17.08.2015

روزنامه‌های کویتی: تسلیحات کشف‌شده در کویت از ایران آمده‌اند

دویچه‌وله: روزنامه‌های کویتی نوشته‌اند که تسلیحات و مهماتی که هفته گذشته در انبارهایی مخفی در کویت در نزدیکی خاک عراق کشف و توقیف شدند از ایران به طور قاچاق و از راه دریایی وارد این کشور شده‌اند.

به گزارش دو روزنامه کویتی روز یکشنبه (۱۶ اوت / ۲۵ مرداد)، تسلیحاتی که در یک انبار مخفی بسیار بزرگ هفته پیش در کویت کشف و توقیف شدند، از ایران به این کشور قاچاق شده‌اند.

به نوشته رویترز، وزارت کشور کویت پنج‌شنبه گذشته (۱۳ اوت) اعلام کرده بود که مقامات کویتی مقادیر زیادی اسلحه، مهمات، نارنجک و دیگر مواد منفجره را در حفره‌هایی نقب شده زیر خانه‌هایی در منطقه‌ای نزدیک به مرز عراق کشف کرده‌اند. همچنین اعلام شده بود که سه مرد که صاحب خانه‌های مزبور هستند، دستگیر شده‌اند.

رسانه “العربیه” به یک خانه اشاره کرده و نوشته بود که اسلحه و مهمات کشف‌شده “در مخفیگاه‌های بتنی در خانه‌ای تیمی واقع در منطقه عبدلی در نزدیکی مرز عراق جاسازی شده بود”.

روزنامه کویتی “الانباء” نیز پیش از این نوشته بود که تسلیحات یافت شده به طور قاچاق از عراق وارد کویت شده تا مورد استفاده یک هسته حزب‌الله لبنان قرار گیرد. جمهوری اسلامی از حزب‌الله لبنان حمایت می‌کند.

تسلیحات وارده از ایران

اما روزنامه‌های کویتی “الرأی” و “القبس” روز یکشنبه با استناد به منابعی که از آن نام نبرده‌اند، گزارش داده‌اند که سلاح‌های کشف شده از ایران و از راه دریا وارد کویت شده‌اند.

این روزنامه‌ها به نقل از منابع خود نوشته‌اند که اطلاعات تازه بر پایه اعترافاتی به دست آمده که در جریان بازجویی از دستگیرشدگان حاصل شده است.

“القبس” می‌نویسد که شمار افراد مظنون در این رابطه به ۱۳ نفر رسیده است.

“الرأی” نیز می‌نویسد: «افراد مظنون افشا کرده‌اند که رابطه مستقیمی میان ایران و رساندن تسلیحات به کویت از راه دریا وجود دارد.»

به نوشته خبرگزاری رویترز، وزارت کشور کویت حاضر به موضع‌گیری در این زمینه نشده است.

تعلیمات سپاه پاسداران

همچنین روزنامه کویتی “الجریده” می‌نویسد که سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران اعضای هسته یاد شده را سال گذشته آموزش داده است. این روزنامه می‌افزاید که شهروندانی از عربستان سعودی و بحرین نیز جزو تعلیم‌دیدگان بوده‌اند. به نوشته “الجریده”، این گروه نحوه به کارگیری تسلیحات و مواد منفجره را از سپاه پاسداران در جزیره‌ای واقع در دریای سرخ آموخته است. نام جزیره در گزارش “الجریده” ذکر نشده است.

در گزارش روزنامه “الجریده” همچنین آمده است که افرادی که در کلاس آموزشی شرکت کرده‌اند خود را از طریق بندری تحت کنترل حوثی‌های یمن (انصارالله) به جزیره واقع در دریای سرخ رسانده‌اند. جمهوری اسلامی از شیعیان حوثی نیز که شمال یمن را در کنترل دارند، حمایت می‌کند.

مقابله کویت با افراطی‌گری

کویت که از کشورهای متحد غرب در خاورمیانه به شمار می‌رود، از زمان سوء‌قصد انتحاری در مسجد شیعیان کویت در ۲۶ ژوئن (۵ تیر) که منجر به کشته شدن ۲۷ نفر و مجروح شدن بیش از ۲۰۰ نفر شد، اقدامات امنیتی خود را تشدید کرده است.

وزارت کشور کویت در ماه ژوئن اعلام کرد که به شدت با شبه‌نظامیان تندرو و اسلام‌گرایان افراطی که تلاش می‌کنند “یک‌پارچگی ملی کویت را از میان ببرند” مقابله خواهد کرد. در بیانیه دولت کویت در این زمینه آمده بود که پیروان دو مذهب شیعه و سنی به طور سنتی در صلح و دوستی در کنار یکدیگر به سر برده‌اند.

روابط میان ایران و کشورهای عرب همسایه آن همواره تحت‌الشعاع این ظن بوده و هست که جمهوری اسلامی می‌کوشد نفوذ خود را در کشورهای عربی، از جمله در سوریه، عراق و یمن گسترش دهد.

پیش از این کویت نیز به تبلیغات افراطی از سوی جمهوری اسلامی ایران در خاک خود از جمله با اخراج میثم امرودی، رئیس سابق مدارس ایرانی در این کشور، واکنش نشان داده است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates