرستیوی” را بههم زد.
المار بروک، رئیس کمیسیون روابط خارجی پارلمان اروپا، در پی تنش با نیروهای امنیتی ایران از مصاحبه با شبکه ایرانی پرس تیوی خودداری کرد
المار بروک، رئیس کمیسیون روابط خارجی پارلمان اروپا، در پی تنش با نیروهای امنیتی ایران از مصاحبه با شبکه ایرانی “پرس تیوی” خودداری کرد
نشست مطبوعاتی هیات پارلمانی اتحادیه اروپا با روزنامهنگاران خارجی که قرار بود ظهر یکشنبه ۱۷ خرداد برگزار شود، با دخالت نیروهای امنیتی لغو شد. خبرگزاری آلمان مینویسد المار بروک، سرپرست این هیات، از گفتوگو با خبرنگاران حتی در خارج از هتل نیز منع شد.
خبرگزاری فرانسه مینویسد به روزنامهنگاران خارجی حاضر دربرابر هتل اسپیناس گفته شده که مجوز برگزاری کنفرانس را ندارند و نشست پیشاپیش با مسئولان هتل هماهنگ نشده است.
المار بروک، سیاستمدار آلمانی و رئیس کمیسیون روابط خارجی پارلمان اروپا نیز در واکنش اعتراضی، مصاحبه برنامهریزی شده با شبکه تلویزیونی “پرس تیوی”را لغو کرد. پرس تیوی، شبکه انگلیسی زبان تلویزیون دولتی ایران است.
نیروهای امنیتی همچنین مانع ورود گزارشگران تلویزیونی به هتل اسپیناس شده و دوربینهای فیلمبرداری و عکاسی آنها را با تهدید گرفتهاند.
پوشش خانم ماریچه اسخاکه، نماینده هلندی پارلمان اروپا، اعتراض مقامهای جمهوری اسلامی را برانگیخت
المار بروک، پس از لغو این کنفرانس مطبوعاتی، اعلام کرد که حرفهای خود را به صورت مصاحبههای تلفنی بیان خواهد کرد.
به نوشته خبرگزاری آلمان، پلیس و نیروهای امنیتی در حالی مانع این نشست مطبوعاتی شدهاند که نمایندگان هیات ایرانی و هیات اروپایی هر دو از دیدارهای خود ابراز رضایت کرده بودند.
المار بروک به خبرگزاری فرانسه گفته است که این اقدام، رفتارهای پیشین تهران را به یاد میآورد: «اتفاقی که روی داد گرچه خوشایند نیست اما سفر هیات را خراب نمیکند.»
بیشتر بخوانید: هیات پارلمانی هلند شرط عدم ملاقات با مخالفان را نپذیرفت
المار بروک که رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان اروپاست، از دو روز پیش در تهران به سر میبرد. این نخستین سفر یک هیات پارلمانی اتحادیه اروپا به ایران از سال ۲۰۱۳ است.
این سفرحاشیه دیگری نیز داشت و آن سروصدا به خاطر پوشش ماریچه اسخاکه، نماینده هلندی حاضر در هیات اروپایی بود. اسخاکه در دیدارهایش، به جای روسری، کلاهی تزیینی به سر داشت و لباسی تنگ پوشیده بود.
حسین شیخالاسلام، مشاور امور بینالملل رئیس مجلس ایران، حجاب خانم اسخاکه را نامتعارف خوانده، اما گفته “این نحوه پوشش عامدانه و از سر شیطنت نبود بلکه کوتاهی مسئولان امر در تفهیم موضوع رعایت حجاب کامل در دیدارها باعث شده این مسئله اتفاق بیفتد”.
گروه ۱+۵ در حال حاضر سرگرم مذاکرات هستهای با تیم مذاکرهکننده ایرانی است. مهلت تعیین شده برای امضای توافق نهایی، آخر ژوئن تعیین شده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.