نماینده مجلس: بابک زنجانی به یک مافیای پرقدرت مربوط است
دویچهوله: یک نماینده عضو کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس از پشتیبانی “یک مافیای پرقدرت” از بابک زنجانی سخن گفته است. به گفته این نماینده، دارایی زنجانی حدود ۵ میلیارد دلار و بخش عمده آن نزد رضا ضراب، میلیاردر مقیم ترکیه است.
امیرعباس سلطانی،عضو کمیته تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی، در گفت و گو با رسانههای ایران نکاتی را از پرونده بابک زنجانی، میلیارد ایرانی که به اتهام فساد بازداشت شده، افشا کرد.
این عضو کمیته تحقیق و تفحص مجلس میگوید، بابک زنجانی بیشتر اموال نقدی خود را از ایران خارج کرده است. به گفته این نماینده مجلس: «حدس میزنیم از بازداشت شدنش خبردار بوده و حسابهایش را خالی کرده است.
به نظر مقامات قضایی، دارایی زنجانی ۵ میلیارد دلار است… اما اموال کشف شده بسیار پایینتر از این رقم است. ما فکر میکنیم این پول بین افراد دیگری تقسیم شده یا زنجانی شرکای نامعلومی داشته است.»
چندی پیش بیژن زنگنه، وزیر نفت جمهوری اسلامی، تأیید کرده بود که میزان دارایی زنجانی از فروش نفت در شرایط تحریم بسیار بالاست و تنها بخش کوچکی از آن فاش شده است.
شریک مالی رضا ضراب
بابک زنجانی در تحقیقات اولیه نه از اموال هنگفت خود سخن گفته و نه از همکاران و شریکان خود نامی برده است.
سلطانی با اشاره به اینکه نام زنجانی از لیست تحریمهای بینالمللی خارج شده، میگوید که انتظار میرفت دارایی او به ایران بازگردد، اما چنین چیزی رخ نداده است.
به گفته عضو کمیته تحقیق و تفحص مجلس: «با توجه به اطلاعاتی که در دست داریم بابک زنجانی و رضا ضراب جدا از هم نیستند و بخش اعظم اموال بابک زنجانی که ایران به دنبال آن است پیش رضا ضراب است… این پول به ترکیه انتقال پیدا کرده و در چرخه اقتصادی ترکیه است؛ به همین دلیل احتمال همکاری مقامات ترکیه با ایران برای بازگرداندن این پول ضعیف است.»
رضا ضراب، شهروند ایرانی مقیم ترکیه است که رسانههای ترکیه از او به عنوان “میلیاردری با روابط مشکوک” نام میبرند.
حدود یک سال پیش رسانههای ترکیه از روابط مالی و تجاری گسترده و پیچیدهای میان شبکهای از شرکتهای متعلق به رضا ضراب و بابک زنجانی و نزدیکان آنها گزارش دادند.
رضا ضراب از متهمان پرونده فساد گسترده مالی در ترکیه است که در سال ۲۰۱۳ در پی بازداشت برخی متهمان از جمله افراد نزدیک به دولت نخست وزیر وقت، رجب طیب اردوغان، چند ماهی زندانی و سپس آزاد شد.
پشتیبانی “یک مافیای قدرتمند”
سلطانی تصریح می کند: «در این پرونده، زنجانی تنها نبوده و یک مافیای قوی پشت سر اوست که در روند رسیدگی به پرونده مانع ایجاد میکند… مقامات قضایی خواستهاند که در مورد پرونده با رسانهها زیاد صحبت نکنم در حالی که طبق قانون اساسی وظیفه و حق من به عنوان نماینده مجلس است.»
بیشتر بخوانید: پرداختهای میلیاردی به بابک زنجانی با امضای چند وزیر احمدینژاد
عضو کمیته تحقیق و تفحص مجلس با اشاره به برخی مانعتراشیها در مسیر تحقیقات، درباره احتمال محاکمه برخی مسئولان دولت گذشته در این پرونده میگوید: «بعضی از کسانی که در دوره قبل بر سر کار بودند یا هنوز مسئولیت دارند نمیخواهند پرونده جلو برود یا مانع پیشرفت آن میشوند. بابک زنجانی به تنهایی کلاهبرداری نکرده است. پشت سر او یک مافیای پرقدرت از پیشرفت تحقیقات جلوگیری میکند.»
سلطانی همچنین از عدمهمکاری قوه قضائیه شکوه میکند: «در گذشته ما در سه نوبت از مسئولان قوه قضاییه تقاضای تشکیل جلسه یا حضور در جلسات کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی در مجلس داشتهایم که متاسفانه به دلیل عدم حضور مسئولان قوه قضاییه، برگزاری این جلسات محقق نشد.»
از طرف دادگستری ایران تاریخ ۱۱ مهر آینده اولین نوبت جلسه محاکمه بابک زنجانی اعلام شده است. بابک زنجانی از دیماه سال ۱۳۹۲ به اتهام فساد مالی در تهران زندانی است.
بیشتر بخوانید: “بابک زنجانی در زندان به کاسبیاش ادامه میدهد”
نام بابک زنجانی نخستین بار در اواخر سال ۱۳۹۱ و پس از آن مطرح شد که محمود احمدینژاد، رئیس جمهور وقت ایران در جلسه استیضاح وزیر کار در مجلس، علیه یکی از برادران لاریجانی افشاگری کرد و او را به تلاش برای سوءاستفاده از قدرت برادرانش (رؤسای قوای مقننه و قضائیه) در ازای دریافت امکانات مالی از آقای زنجانی متهم ساخت.
پیام برای این مطلب مسدود شده.