توضیحات رئیس اتاق بازرگانی ایران در مورد ‘اتاق بازرگانی مشترک ایران و آمریکا’
بیبیسی: محسن جلال پور رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت اگر آمریکایی ها “اتاق بازرگانی مشترک آمریکا – ایران” را رسما به ثبت برسانند، ایران هم طبق قانون موظف خواهد بود “به فاصله دو ماه، اتاق بازرگانی مشترک ایران- آمریکا را تشکیل بدهد”.
آقای جلال پور سه شنبه ۱۳ مرداد در گفتگو با خبرگزاری مهر افزود: “آمریکاییها اکنون اقدامات لازم را برای راهاندازی اتاق بازرگانی مشترک آمریکا- ایران انجام دادهاند.”
در پی توافق جامع هسته ای ایران و گروه ۱+۵ در وین، برخی رسانه ها از انجام شدن مقدمات تشکیل اتاق بازرگانی مشترک ایران و آمریکا خبر دادند. پیش از اعلام توافق هسته ای نیز اخباری در مورد مقدمه چینی برای تشکیل این اتاق منتشر شده بود، اما به نظر می رسد که در پی توافق وین، تلاش ها در این ارتباط شتاب بیشتری گرفته است.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت که ‘اگر قرار باشد که ایران پیش از اتاق بازرگانی امریکا، اتاق مشترک را راهاندازی کند’ به مجوز دولتی نیاز خواهد بود، اما اگر آمریکایی ها زودتر این کار را انجام بدهند، ایران ‘طبق قانون مکلف است که به فاصله دو ماه، اتاق مشترک را راه اندازی کند’
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن، در پاسخ به سوال مهر در مورد ضرورت “اجازه دولت” برای تشکیل اتاق بازرگانی ایران و آمریکا گفت که “اگر قرار باشد که ایران پیش از اتاق بازرگانی امریکا، اتاق مشترک را راهاندازی کند” چنین اجازه ای لازم است، اما اگر آمریکایی ها زودتر این کار را انجام بدهند، ایران “طبق قانون مکلف است که به فاصله دو ماه، اتاق مشترک را راه اندازی کند”.
وی افزود: “بنابراین اگر این کار ابتدا از سوی اتاق بازرگانی آمریکا صورت گیرد، حتما اتاق [بازرگانی ایران] با سیاست ها و قوانین موجود، اتاق مشترک ایران- امریکا را راهاندازی خواهد کرد.”
محسن جلال پور همچنین از پیشنهاد اتاق بازرگانی به دولت برای سفر هیئتی از تجار و فعالان اقتصادی به نیویورک به همراه رئیس جمهور در ماه مهر خبر داد.
مهرماه آینده، زمان برگزاری نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک است و انتظار می رود حسن روحانی نیز در این نشست حضور یابد.
اظهارات رئیس اتاق بازرگانی در حالی عنوان شده که بیژن زنگنه وزیر نفت ایران، شنبه شب در یک برنامه تلویزیونی گفته بود که در فضای بعد از توافق جامع هسته ای، ایران در حوزه نفت و گاز “برای همکاری با آمریکاییها محدودیتی ندارد”.
یک روز بعد از توافق جامع هسته ای ایران و گروه ۱+۵، اطلاعیه ای با امضای هادی صادقی “مدیر عامل اتاق بازرگانی ایران و آمریکا” منتشر شد که در رسانه های ایران بازتاب گسترده ای داشت.
اظهارات رئیس اتاق بازرگانی در حالی عنوان شده که بیژن زنگنه وزیر نفت، شنبه شب در یک برنامه تلویزیونی گفته بود که در فضای بعد از توافق جامع هسته ای، ایران در حوزه نفت و گاز ‘برای همکاری با آمریکاییها محدودیتی ندارد’
در این بیانیه، ضمن انتقاد از تاثیر تحریم های اقتصادی بر”ارتباط آزاد و شرکت ها و بازرگانان دو کشور” آمده بود: “روابط دو کشور در حال حاضر که دولت ها تمایل به تنش زدایی دارند در مرحله حساسی قرار دارد و اقدامات مدبرانه در این برهه تاریخی می تواند آینده بهتری را به همراه داشته باشد.”
بعد از امضای توافق هسته ای، همچنین فعالیت وبسایت “اتاق بازرگانی آمریکا و ایران” در ایالات متحده نیز خبرساز شد که بازرگانان و صاحبان صنایع این کشور را برای ورود به بازار ایران تشویق می کرد.
در این وبسایت، توضیحاتی راجع به وضعیت بازار مصرفی، کیفیت نیروی انسانی و شرایط کسب و کار در ایران درج شده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.