ذخیره نفت ایران روی آب به بهای زیان ۴۵ میلیون دلاری
رادیوفردا: ذخیره ۲ میلیون بشکه نفت ایران روی آبهای خلیج فارس توسط یکی از مدیران اسبق نفتی تا کنون موجب زیانی ۴۵ میلیون دلاری برای ایران شده است.
محدودیت فروش نفت ایران در دوران تحریمها باعث شده بود که جمهوری اسلامی بکوشد راههایی برای دور زدن تحریمها و فروش نفت خود بیابد. یکی از این راهها انتقال میلیونها بشکه نفت به آبهای بینالمللی و فروش آنها روی آب بود و چون ماهیت این کار به دلیل محدودیتهای تحریمی نمیتوانست رسمی باشد از این رو دلالهایی ظهور کردند تا نفت ایران را بهطور غیررسمی به فروش برسانند.
اما دریافت پول از این دلالها و واریز آن به صندوق دولت با توجه به نوسانات بازار ارز و همینطور بهای نامشخص نفت به فروش رفته با دشواری و البته حرفها و حدیثهایی همراه بود که مسئلهای به نام بابک زنجانی را به وجود آورد.
پس از آن بود که گرچه هنوز پرونده بابک زنجانی به سرانجام مشخصی نرسیده بود خبر از آشکار شدن یک دلال دیگر رسید که هرچند نام بابک زنجانی ۲ به وی اطلاق شده اما بر اساس شواهد با توجه به نوع فعالیتش در صنعت نفت و دلالی فروش نفت باید به گفته خبرگزاری فارس او را «استاد» بابک زنجانی خطاب کرد.
نام این دلال نفتی هنوز فاش نشده و با عنوان «م. س» از او یاد میشود. به گزارش خبرگزاری فارس این شخص توانسته است در سال گذشته با موافقت شورای پنج نفره ژنرالهای بازگشته به نفت، مبلغ ۵ میلیارد و سیصد میلیون دلار نفت را برای فروش دریافت کند، و نه تنها پول فروش این میزان نفت را به بانک مرکزی بازنگردانده، بلکه هیچ سندی مبنی بر بدهکاری خود نیز به جز یک برگه کاغذ نزد دولت باقی نگذاشته است. خبرگزاری فارس مینویسد «م. س» اکنون به راحتی در دبی به تجارت با پولهای بادآورده نفتی ایران مشغول است.
اما مسئله به همینجا ختم نشده و اکنون خبر از کشف یک «م. س» دیگر میرسد که خبرگزاری فارس تأکید میکند آن «م. س» اولی یا بابک زنجانی ۲ نیست بلکه این یکی از مدیران اسبق صنعت نفت است. یعنی همان کسی که اقدام به ذخیرهسازی ۲ میلیون بشکه نفت روی آب کرده و این عمل وی از دو سال قبل تا کنون زیانی ۴۵ میلیون دلاری را نصیب ایران کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، این شخص حدود ۲ سال قبل با هماهنگی مدیران فعلی صنعت نفت از طریق رابطه اقدام به اجاره نفتکش قارهپیمایی با هزینه ۴۵ میلیون دلار کرد.
براساس اطلاعات به دست آمده، این نفتکش ۲ میلیون بشکه نفت خام ایران را حدود یک سال بر روی آبهای خلیج فارس و در نزدیکی مرز عمان نگه داشت.
خبرگزاری فارس مینویسد نکته مهم آن است که هویت این نفتکش و مالک آن مشخص نیست، اما اسناد موجود حاکی از آن است که وی در این مدت اقدام به دریافت ۴۵ میلیون دلار حق اجاره کرده است در صورتی که با این پول میشد یک نفتکش قارهپیما با تمام تجهیزات و تأسیسات روز خریداری کرد.
براساس این اطلاعات، با گذشت حدود یک سال و پس از ایجاد یک جریان رسانهای، ۲ میلیون بشکه نفت ذخیره شده در این نفتکش تحویل نفتکش دیگری، وابسته به یکی از شرکتهای پالایشی شرق آسیا شد، اما هنوز مشخص نیست چنین اقدامی با صرف این هزینه با چه هدف و بر اساس کدام مدل مدیریتی در شرایط بحران صورت گرفته و در شرایط سخت درآمدهای ارزی باعث خسارتهای سنگین ارزی به کشور شده است؟
و پرسش دیگر اینکه، مگر بهای این دو میلیون بشکه نفت چقدر بوده که ۴۵ میلیون دلار برای نگهداریشان روی آبهای خلیج فارس هزینه شده است؟
پیام برای این مطلب مسدود شده.